IDC: Σταθεροποιητικές τάσεις στην EMEA αγορά PCs

Η IDC κάνει λόγο για σταθεροποίηση της αγοράς, κάτι που αποδίδει στην κατά 0,7% αύξηση των παραγγελιών για notebooks. Παρά τις προκλήσεις όπως είναι οι διακυμάνσεις των ισοτιμιών και η πολιτική αστάθεια ελέω Brexit, η ενίσχυση της τάσης του enterprise mobility είχε θετική επίδραση στην αγορά notebooks, ειδικά εάν μιλάμε για ελαφριές και λεπτές συσκευές. Οι πέντε ηγέτιδες εταιρείες της αγοράς αύξησαν το συνολικό τους μερίδιο από 71,4% σε 76,8%. Η HP Inc. ενίσχυσε τη θέση της στην αγορά ΕΜΕΑ, με μερίδιο αγοράς 26%. Σταθερή ήταν η επίδοση της Lenovo, η οποία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με 20,1% μερίδιο αγοράς. Η Dell βρίσκεται στην τρίτη θέση (10,9%), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι ASUS (10.3%) και Acer (9,6%).

Η AMD ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η AMD αύξησε τα έσοδά της το τρίτο τρίμηνο κατά 23% (1,31 δισ. δολάρια), υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών (που έκαναν λόγο για έσοδα της τάξης των 1,21 δισ. δολαρίων). Στις περιοχές Enterprise, Embedeed και Semi-Custom-Chips τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 31% σε σχέση με πέρσι. Η AMD φαίνεται ότι επωφελήθηκε κυρίως από την αύξηση της ζήτησης για chips που χρησιμοποιούνται σε κονσόλες παιχνιδιών – τα chips της AMD χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, στο Xbox One S, στο Sony PlayStation 4 και στο PlayStation 4 Pro (το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 10 Νοεμβρίου). Παρά την αύξηση των εσόδων, οι ζημιές της εταιρείες διευρύνθηκαν στα 406 εκατ. δολάρια, σε σχέση με τα 197 εκατ. δολάρια πέρσι. Αυτή η εικόνα μπορεί να αποδοθεί σε πρόσθετα κόστη ύψους 340 εκατ. δολαρίων, τα οποία προέκυψαν από αλλαγές στη συμφωνία που έχει συνάψει με εταιρεία που κατασκευάζει τα περισσότερα από τα chip της.

Η Wipro εξαγόρασε την Appirio

Για την εξαγορά της Appirio, η Wipro κατέβαλε περίπου 500 εκ. δολάρια. Μέσω της εξαγοράς, η Wipro σκοπεύει να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά του system integration έναντι των ανταγωνιστών της.

Estia Awards:Κεντρικός ο ρόλος της τεχνολογίας στην εστίαση

Τα βραβεία διοργανώνει η BOUSSIAS και η έκδοση Hotel&Restaurant υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού.  Σχετικά με τους στόχους των Estia Awards και με τα είδη των πρακτικών που φιλοδοξούν να αναδείξουν, αλλά και το ρόλο της τεχνολογίας, χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Κωνσταντίνου Στεφανακίδη, Εκπαιδευτικού F&B – Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης π. Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με τη σημασία της τεχνολογίας για τον κλάδο: «Η τεχνολογία, σε συνάρτηση με τη ραγδαία ανάπτυξη της πληροφορικής, έχει φέρει τον πελάτη πιο κοντά στο κατάστημα εστίασης από ποτέ.

Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, να αναζητούν, να παρασκευάζουν και να διανέμουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους φθηνότερα, πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο τομέας της εστίασης είναι όμως κατά βάση μια υπηρεσία. Τα Estia Awards πρέπει να αναδείξουν βέλτιστες πρακτικές στις οποίες η τεχνολογία βοηθά –χωρίς να υπερβαίνει- τον άνθρωπο και την αυθεντικότητα των γεύσεων». Η υποβολή υποψηφιοτήτων συνεχίζεται μέχρι της 3 Νοεμβρίου ενώ η βράβευση των νικητών θα γίνει σε μία λαμπρή τελετή απονομής τον Δεκέμβριο στην Αθήνα. Για τις κατηγορίες των υποψηφιοτήτων και τους όρους συμμετοχής, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.estiaawards.gr.

