Η Apple και η Deloitte ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ως μέρος της κοινής προσπάθειας, η Deloitte δημιουργεί μια πρώτη στο είδος της ομάδα για την Apple με πάνω από 5.000 στρατηγικούς συμβούλους, οι οποίοι εστιάζουν αποκλειστικά στο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αλλάξουν τον τρόπο που εργάζονται κατά μήκος ολόκληρης της εταιρίας. Επιπλέον, οι 2 εταιρείες θα συνεργαστούν και στην ανάπτυξη μιας νέας υπηρεσίας του τμήματος παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Deloitte, η οποία θα ονομάζεται EnterpriseNext και είναι σχεδιασμένη για να βοηθά τους πελάτες να επωφελούνται στο έπακρο από τις δυνατότητες των hardware, software και των υπηρεσιών στον εργασιακό χώρο του οικοσυστήματος iOS.

Νέα σειρά προϊόντων από τη Westnet

Τα πολύπριζα PowerCubes της Allocacoc κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα και στην περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για περισσότερες πρίζες, μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους «χτίζοντας» όμορφους και πρακτικούς συνδυασμούς Εκτός από τα Powercubes, η Westnet παρέχει σε αποκλειστικότητα και τα Allocacoc Αudio Cubes, ηχεία χωρίς καλώδια, με εμπειρία ήχου 360 και ήχο που αποστέλλεται προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς νεκρά σημεία, καθώς και φορτιστές USB με εσωτερική μπαταρία και καλώδιο usb για ταυτόχρονη φόρτιση συσκευών.

H Apple αποσύρεται από την κατασκευή οθονών

Παράλληλα, η Apple συνεργάζεται στενότερα με την LG Electronics στο θέμα αυτό, όπως προκύπτει και από την παρουσίαση δύο νέων οθονών της τελευταίας, οι οποίες υποστηρίζουν τα νέα MacBook και MacBook Pro μοντέλα της Apple. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη νέα οθόνη 27 ιντσών UltraFine 5K y και το μικρότερο μοντέλο 21,5 ιντσών 4K. Η Apple τοποθετεί, λίγο-πολύ, τις δύο οθόνες ως τις επίσημες οθόνες για τα νέα της MacBooks, πουλώντας τις μέσα από το online κατάστημά της.

Οι Telefonica και Symantec αναπτύσσουν λύσεις ασφάλειας για περιβάλλοντα IoT

Στο πλαίσιο αυτό το Cyber Security Unit της Telefonica, το ElevenPaths, θα συνεργαστεί με την Symantec για να ενσωματώσει το Symantec Managed PKI Service στις δικές του λύσεις ασφαλείας. Στόχος της συμφωνίας είναι οι δύο εταιρείες να προσφέρουν στις σύγχρονες επιχειρήσεις ασφαλή περιβάλλοντα IoT, προστατευμένα από τις κυβερνοεπιθέσεις που μπορεί να προέλθουν από τις εκατομμύρια δικτυωμένες συσκευές του Internet of Things. Για να επιτευχθεί αυτό σημαντικό ρόλο παίζει το identification και το authentication των τελικών συσκευών. Γι’ αυτό το σκοπό ανέπτυξε η Telefonica τα Trusted  Public  Key  Infrastructure Services για τις real time εφαρμογές, οι οποίες βασίζονται στην  Managed PKI Certificate τεχνολογία της Symantec.

Η IBM εξαγόρασε το Expert Personal Shopper (XPS) της Fluid

Η εξαγορά περιλαμβάνει τη λύση XPS, η οποία αποτελεί μια πλατφόρμα σύστασης αγοράς προϊόντων βασισμένη σε φυσικό διάλογο, που αναπτύχθηκε από την Fluid και αξιοποιεί την ισχύ του IBM Watson για την εξατομίκευση της εμπειρίας πελάτη και τη βελτίωση στις αναζητήσεις προϊόντων.

Η λύση XPS και αρκετά στρατηγικά μέλη της ομάδας XPS θα ενσωματωθούν στην IBM iX (Interactive Experience). Αξιοποιώντας την ισχύ του Watson, το XPS διατίθεται ως υπηρεσία SaaS και προσφέρει στους online αγοραστές μια περισσότερο ελκυστική, εξατομικευμένη και διαδραστική online αγοραστική εμπειρία.

