Διψήφια ανάπτυξη για την παγκόσμια αγορά cloud IT infrastructure

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της μελέτης, η παγκόσμια αγορά Cloud IT Infrastructure (public και private cloud) αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2016 κατά 14,5%, αγγίζοντας τα 7,7 δισ. δολάρια. Σε αυτήν την αγορά περιλαμβάνονται προϊόντα όπως servers, μνήμες και Ethernet switches, ήτοι προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην αγορά του Cloud IT. Μεγάλη ζήτηση φαίνεται να υπάρχει για τα Ethernet Switches, καθώς σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, αυτό το κομμάτι της αγοράς αναπτύχθηκε κατά 49% (private cloud) και 62% (public cloud). Τα ηνία στην παγκόσμια αγορά cloud IT Infrastructure κρατάει η Hewlett Packard Enterprise με ένα τζίρο της τάξης των 1,26 δισ. δολαρίων (16,4% μερίδιο αγοράς), ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Dell με 1,10 δισ. δολάρια (13,1% μερίδιο αγοράς). Στην τρίτη θέση πλασάρεται η Cisco Systems Inc. με τζίρο 846 εκατ. δολάρια (11% μερίδιο αγοράς), ακολουθούμενη από την EMC Corp. (πριν τη συγχώνευσή της), με 543 εκατ. δολάρια τζίρο (7% μερίδιο αγοράς).

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που ορίζει τη χρήση των drones στην Ελλάδα

Με τον Κανονισμό καθορίζονται για πρώτη φορά οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εκτέλεση πτήσεων των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών ΣμηΕΑ (Unmanned Aircraft Systems – UAS), ελεύθερων ή προσδεδεμένων στο ΑΤΗΙΝΑΙ FIR / HELLAS UIR.Oι ρυθμίσεις του Κανονισμού, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2017, αφορούν σε όλες τις κατηγορίες Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών – ΣμηΕΑ όπως καθορίζονται σε αυτόν.

Τα IT Projects που θα τρέξει το 2017 η NN Hellas

Ακόμα η εταιρεία σκοπεύει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του netfax, να υλοποιήσει ένα νέο Data Warehouse, καθώς και νέα ασφαλιστικά προϊόντα.

H Cloudera απονέμει τα εύσημα στο ClearSkies NG SECaas SIEM

Για την ανάπτυξη του «ClearSkies NG SECaaS SIEM with Big Data Security Analytics» – μια λύση που βραβεύτηκε με το 2015 Data Impact award για την πιο αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική της – η Odyssey συνεργάστηκε με την Cloudera, για να προσφέρει security abalytics σε πρωτοφανή κλίμακα, βάθος και ευρωστία, βοηθώντας τους πελάτες να αναγνωρίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά κυβερνοαπειλές, οι οποίες σε διαφορετικά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ανιχνευτούν.

Υποχώρηση κερδών και εσόδων για την LG Electronics

Τα ενοποιημένα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο του 2016 ανέρχονται στα 13 τρισ. κορεάτικα γουόν ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανέρχονται στα 283.2 δισ. κορεάτικα γουόν. Τα έσοδα αναμένεται να είναι χαμηλότερα κατά 5,8% ενώ τα λειτουργικά κέρδη χαμηλότερα κατά 3,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Τα παραπάνω νούμερα παρέχονται ως συμβουλευτική υπηρεσία προς τους επενδυτές πριν από τα τελικά αποτελέσματα εσόδων της LG Electronics, συμπεριλαμβανομένων των καθαρών κερδών, καθώς και περαιτέρω στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν στο κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Η Eurolife ERB στηρίζει την ψηφιακή καινοτομία

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας Crowdhackathon. Η στήριξη του θεσμού εντάσσεται στην ευρύτερη φιλοσοφία του Ομίλου Eurolife ERB, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η ψηφιακή εξέλιξη του Ομίλου και η υιοθέτηση τάσεων και προοπτικών που βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, την εμπειρία του πελάτη και των καναλιών εξυπηρέτησης.

Στρατηγική συνεργασία IBM και Schaeffler στις ψηφιακές τεχνολογίες

Ήδη είναι πραγματικότητα ο πρώτος καρπός της συνεργασίας, ήτοι η ανάπτυξη μιας ψηφιακής πλατφόρμας που από τον Οκτώβριο τρέχει όλες τις βασισμένες στα δεδομένα υπηρεσίες της Schaeffler, μέσω της οποίας η τελευταία επεξεργάζεται ένα τεράστιο όγκο δεδομένων για τη δημιουργία αξίας βασισμένα σε αυτά.

Πανευρωπαϊκή συνάντηση συνεργατών και αντιπροσώπων της Sony στην Αθήνα

Οι προσκεκλημένοι που προέρχονταν από όλη την Ευρώπη, εκτός από τα νέα και τις πληροφορίες που συνέλεξαν από τον ειδικό προσκεκλημένο της εκδήλωσης, κ. Yosuke Aoki, Επικεφαλής Paneuropean Product Marketing, Digital Imaging και Αντιπρόεδρο της Sony Europe Ltd, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να δουν στην πράξη τις δυνατότητες που προσφέρουν οι φωτογραφικές μηχανές A-mount της Sony και οι πιο prime τηλεφακοί της, με αιχμή του δόρατος την α 99 ΙΙ στις φωτογραφικές μηχανές και τη νέα σειρά φακών prime σειρά GM της εταιρείας.

Για την παρουσίαση των νέων φακών της Sony που ανακοινώθηκαν στις τελευταίες εκθέσεις IFA και Photokina, αλλά και όλης της γκάμας των προηγμένων φακών της εταιρείας, δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα στησίματα στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettous, που φιλοξένησε αυτό το διήμερο workshop, με το καθένα από αυτά να εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες, δείχνοντας παράλληλα την εφαρμογή των φωτογραφικών προϊόντων Sony σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γρήγορης κίνησης, μεγάλης απόστασης, σε λήψεις πορτραίτου και απόδοσης λεπτομερειών.

Τα ΕΛΠΕ υλοποιούν μεγάλο έργο IT/OT integration

Το σχετικό project έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια κι έχει υλοποιηθεί ήδη σε δύο διυλιστήρια, ενώ θα τρέξει σύντομα και σε ένα τρίτο. Για την υλοποίηση του projects τα ΕΛΠΕ συνεργάζονται με την ΕΥ στην Ελλάδα (με συμβουλευτικό ρόλο στη διαχείριση και στο project management) και την Invensys (στο κομμάτι του integration). Η «γεφύρωση» του ΙΤ με το ΟΤ (ήτοι το ΙΤ που χρησιμοποιεί η βιομηχανία για την παρακολούθηση των μηχανών) οδηγεί σε μια αύξηση της ασφάλειας και σε σημαντική περικοπή του κόστους – είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο από την υλοποίηση του project σε ένα από τα διυλιστήρια,  επιτεύχθηκε σημαντικό οικονομικό όφελος. Το συνολικό budget του έργου αναμένεται να υπερβεί τα τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2018.