IDC: Στο 2, 2% ο σύνθετος ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς mobility

Τα μεγέθη αυτά αντιστοιχούν σε έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του 2,2%. Τα έσοδα στην αγορά mobility προέρχονται από εταιρικούς πελάτες και τελικούς χρήστες, ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, τα έσοδα από software, και ιδιαίτερα από τις εφαρμογές (mobile applications) θα σημειώσουν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, για το διάστημα 2016-2020. Αναφορικά με τους εταιρικούς πελάτες, οι τράπεζες φαίνεται να είναι αυτές που καθοδηγούν την επένδυση στο mobility (με περισσότερα από 100 δις δολάρια δαπάνη μέχρι το 2020) ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον από τη βιομηχανία, τις επαγγελματικές υπηρεσίες και το λιανεμπόριο.

Οι NEC και Netcracker παρουσιάζουν νέα λύση NaaS

Το NEC/Netcracker NaaS παρέχει ένα end-to-end περιβάλλον για την ταχύτατη δημιουργία, ανάπτυξη και κεφαλοποίηση υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, «παντρεύοντας» τις virtualized δικτυακές υποδομές και υπηρεσίες, τις εφαρμογές cloud, τα εργαλεία εμπορευματοποίησης και ενορχήστρωσης σε ένα ανοικτό οικοσύστημα pre-integrated συνεργατών. Το NEC/Netcracker NaaS αποτελεί την πρώτη από μια νέα σειρά λύσεων εστιασμένων στην αγορά, υποστηρίζομενες από το NEC/Netcracker AVP (Agile Virtualization Platform & Practice). Αυτές οι λύσεις επιτρέπουν στους παρόχους υπηρεσιών να ακολουθήσουν μια ταχύτερη προσέγγιση στη εμπορευματοποίηση νέων υπηρεσιών, μέσω της αξιοποίησης SDN (Software Defined Networking) και NFV (Network Function Virtualization) τεχνολογιών, που καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς.

Η SiEBEN επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Frigoglass

Το PocketBiz Ε-service χρησιμοποιείται από τον όμιλο στον τομέα του Service και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη παρακολούθηση όλων των σταδίων επεξεργασίας των αιτημάτων service και logistics σε πραγματικό χρόνο, χάρη στην κεντρικοποίηση του ελέγχου και τις προηγμένες υποδομές πληροφορικής που παρέχει.  Το PocketBiz Ε-service με τη χρήση διαφόρων επιμέρους εφαρμογών  επιτρέπει στη Frigoglass να διαχειρίζεται αποτελεσματικά το δίκτυο συνεργατών της (τεχνικούς, οδηγούς και εταιρίες Logistics), καθώς και να στηρίζει τους πελάτες της στη διαχείριση των επαγγελματικών ψυγείων τους, από τη διανομή μέχρι το τέλος της διάρκειας ζωής τους, μειώνοντας έτσι το συνολικό κόστος τους. Μέχρι στιγμής εφτά χώρες όπου δραστηριοποιείται η Frigoglass χρησιμοποιούν το PocketBiz Desktop.

5G συμμαχία από την Ericsson και την Orange

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν περιπτώσεις χρήσεως και σενάρια υπηρεσιών 5G, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών ευθυγράμμισης και εξωτερικών επιδείξεων. Η εν λόγω συνεργασία θα καταστήσει δυνατή την εκμετάλλευση τεχνολογίας δομοστοιχείων, απόδειξη εννοιών και πιλοτικών προγραμμάτων 5G, κατά μήκος της Ευρώπης από το 2017 και έπειτα. Η συνεργασία αυτή καλύπτει επίσης την εξέλιξη των λύσεων από 4G σε 5G, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας ενέργειας και κόστους, καθώς και της χρήσης τεχνολογιών δικτύου που βασίζονται στο λογισμικό (SDN) και Εικονικές Λειτουργίες Δικτύου(NFV).