Χρηματοδότηση 2,2 εκατ. λιρών για ελληνική εταιρεία startup

Αυτό που διαφοροποιεί τις υπηρεσίες που προσφέρει η ελληνική εταιρεία startup από τις κλασικές εταιρείες courier, είναι ότι παραλαμβάνει τα δέματα μέσα σε μισή ώρα μετά την κλήση, τα μεταφέρει στις αποθήκες της όπου τα πακετάρει σωστά με δικά της υλικά και στη συνέχεια, μετά από έρευνα στις τιμές αποστολών στην αγορά, χρεώνει τη χαμηλότερη για τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Σημαντικό κεφάλαιο για τις επιχειρήσεις o ψηφιακός ηγέτης

Η σχετική έρευνα, με τον τίτλο Leaders 2020, αναδεικνύει μία νέα κατηγορία ηγετών που υιοθετεί την ψηφιακή νοοτροπία και βασίζεται στα αποτελέσματα έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 4.000 στελέχη και υπάλληλοι σε 21 χώρες, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά των οργανισμών που λειτουργούν αποτελεσματικά στο πλαίσιο της ψηφιακής οικονομίας. Γεγονός είναι ότι η πλειονότητα των οργανισμών θα μπορούσε να επωφεληθεί από την υιοθέτηση πρακτικών της ψηφιακής ηγεσίας, όπως αυτές προσδιορίζονται από την έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι σημερινοί Ψηφιακοί Ηγέτες απλοποιούν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, δίνουν προτεραιότητα στη διαφορετικότητα και την άρση των αποκλεισμών και ακούν τα νεότερα στελέχη. «Είναι σαφές ότι χρειάζεται ένα νέο είδος ηγεσίας για να επιτύχει κανείς στην ψηφιακή οικονομία», δήλωσε ο Mike Ettling, President, SAP SuccessFactors**. «Οι άνθρωποι σήμερα, και ειδικά οι millenials και οι γενιές μετά από αυτούς, αναμένουν πιο ανοικτούς και κοινωνικούς ηγέτες, υποστήριξη της διαφορετικότητας σε επίπεδο ηγεσίας και λιγότερη ιεραρχία. Μέσω της τεχνολογίας, οι ηγέτες έχουν πλέον πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη γρήγορη λήψη αποφάσεων και την προσέλκυση και ανάπτυξη της νέας γενιάς ηγετών».

230 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Οι συμφωνίες υποστηρίζονται από το ΕΤΣΕ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων), που αποτελεί το βασικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη και φέρνουν σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας (τις μεγαλύτερες έως τώρα στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Η πρώτη συμφωνία αφορά το πρόγραμμα εγγυήσεων COSME και θα επιτρέψει στην Eurobank να διοχετεύσει κεφάλαια της τάξης των 130 εκατ. ευρώ, σε πάνω από 1000 μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε διάστημα τριών ετών. Παράλληλα, η συμφωνία που υπογράφτηκε στο πλαίσιο του προγράμματος InnovFin, η Eurobank θα διοχετεύσει τα δύο επόμενα χρόνια δάνεια και μισθώσεις με ευνοϊκούς όρους σε καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας αναμένεται να δημιουργηθεί στην Ελλάδα χαρτοφυλάκιο δανείων για την ενίσχυση  των καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Η LG εξοπλίζει με ξενοδοχειακές τηλεοράσεις το Αstir Palace Resort

