Η Samsung εξαγοράζει την εταιρεία ανάπτυξης AI πλατφορμών, Viv

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, η τελευταία αποδεικνύει εμπράκτως την προσήλωσή της στους εικονικούς βοηθούς, αλλά και στην ανάπτυξη και παροχή ενός “ανοικτού” οικοσυστήματος που βασίζεται στο AI κατά μήκος του συνόλου των συσκευών της. Μάλιστα, το “πάντρεμα” της πλατφόρμας της Viv με τις συσκευές, τις υπηρεσίες και τους πόρους που διαθέτει η Samsung Electronics σε διεθνές επίπεδο θα συνεισφέρουν σημαντικά στην είσοδο των επόμενων γενιάς λύσεων τεχνητής νοημοσύνης.

Η Lenovo συζητά την εξαγορά του τομέα Η/Υ της Fujitsu

Οι δύο πλευρές εξετάζουν μια σειρά από σενάρια, από τα οποία φαίνεται πως προκρίνονται είτε το Fujitsu Group να μεταφέρει τις λειτουργίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και κατασκευής PCs σε joint venture της Lenovo ή να παραχωρήσει στην τελευταία πλειοψηφικό ποσοστό της εταιρείας που διαθέτει και ασχολείται με τους Η/Υ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού “ναυάγησαν” οι συζητήσεις μεταξύ των Fujitsu, Toshiba και Vaio να συγχωνευτούν, συνδυάζοντας τους τομείς PC τους.

Το Μόναχο “αρχηγείο” της IBM για το Watson IoT

Ως αποτέλεσμα, περίπου 1000 ερευνητές, μηχανικοί και στελέχη της “Μεγάλης Γαλάζιας” αναμένεται να εγκατασταθούν στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Στις εν λόγω εγκαταστάσεις, η IBM θα “υποδέχεται” επιχειρήσεις, πελάτες και συνεργάτες προκειμένου να συνεργαστούν με τα στελέχη της ώστε να αναπτύξουν IoT λύσεις για μια σειρά από επιχειρηματικούς τομείς, όπως λ.χ. την αυτοκινητοβιομηχανία, τα ηλεκτρονικά, τις κατασκευές, την βιομηχανία, την υγεία και τις ασφάλειες.

Τα smartphones μας αποσπούν την προσοχή και μας καθιστούν λιγότερο αποτελεσματικούς εν ώρα εργασίας

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι όταν τους απομάκρυναν από το smartphones τους, η απόδοση των συμμετεχόντων βελτιώθηκε κατά 26%. Το πείραμα εξέταζε τη συμπεριφορά 95 ατόμων μεταξύ 19 και 56 ετών σε εργαστήρια στο Πανεπιστήμιο του Wurzburg και στο Πανεπιστήμιο Nottingham Trent. Παρατηρήθηκε ότι η απόδοση ήταν χαμηλότερη όταν το smartphone ήταν στο γραφείο, ενώ με κάθε πρόσθετο στρώμα απόστασης μεταξύ των συμμετεχόντων και των smartphones τους, η απόδοση της δοκιμής αυξανόταν.

Συνεργασία της Intralot με το Early Warnings System της FIFA

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με ασυνήθιστες είτε “ύποπτες” δραστηριότητες στοιχηματισμού, μέσω μίας πλατφόρμας επικοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση πιθανών προσπαθειών χειραγώγησης του ποδοσφαίρου.

Ξεκινά ο τρίτος κύκλος του Founder Institute στην Αθήνα

Μέσα από ένα τετράμηνο εντατικό πρόγραμμα σπουδών, το Founder Institute βοηθάει επίδοξους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο να φτιάξουν βιώσιμες εταιρείες τεχνολογίας ενώ είναι επικεντρωμένο στους ίδιους τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις ιδέες. Το Founder Institute, με αναγνωρισμένα ποσοστά επιτυχίας παγκοσμίως, απευθύνεται σε όσους θέλουν να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τομέων τεχνολογίας, όπως ψηφιακά μέσα, software, βιοτεχνολογία, αγροτικές τεχνολογίες (agtech), cleantech, e-commerce, διαφήμιση, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και άλλα. Το πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στην πράξη και όχι τη θεωρία,  έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές των πιο ανεπτυγμένων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων και εστιάζει σε κάθε πτυχή δημιουργίας μιας επιχείρησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο http://fi.co/apply/athens μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, 2016.

Η Accenture εξαγόρασε την Defense Point Security

Σε μια προσπάθεια αφενός μεν να εκμεταλλευτεί τη χρονική συγκυρία της διαρκώς αυξανόμενης εξειδίκευσής της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και αφετέρου δε της βελτίωσης του πορτφόλιο λύσεων ασφάλειας που απευθύνονται σε κυβερνητικούς οργανισμούς, η Accenture προχώρησε στην απόκτηση της Defense Point Security (DPS).

Νέoι Γενικοί Διευθυντές στην ΝΝ Hellas

Η ΝΝ Ηellas, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην Ελλάδα, εντάσσει τρεις νέους Γενικούς Διευθυντές, τον Μιχάλη Σωτηράκο, Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων, υπεύθυνο για όλα τα κανάλια διανομής, τον Κωνσταντίνο Κουγιουμουτζή, Γενικό Τεχνικό Διευθυντή Υγείας, καθώς και τον Ανδρέα Οικονόμου, Γενικό Διευθυντή Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και οι οποίοι θα αναφέρονται στην Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλο της NN Hellas, Μαριάννα Πολιτοπούλου. Η νέα διοικητική δομή έχει στόχο την αποτελεσματικότερη εταιρική διακυβέρνηση και την περαιτέρω ενίσχυση της πελατοκεντρικής στρατηγικής της εταιρίας.

ΕΕΤΤ: Περισσότεροι από 10 εκατ. τηλεφωνικοί αριθμοί έχουν μεταφερθεί μέσω φορητότητας

Ειδικότερα, από το Μάρτιο 2004 έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου 2016, έχουν μεταφερθεί συνολικά 10.119.777 αριθμοί (5.278.836 αριθμοί στη σταθερή τηλεφωνία και 4.840.941 αριθμοί στην κινητή). Η φορητότητα αριθμών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, από το 2004 που επιβλήθηκε επιτυχώς από την ΕΕΤΤ με την έναρξη λειτουργίας της Εθνικής Βάσης Δεδομένων Αναφοράς για τη Φορητότητα (ΕΒΔΑΦ), έχει πλέον αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά τηλεπικοινωνιών, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση των καταναλωτών σε διαφορετικούς παρόχους, καθώς και την πρόσβαση σε περισσότερες και πιο προσιτές επιλογές συνδυαστικών υπηρεσιών σε τηλεφωνία και Internet. Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία οκταετία (2008-2015), οι μεταφερθέντες αριθμοί υπερβαίνουν, κατά μέσο όρο, το 1 εκατ. ετησίως, αποδεικνύοντας ότι συνεχώς περισσότεροι συνδρομητές αξιοποιούν τη φορητότητα αριθμού κατά την αναζήτηση ανταγωνιστικών οικονομικών προγραμμάτων.

Big Award στην interworks.cloud από το Business Intelligence Group

Το ετήσιο πρόγραμμα του οργανισμού δημιουργήθηκε για να επιβραβεύσει εταιρίες, προϊόντα και ανθρώπους που ηγούνται στους κλάδους τους. Η interworks.cloud platform είναι μια λύση ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες των MSPs, ISVs και Microsoft CSPs, καθώς σχεδιάστηκε αρχικά για να εξυπηρετεί μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Είναι μια telco-grade λύση, που προσφέρεται online με μηνιαία συνδρομή.