Νέος πρόεδρος στο ΔΣ του ΙΤΕ

O Νεκτάριος Ταβερναράκης διαδέχεται στη θέση του προέδρου τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, ο οποίος τελούσε πρόεδρος του Ιδρύματος με αναστολή των καθηκόντων του.

Η ΕΕΤΤ προωθεί τον υγιή ανταγωνισμό σε υποδομές και δίκτυα σταθερής ευζωνικής πρόσβασης

Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού σε υποδομές και δίκτυα σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης για την ανάπτυξη ταχυτήτων υψηλότερων των 100Mbps προς όφελος του τελικού καταναλωτή και σύμφωνα με τους στόχους του Ψηφιακού Θεματολογίου 2020. Συγκεκριμένα, στις χονδρικές αγορές τοπικής και κεντρικής πρόσβασης σε σταθερή θέση διαπιστώνεται η έλλειψη αποτελεσματικού ανταγωνισμού εξαιτίας της σημαντικής ισχύος του ΟΤΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕΤΤ προτείνει την επιβολή κανονιστικών υποχρεώσεων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η ρύθμιση για την ομαλή εισαγωγή της τεχνολογίας VDSL vectoring στο δίκτυο πρόσβασης, η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη υπέρ-υψηλών ταχυτήτων. Το Σχέδιο Μέτρων θα κοινοποιηθεί άμεσα από την ΕΕΤΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (BEREC) και τις Ρυθμιστικές Αρχές των λοιπών κρατών μελών της ΕΕ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Νέα υπηρεσία αντικατάστασης συσκευών από τις Vodafone και AIG

Αυτή η υπηρεσία έχει διάρκεια δύο χρόνια από την ημερομηνία αγοράς της συσκευής και καλύπτει περιπτώσεις όπως κλοπή, σπάσιμο, πυρκαγιά, αλλά και ζημιές από επαφή με άμμο ή νερό και αυξομείωση τάσης ρεύματος. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης της συσκευής είναι να επικοινωνήσει απευθείας με το Κέντρο Αποζημιώσεων της ΑΙG, χωρίς χρέωση και η AIG θα τον καθοδηγήσει, ώστε να παραλάβει άμεσα και από όπου επιλέξει, μία ανακατασκευασμένη συσκευή. Επιπλέον, η υπηρεσία Vodafone Replace προσφέρεται δωρεάν και με κάθε αγορά iPhone 7 & 7 Plus που πραγματοποιήθηκε από τις 23/09 και έως τις 10/12 και παρέχει άμεση αντικατάσταση συσκευής με μία ίδια.Παράλληλα, με την υπηρεσία Vodafone Replace, σε περιπτώσεις κλοπής οι πελάτες καλύπτονται από χρεώσεις και έξοδα (κλήσεις, sms, data), έως το ποσό των  250 ευρώ, που υπέστη ο ιδιοκτήτης της συσκευής.

Έργα BI και quality controls από την OK Anytime Market

Ανάμεσα στα IT Projects που έχει δρομολογήσει η ΟΚ Αnytime Market για το 2017 περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες του NetFax, έργα quality control μεταξύ του δικτύου πελατών της εταιρείας (B2B), projects αυτοματοποίησης και βελτιστοποίησης καθημερινών διαδικασιών σε συγκεκριμένα τμήματα της εταιρείας, καθώς και η υλοποίηση στοχευμένου Business Intelligence (BI) για τη βελτίωση στη λήψη αποφάσεων της διοίκησης.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Dell EMC Forum στην Αθήνα

Οι ομιλητές στο Dell EMC Forum ανέπτυξαν το παρόν και το μέλλον του νέου οργανισμού σε λεπτομερείς κεντρικές ομιλίες, καθώς και σε πιο εξειδικευμένες παρουσιάσεις, το σύνολο των οποίων εστίασε σε κρίσιμα ζητήματα, όπως στις λειτουργίες του καναλιού συνεργατών, το μετασχηματισμό των υποδομών Πληροφορικής, το μετασχηματισμό του ανθρώπινου δυναμικού και την αξιοποίηση των αναδυόμενων τεχνολογιών. Περισσότεροι από 650 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέα προϊόντα και λύσεις στον εκτενή εκθεσιακό χώρο και να γνωρίσουν, πώς η Dell EMC μετασχηματίζει το μέλλον της Πληροφορικής.

Ο πρόεδρος της Dell EMC για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Aongus Hegarty, παρουσίασε τη στρατηγική σημασία της ένωσης της Dell με την EMC, τονίζοντας τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από το σχηματισμό της νέας εταιρείας για συνεργάτες και πελάτες, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τη σημασία της ελληνικής αγοράς για την εταιρεία και επισημαίνοντας την ευρεία γκάμα καινοτομικών τεχνολογικών λύσεων, που επιτρέπουν στους τοπικούς συνεργάτες και πελάτες να προετοιμαστούν για το μέλλον και να υιοθετήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αποκτώντας, με αυτόν τον τρόπο, ένα κρίσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από τους στρατηγικούς συνεργάτες της Dell EMC, Intel και Microsoft, καθώς και από τους τοπικούς συνεργάτες, οι οποίοι προέβαλαν τις δικές τους λύσεις Πληροφορικής, που βασίζονται σε προϊόντα και τις υπηρεσίες της Dell EMC.

