Σε πορεία σταθερής ανάπτυξης η PayPal

Συγκεκριμένα, για το τρίτο τρίμηνο του έτους η εταιρεία κατέγραψε 18,1% αύξηση των εσόδων της, αγγίζοντας τα 2,67 δισ. δολάρια. Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν ως εκ τούτου κατά 7% σε σχέση με πέρσι, αγγίζοντας τα 323 εκατ. δολάρια. Η PayPal κατάφερε, επίσης, να κλείσει το τελευταίο τρίμηνο με 192 εκατ. ενεργούς λογαριασμούς χρηστών, ήτοι με αύξησή τους κατά 11%, και με 1,5 δισ. πληρωμές, αυξάνοντάς τις κατά 24% σε σχέση με πέρσι.

Παράλληλα, αύξησε τον όγκο συναλλαγών μέσω των υπηρεσιών κατά 25%, με το συνολικό τζίρο να ανέρχεται στα 87 δισ. δολάρια. Αλλά και η peer-to-peer υπηρεσία πληρωμών Venmo της PayPlay, που χρησιμοποιείται κυρίως από τη νεολαία, αναπτύχθηκε κατά 131%, με το όγκο των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν μέσω αυτής να αγγίζει τα 4,9 δισ. δολάρια.

H Altec Software μετονομάζεται σε Unisoft

Η απόφαση καταχωρήθηκε στο ΓΕ.ΜΗ την 17/10/2016 με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 802220, της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΕΒΕΑ. Με την ίδια απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τροποποιήθηκε αντιστοίχως και το άρθρο 1 του καταστατικού της ανωτέρω θυγατρικής.

Ξεκινά η καταγραφή των ελληνικών start-up επιχειρήσεων

Η έρευνα απευθύνεται σε υφιστάμενα start-ups που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή είναι ελληνικών συμφερόντων και σε ομάδες ανθρώπων που σκοπεύουν στο άμεσο μέλλον να ιδρύσουν start-ups.  Η έρευνα θα διαρκέσει από τις 21 Οκτωβρίου 2016 έως τις 25 Νοεμβρίου 2016. Τα στοιχεία θα τηρηθούν απολύτως εμπιστευτικά και αυστηρά απόρρητα και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την κατάρτιση των συνολικών αποτελεσμάτων και όχι για μεμονωμένες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Ν. 2472/1997. Τα συνολικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Η Profile Software συμμετέχει στο συνέδριο WMA Summit 2016

Το WMA Summit διοργανώνεται από το Wealth Management Association στο Ηνωμένο Βασίλειο, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 400 επαγγελματίες του κλάδου, με στόχο να συζητήσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στο χώρο και οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το κανονιστικό πλαίσιο, το Brexit, τις τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τα μέσα βελτίωσης της εμπειρίας του χρήστη.

H Marvin Shipping Services αξιοποιεί το VoIP και στρέφεται στο cloud

Για την αναζήτηση φθηνότερων λύσεων η εταιρεία απευθύνθηκε σε SIP (Session Initiation Protocol) παρόχους, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες επικοινωνίας μέσω VoIP (Voice over IP). «Για να υλοποιηθεί το έργο έγινε αρχικά έλεγχος συμβατότητας των τηλεφωνικών κέντρων της εταιρείας, εκτιμήθηκαν οι απαραίτητες άδειες χρήσης των καναλιών φωνής που θα χρειαστούν ανάλογα με των αριθμό των χρηστών (που υπολογίζεται ότι θα συνδέονται ταυτόχρονα) και κατόπιν επιλέχθηκε ένας συμβατός με το κέντρο SIP πάροχος, ανταγωνιστικός όσον αφορά την ποιότητα και την τιμή των υπηρεσιών του σε σχέση με τους υπόλοιπους, στον οποίο ανοίχθηκαν λογαριασμοί σ’ αυτόν και αγοράστηκαν μονάδες και κανάλια φωνής.

Με πολύ χαμηλή χρέωση ανά λεπτό (15 – 30 λεπτά) μπορούμε πλέον να επικοινωνήσουμε με οποιοδήποτε δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο στον κόσμο» δήλωσε στο NetFAX, ο Σταύρος Παπαδάκης, IT Manager της Marvin Shipping Services. Ένα ακόμα project που σκοπεύει να υλοποιήσει η εταιρεία, πιθανώς εντός του επόμενου χρόνου, είναι η μεταφορά του εταιρικού δικτύου στο cloud. Στο πλαίσιο αυτό θα μεταφερθούν τα κοινόχρηστα αρχεία και η ναυτιλιακή εφαρμογή σε datacenter, με φιλοξενία σε virtualized περιβάλλον. Μέσω της χρήσης της πλατφόρμας Citrix, οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται από οποιαδήποτε συσκευή (laptop, PC, tablet, mobile) στο εταιρικό δίκτυο όπου κι αν βρίσκονται. Ήδη έχουν μεταφερθεί στo cloud τα εταιρικά emails με τη χρήση του Exchange Online.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: επιτρέπεται, υπό όρους, η αποθήκευση των IPs

Ειδικότερα ο Patrick Breyer, μέλος του κόμματος των πειρατών, είχε αιτηθεί να απαγορευτεί στη γερμανική κυβέρνηση η καταχώρηση και αποθήκευση του ΙP, κατά τις επισκέψεις του σε κυβερνητικά sites, θέτοντας ως επιχείρημα το δικαίωμα των πολιτών για ανώνυμη πρόσβαση στο Internet. Η αποθήκευση των IPs αποτελεί πάγια τακτικών των web sites, ώστε να παρέχουν προσαρμοσμένες λειτουργίες, να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν την πρόσβαση σε περιεχόμενο ή να βάζουν στη μαύρη λίστα διευθύνσεις IP που εμπλέκονται σε επιθέσεις «denial of service». O γερμανικός νόμος απαγορεύει την αποθήκευση των στοιχείων επισκεπτών ενός site, εκτός αν αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για σκοπούς χρέωσης. Ωστόσο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η αποτροπή του κυβερνοεγκλήματος αποτελεί νόμιμο λόγο για την αποθήκευση τέτοιων δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών.