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 108 τηλεοράσεις 42 ιντσών και 136 τηλεοράσεις 43 ιντσών για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επισκεπτών. Οι ξενοδοχειακές τηλεοράσεις της LG διαθέτουν πάνελ τεχνολογίας IPS, δυνατότητα μηνυμάτων καλωσορίσματος με το λογότυπο του ξενοδοχείου, αλλά και λειτουργία USB Cloning που επιτρέπει την εξοικονόμηση χρόνου, αφού αντιγράφονται αυτόματα οι κατάλληλες ρυθμίσεις σε όλες τις συσκευές τηλεοράσεων που χρησιμοποιούνται, γρήγορα και εύκολα. Επιπλέον, με την ενεργοποίηση του Hotel mode, αποτρέπεται η μη ενδεδειγμένη χρήση της συσκευής (π.χ. πολύ υψηλή ένταση ήχου). Τέλος, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα απ’ ευθείας αναπαραγωγής περιεχομένου πολυμέσων, αλλά και συγχρονισμού ήχου μέσω bluetooth, χρησιμοποιώντας τα ηχεία της τηλεόρασης για την αναπαραγωγή ήχου μέσω μιας φορητής συσκευής.

Η AT&T εξαγοράζει την Time Warner

Η εξαγορά θα γίνει με την καταβολή τόσο μετρητών όσο και μετοχών, με την σύμφωνη γνώμη των διοικητικών συμβουλίων και των δύο εταιρειών. Με την εξαγορά της Time Warner η AT&T αντιδρά στις ενέργειες επέκτασης μέσω εξαγορών της ανταγωνίστριας Verizon, η οποία με την απόκτηση του AOL και του πυρήνα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Yahoo ενίσχυσε τη θέση της στο Internet. Στο πλαίσιο αυτό, η AT&Τ μπορεί να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των mobile broadband και δορυφορικών υπηρεσιών TV, με το πακέτο ψυχαγωγίας της Time Warner.

Η LeasePlan Hellas Α.Ε. επενδύει σε IT Projects που κάνουν τη ζωή των οδηγών πιο εύκολη

Μέσα από το MyLeasePlan ο οδηγός ή ο Fleet Manager μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα προς την LeasePlan όλα τα αιτήματά του, καθώς και να έχει πρόσβαση σε αρχεία ή πληροφορίες για το όχημα του. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα παραδοθεί ένα έργο που αφορά την ανανεωμένη online εφαρμογή δημιουργίας προσφορών, με σκοπό την άμεση ενημέρωση του χρήστη σε αιτήματα προσφορών μέσα από το site της εταιρείας (www.leaseplan.gr) . «Στα σχέδια της LeasePlan για το επόμενο εξάμηνο περιλαμβάνονται μια σειρά από ΙΤ Projects που έχουν σκοπό τη μείωση κόστους μέσα από τη βελτίωση της αποδοτικότητας, της ποιότητας και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Μερικά από αυτά αφορούν την ανανέωση του MPS συμβολαίου, την περαιτέρω αυτοματοποίηση των διαδικασιών του CRM επιτυγχάνοντας τη μείωση χρόνου ολοκλήρωσης αιτημάτων των πελατών, την αυτοματοποίηση των εισερχομένων τιμολογίων αξιοποιώντας την ηλεκτρονική τιμολόγηση και λύσεις PDF2EDI, συμβάλλοντας έτσι στη βέλτιστη παρακολούθηση του κόστους» δηλώνει στο NetFAX ο Γιώργος Μυτιληναίος, ICT Manager της LeasePlan Hellas S.A.. Για το δεύτερο μισό του  2017 έχουν προγραμματιστεί έργα IT υποδομών, όπως είναι το «end computing» (με λύσεις “bring your own device” που θα δώσει ακόμη περισσότερη ευκολία στους υπαλλήλους της εταιρείας), η περαιτέρω διείσδυση των digital λύσεων στις βασικές διαδικασίες της επιχείρησης με επίκεντρο τον οδηγό, ενώ εξετάζεται και η υλοποίηση λύσεων ΒΙ,  με σκοπό την ανάλυση των δεδομένων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των διαδικασιών της εταιρείας.