Η ΒΥΤΕ βραβεύεται με το Partner Award της SAP

Η βράβευση αυτή επισφραγίζει τη δυνατή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών, καθώς επίσης και τη συμβολή της BYTE στη διάδοση και τη χρήση του επιχειρησιακού λογισμικού  “SAP Business One” στην Ελλάδα την τελευταία οκταετία. Το “SAP Business One” ERP αποτελεί μια απόλυτα εξειδικευμένη και τεχνολογικά προηγμένη λύση που καλύπτει συνολικά τα τμήματα μιας εταιρείας, όπως μεταξύ άλλων, τις Οικονομικές Υπηρεσίες, τη Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες, Προμηθευτές και Συνεργάτες, την Αποθήκη, την Παραγωγή, το Εμπορικό κύκλωμα, τη Διαχείριση Έργων και Συμβάσεων και τη διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων. Παράλληλα η  Byte έχει αναπτύξει μια εντελώς νέα λειτουργική ενότητα που καλύπτει πλήρως και τις ανάγκες Μισθοδοσίας των εταιρειών, στηριγμένη επάνω στην πλατφόρμα του SAP Business One.

Η ENCODE στηρίζει την ελληνική συμμετοχή στο «European Cyber Security Challenge 2016»

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον ENISA, τον αρμόδιο φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Κυβερνοασφάλειας. Ο ετήσιος διαγωνισμός European Cyber Security Challenge έχει πανευρωπαϊκή εμβέλεια και στοχεύει στην προσέλκυση νέων ταλέντων στο χώρο της Κυβερνοασφάλειας προωθώντας παράλληλα και την άμιλλα μεταξύ των χωρών.

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από 10 νέους, ηλικίας 16 έως 29 ετών οι οποίοι είναι μαθητές, φοιτητές ή εργαζόμενοι σε εταιρείες που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια πληροφοριών. Κοινός παρονομαστής είναι η αγάπη για την τεχνολογία και το πάθος για τα μυστικά της Κυβερνοασφάλειας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://ecsc.gr.

Η Mantis Πληροφορική επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Αμερική

Η εν λόγω θυγατρική θα είναι υπεύθυνη για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στη Βόρεια και Νότια Αμερική. Η επέκταση ήρθε ως απαίτηση για να ικανοποιήσει τη λύση WMS της Mantis. Η πλατφόρμα της Mantis αντιπροσωπεύει την κορυφαία εξέλιξη στην τεχνολογία WMS / logistics, υποσχόμενη υψηλή προσαρμοστικότητα και ευελιξία που επιτρέπει ταχύτατες υλοποιήσεις. Ικανοποιεί με ευκολία τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών επιχειρήσεων και τις βοηθά να επιτύχουν πραγματικά γρήγορη απόσβεση της επένδυσης σε συνδυασμό με το κόστος κτήσης. Αυτός ο ισχυρισμός έρχεται σε συνέχεια της θέσης που έχει κατοχυρώσει η Mantis, ανταγωνιζόμενη με τα καλύτερα διεθνή συστήματα WMS. Της επέκτασης του ομίλου Mantis στη Βόρεια και Νότια Αμερική θα ηγηθεί ο Σπύρος Γεωργιάδης, Διευθυντής της Mantis America.

Στρατηγική συμμαχία SetelHellas και Real Consulting

Η εν λόγω στρατηγική συμμαχία στοχεύει στην «ανάκτηση κι ενσωμάτωση κρίσιμων δεδομένων με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτευχθεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωσή τους για την λήψη στρατηγικών αποφάσεων που αφορούν τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας και των διαδικασιών διαχείρισης του πλοίου». Οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν με τη χρήση τεχνολογιών SAP HANA και SAP Lumira, και την ενοποίησή τους με την προηγμένη ψηφιακή πλατφόρμα του SeeMBox-V, ειδικά σχεδιασμένη για την αυτόματη ανάκτηση και μεταφορά των δεδομένων που αφορούν τη λειτουργία και την ενεργειακή συμπεριφορά του πλοίου. Το αποτέλεσμα θα είναι η απρόσκοπτη παρακολούθηση πληροφοριών αναφορικά με τις ζωτικές συνθήκες λειτουργίας του πλοίου σε πραγματικό χρόνο. Οι πληροφορίες αυτές θα συγκεντρώνονται από ετερογενή περιβάλλοντα και θα ενσωματώνονται σε ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα μπορεί να διαχειριστεί σε πραγματικό χρόνο μεγάλα μεγέθη δεδομένων (Big Data).