H SAP ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 8%, αγγίζοντας τα 5,38 δισ. ευρώ (σε σχέση με τα 4,99 δισ. ευρώ πέρσι). Κινητήριοι μοχλοί ανάπτυξης για την εταιρεία αποτέλεσαν οι συνδρομές cloud και η παροχή σχετικών υπηρεσιών υποστήριξης, που σε σχέση με πέρσι αυξήθηκαν κατά 28%, αγγίζοντας τα 769 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την κατανομή του τζίρου ανά γεωγραφική περιοχή, η περιοχή EMEA κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα καταγράφοντας 7% ανάπτυξη και 2,32 δισ. ευρώ τζίρο. Αμέσως μετά ακολουθεί η Αμερική, με ανάπτυξη 10% και τζίρο που αγγίζει τα 2,23 δισ. ευρώ, με τις ΗΠΑ να ξεχωρίζουν σε αυτήν τη γεωγραφική ζώνη (με 1,77 δισ. ευρώ τζίρο και ανάπτυξη 7%). Τέλος, τα καθαρά έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν το τρίτο τρίμηνο στα 725 εκατ. ευρώ (-19% σε σχέση με τα 895 εκατ. ευρώ πέρσι), αλλά με την SAP να αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους.

Στην Lamda Hellix αναθέτει το ΤΕΕ

Η Lamda Hellix ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο για την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας εξοπλισμού πληροφοριακών συστημάτων του TEE για διάστημα 24 μηνών με δικαίωμα επέκτασης 12 επιπλέον μηνών στο data center Athens-2,  το οποίο έχει λάβει τις πιστοποιήσεις Tier III και LEED v4 Gold. Στο σχετικό διαγωνισμό είχαν υποβληθεί συνολικά τέσσερις προσφορές.

Έργο Salesforce της NetU στην VK Premium

Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία NetU, επίσημο συνεργάτη της Salesforce.com στην Ελλάδα, Κύπρο, και Σερβία. Με το Salesforce Sales Cloud τα στελέχη της συμβουλευτικής εταιρίας  είναι πλέον σε θέση να έχουν την πλήρη εικόνα των υφιστάμενων, αλλά και των υποψήφιων πελατών. Συνολικά, η ευελιξία που προσφέρει το Salesforce λόγω της cloud και mobile φύσης του, παρέχει στους χρήστες της VK Premium την πληροφορία που θέλουν απ’ όπου κι αν βρίσκονται από οποιαδήποτε συσκευή. Η λύση Salesforce αυτοματοποιεί πλήρως τις διαδικασίες επαφής και συνεργασίας στο επιχειρηματικό περιβάλλον της VK Premium με ένα σύνολο εύχρηστων εργαλείων που αυξάνουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα και ενισχύουν την συνεργασία στα στελέχη και στην ομάδα διοίκησης.

H AstraZeneca μεταφέρει τα εξοδολόγιά της στο cloud

Το project έχει να κάνει ουσιαστικά με τα έξοδα των περίπου 44.000 υπαλλήλων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των επαγγελματικών ταξιδιών (παρακολουθώντας, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο εισιτηρίων και ξενοδοχείων, τα οδοιπορικά κ.λπ.). Όπως δήλωσε στο NetFAX ο Νικόλαος Φρέστης, μέλος της ομάδας υλοποίησης του έργου και υπεύθυνος για το deployment του σε 18 ευρωπαϊκές χώρες «πρόκειται για μια υπηρεσία που βασίζεται και κτίστηκε πάνω στην πλατφόρμα της Concur  (η οποία έχει εξαγοραστεί από την SAP) και υλοποιείται εσωτερικά από την AstraZeneca, σε συνεργασία με την Concur.

Το project έχει ήδη ενσωματώσει το 90% των χρηστών (από τις 70 συνολικά χώρες οι οποίες συμπεριλαμβάνονταν στον αρχικό σχεδιασμό), ξεκίνησε επίσημα τον Νοέμβριο του 2015 και άρχισε να υλοποιείται σε πλήρη κλίμακα από τον Φεβρουάριο του 2016». Το project αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2016. Το συνολικό budget του έργου – για το deployment μόνο – υπερβαίνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, ενώ στις χώρες όπου έχει υλοποιηθεί υπάρχει μεγάλος βαθμός ικανοποίησης των χρηστών που «ξεπερνάει το 85%», όπως μας αναφέρει ο Νικόλαος Φρέστης.

H υλοποίηση του project έχει ως αποτέλεσμα την απλοποίηση και τον περιορισμό των διαδικασιών εξοδολογίου της εταιρείας και προσφέρει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους της εταιρείας να ετοιμάσουν το εξοδολόγιό τους από τις «έξυπνες» συσκευές τους (smartphone, tablet), αλλά και τους υπολογιστές τους, εταιρικούς ή προσωπικούς, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση της φιλοσοφίας “Great Place to Work” της AstraZeneca.