Η HP Inc. παρουσιάζει το νέο χαρτοφυλάκιο εκτυπωτών Α3 επόμενης γενιάς

Οι νέες σειρές A3 MFPs της HP Inc. θα διαθέτονται με μια ευρεία γκάμα επιλογών αξεσουάρ για ενσωματωμένη συρραφή, στοίβαξη και διάτρηση, αλλά και υψηλής χωρητικότητας εξαρτήματα συρραφής/στοίβαξης και βιβλιοδεσίας. Μέσα από αυτή την ευρεία γκάμα συσκευών η HP Inc. προσφέρει στο δίκτυο των συνεργατών της ενισχυμένες δυνατότητες, καθώς και ευέλικτη τιμολόγηση έτσι ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του συνόλου των πελατών τους.

Η νέα οικογένεια των πολυλειτουργικών εκτυπωτών A3 MFPs της HP Inc., που συνίσταται από 16 μοντέλα επόμενης γενιάς HP PageWide και LaserJet, υπόσχεται παγκόσμιου επιπέδου ασφάλεια για συσκευές, έγγραφα και δεδομένα, προηγμένα συστήματα ελέγχου με βάση το cloud και αναλύσεις μεγάλων δεδομένων για τον εντοπισμό και την πρόβλεψη αναγκών συντήρησης και προμηθειών και, τέλος, ελκυστική εξοικονόμηση κόστους για έγχρωμες εκτυπώσεις.

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ) του Υπουργείου Οικονομικών

Πρόκειται για το πληροφοριακό σύστημα που εξασφαλίζει ένα ενιαίο περιβάλλον (υποδομή) εγκατάστασης και χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών για την ανταλλαγή επιχειρησιακών δεδομένων μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και των Φορέων του Δημοσίου. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες του ΚΕ.Δ θα διατίθενται αδιάλειπτα (24×7) στους συμμετέχοντες φορείς, παρέχοντάς τους τα μέσα για την αδιάλειπτη επιχειρησιακή και παραγωγική λειτουργία και την ποιοτική διακίνηση και διαχείριση της πληροφορίας, ακολουθώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά πρότυπα ασφάλειας. Κάθε Φορέας που επιθυμεί να κάνει χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ) μπορεί να ενημερωθεί από τη σελίδα http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/DimosiaDioikisi/ked ή να αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: [email protected]

Η Samsung Electronics επενδύει πάνω από ένα δισ. δολάρια στην παραγωγή chip

Αυτή η επένδυση αποτελεί συνέχεια της ανακοίνωσης της Samsung την περασμένη εβδομάδα για αύξηση των κεφαλαιακών της δαπανών το 2016 στο ποσό ρεκόρ των 24 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Intersys υλοποίησε έργο MPS με λύσεις Canon στην Creta Farm

Το έργο περιλάμβανε την εγκατάσταση εξοπλισμού Canon, καθώς και του αντίστοιχου λογισμικού παρακολούθησής του.Οι υπηρεσίες MPS της Intersys με εξοπλισμό Canon δίνουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να θέσουν τις εκτυπώσεις υπό τον έλεγχό τους και να σταματήσουν την κλιμάκωση του κόστους που σχετίζεται με αυτές.Η Intersys Α.Ε. είναι επίσημος αντιπρόσωπος των Business Imaging & Professional Print λύσεων της Canon.

H Costamare Shipping υλοποιεί έργο αντικατάστασης δορυφορικών συστημάτων

«Από αυτό το έργο περιμένουμε ότι θα αλλάξει τελείως ο τρόπος επικοινωνίας με τα πλοία μας, μιας και οι υψηλές ταχύτητες που θα μας εξασφαλίσει θα επιτρέψουν την λειτουργία σε online εφαρμογές, πράγμα που δεν ήταν δυνατόν μέχρι σήμερα. Επιπλέον, θα βελτιώσει το crew morale, καθώς οι ταχύτητες σύνδεσης στο Internet θα αυξηθούν με παράλληλη μείωση του κόστους για το πλήρωμα» δηλώνει στο NetFAX o Θεμιστοκλής Σαρδής, IT Manager της Costamare Shipping Company S.A.

Την παρούσα περίοδο έχει ολοκληρωθεί η σχεδίαση του έργου και έχει γίνει η παραγγελία του απαιτούμενου εξοπλισμού. Αναμένεται ότι η ολοκλήρωση του έργου θα διαρκέσει γύρω στους τρεις μήνες, ενώ θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το port schedule των πλοίων. Επιπλέον, άμεση προτεραιότητα για την Costamare Shipping αποτελούν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο NetFAX ο Θεμιστοκλής Σάρδης,  κυρίως έργα υποδομής και ενίσχυσης της ασφάλειας.