Στρατηγική συνεργασία με την ανταγωνίστρια AWS θέλει να συνάψει η VMware

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας παραμένουν ακόμα άγνωστες, ωστόσο μια πηγή κοντά προσκείμενη στην VMWare αναφέρει ότι πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία συνεργασίας, η οποία θα επιτρέψει στους πελάτες της VMWare να τρέξουν το λογισμικό της εταιρείας, τόσο στα ιδιωτικά τους data centers όσο και στο public cloud της Amazon – ένα σχήμα που είναι γνωστό ως υβριδικό cloud. Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 13 Οκτωβρίου, όταν ο πρόεδρος της AWS, Andy Jassy, θα μιλήσει σε μια press conference στο Σαν Φρανσίσκο, όπου θα κάνει «μια σημαντική ανακοίνωση».

Διεθνής Διάκριση για την SingularLogic

Στο πλαίσιο αυτού του συνεδρίου ο WITSA (World Information Technology and Services Alliance) έχει θεσμοθετήσει τα “WITSA Global ICT Excellence Awards”, με στόχο να αναδειχθούν οι καλύτερες επιχειρήσεις και οι καλύτεροι χρήστες του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι βραβευθέντες ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους σε ό,τι αφορά στις εφαρμογές ΤΠΕ για το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, στη Δημιουργία Ψηφιακών Ευκαιριών και στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Η  SingularLogic που κατέθεσε υποψηφιότητα μέσω του ΣΕΠΕ, αναδείχθηκε Merit Winner στην κατηγορία «Private Sector ICT Excellence Award» για την “ταχύτατη, αξιόπιστη και ποιοτική συλλογή, επεξεργασία και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων που αναλαμβάνει και υλοποιεί από το 1981 έως σήμερα με μεγάλη επιτυχία, για το Υπουργείο Εσωτερικών”.

Νέα λύση e-band για την ασύρματη διασύνδεση των επιχειρήσεων από την Intracom Telecom

Το UltraLink™-BX70 ενσωματώνει χαρακτηριστικά χρονικής πολυπλεξίας (TDD) Ethernet σε μια μονάδα μικρών διαστάσεων, εξολοκλήρου εξωτερικής εγκατάστασης, λειτουργώντας στις συχνότητες 71-76 GHz (E-Band) και υλοποιώντας ασύρματες ζεύξεις σημείου προς σημείο με ταχύτητες που υπερβαίνουν το 1 Gbit/s σε αποστάσεις που ξεπερνούν τα 5 χιλιόμετρα. Η εταιρεία θα παρουσιάσει τη λύση της κατά τη διάρκεια της έκθεσης «GITEX Technology Week» (16-20 Οκτωβρίου, Ντουμπάι).

Στρατηγική συνεργασία μεταξύ της QlikView Hellas και της DANAOS Management Consultants S.A.

Στο πλαίσιο αυτό, η DANAOS Management Consultants S.A., εμπλουτίζει τα προϊόντα και τις λύσεις που παρέχει στους πελάτες της, όπως επίσης αναπτύσσει και νέα προϊόντα, αναβαθμίζοντας την τεχνολογία του κλάδου και βέβαια ενισχύοντας περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της. Η DANAOS Management Consultants S.A. ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1986 και σήμερα θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα παροχής λογισμικών και ERP συστημάτων σε ναυτιλιακές εταιρείες. Η QlikView Hellas διαθέτει ένα σημαντικό δίκτυο Συνεργατών σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ευρύτερη διάδοση της πλατφόρμας ανάπτυξης εφαρμογών Qlik, μια λύση BI και Data Visualization που υπόσχεται ευελιξία, ευκολία διαχείρισης και πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών.

Η Lamda Development υλοποιεί έργο MPS με την Infolex

Το έργο βρίσκεται στην τελική του φάση και αναμένεται να μπει σε λειτουργία πολύ σύντομα. Η λύση θα περιλαμβάνει εκτυπωτικά συστήματα της Lexmark, ενώ υλοποιείται από την Ιnfolex. Το έργο MPS θα εφαρμοστεί τόσο στα γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του έργου MPS είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, η βελτίωση της εμπειρίας χρήσης, η απελευθέρωση πόρων του ΙΤ, η μείωση του συνολικού κόστους και του όγκου εκτυπώσεων.