Εκδήλωση της Cyta UK στο Λονδίνο

Στο σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Cyta UK και Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta Κύπρου, Μιχάλης Αχιλλέως τόνισε ότι, παρά το σκληρό και ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται, η Cyta UK   βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες της και εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που προσφέρει. Ο κ. Αχιλλέως τόνισε παράλληλα ότι, σε μια αγορά που κυρίως η εξυπηρέτηση γίνεται απρόσωπα από τηλεφωνικά κέντρα ή ανώνυμα μέσω διαδικτύου, η Cyta UK προσφέρει προσωπική εξυπηρέτηση, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά.

Έντεκα χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών της στη Βρετανία, η Cyta UK είναι έτοιμη να κάνει το επιπλέον βήμα, προσφέροντας επιχειρηματικά προϊόντα και πέραν της παροικίας στην ευρύτερη βρετανική αγορά. Ο κ. Αχιλλέως ζήτησε τη στήριξη της Παροικίας, όχι γιατί πρόκειται για μια κυπριακή εταιρεία, αλλά γιατί πρόκειται για μια καλή εταιρεία, την οποία μπορούμε να εμπιστευτούμε. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Cyta UK, Σέργιος Σεργίου, παρουσίασε τα επιχειρηματικά προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας της εταιρείας και κυρίως το τηλεφωνικό σύστημα νοητού δικτύου IP Centrex.

Gartner: Το 30% των CDO αναφέρεται στον CEO

Το 30% των CDOs αναφέρεται απευθείας στον CEO και, σε αυτό το πλαίσιο, η Gartner προβλέπει ότι, μέχρι το 2020, το 15% των CDOs που ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις απαιτήσεις του ρόλου τους θα αναλάβουν ρόλου CEO, COO, CMO και άλλους C-suite ρόλους. «Ο ρόλος του CDO έχει operational χαρακτήρα. Το 54% των οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι έχει ήδη δημιουργήσει ολικώς ή μερικώς ρόλο OCDO, ενώ ένα επιπλέον 20% δηλώνει διατεθειμένο να δημιουργήσει τη θέση μέσα στον επόμενο χρόνο» δηλώνει η Debra Logan, vice president and Gartner Fellow. Σύμφωνα με την έρευνα, οι αντικειμενικοί σκοποί για τον OCDO είναι να ενισχύσει τη σχέση με τον πελάτη (62%), να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (60%) και να βελτιώσει την επιχειρησιακή απόδοση (54%).

Ελληνική διάκριση σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την κυβερνοασφάλεια

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον ENISA και είχε ως στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριών και την προώθησή τους στην αγορά εργασίας. Στην πρώτη της συμμετοχή σε αυτό το διαγωνισμό η ελληνική ομάδα, η οποία  συντονίζονταν από την εταιρεία Κυβερνοασφάλειας TwelveSec και το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κατέκτησε τη 5η θέση. Χορηγοί της ήταν οι First Data και Encode, ενώ συνέδραμαν οργανισμοί και εταιρείες που συνδέονται με την Κυβερνοασφάλεια, όπως το SecNews, η κοινότητα του BSides Athens και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η IBM ολοκληρώνει την εξαγορά της Sanovi Technologies

Με την προσθήκη των προαναφερθέντων δυνατοτήτων μαζί με advanced analytics η “Μεγάλη Γαλάζια” αναμένεται να είναι σε θέση να ενδυναμώσει την Software Defined Resiliency στρατηγική της και την ταυτόχρονη διάθεση των υπηρεσιών Business Continuity και Disaster Recovery σε όσες επιχειρήσεις-πελάτες βιώνουν τη διαδικασία ψηφιακού και υβριδικού cloud μετασχηματισμού.

Επένδυση 250 εκατ. δολαρίων από την Intel στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich, το επενδυτικό ενδιαφέρον της εταιρείας εστιάζεται στις συνδεδεμένες συσκευές (λέγε με και Internet of Things) στον τομέα των μεταφορών, Μάλιστα, θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται ελάχιστο καιρό έπειτα από τη σύναψη σχετικών συμφωνιών συνεργασίας με τις BMW και Mobileye.

Σε δημόσια διαβούλευση η «Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016-2021»

Στις βασικές προτεραιότητες της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής περιλαμβάνεται η ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών σε όλη την Ελλάδα, η καταπολέμηση του ψηφιακού «αναλφαβητισμού»  αλλά και η επέκταση των ΤΠΕ. Η Ψηφιακή Στρατηγική (ΕΨΣ), αποτελεί τον οδικό χάρτη και το πλαίσιο αναφοράς για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και θέτει  το όραμα και εξειδικεύει τους τομείς παρέμβασης στους οποίους θα πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια, έτσι ώστε η χώρα, με ορίζοντα το 2021, να ενταχθεί με αξιώσεις στον ευρωπαϊκό ψηφιακό χάρτη. Ειδικότερα, η ΕΨΣ εστιάζει σε επτά τομείς παρέμβασης, με συγκεκριμένες προτεραιότητες για τον κάθε τομέα: την ανάπτυξη υποδομών συνδεσιμότητας νέας γενιάς, την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της οικονομίας, την ώθηση του κλάδου ΤΠΕ για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και της απασχόλησης, την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού με ψηφιακές δεξιότητες, τη πιζική αναθεώρηση του τρόπου παροχής Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δημοσίου, την άρση των αποκλεισμών και διάχυση των ωφελειών της ψηφιακής οικονομίας και την ενίσχυση Ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 21/11/2016.

Νέο κατάστημα Κωτσόβολος στην Πάτρα

Το νέο κατάστημα έχει ενσωματώσει τη φιλοσοφία του Ομίλου Dixons Carphone σε επίπεδο σχεδιασμού, γεγονός που επιτρέπει στους καταναλωτές να πλοηγηθούν με ευκολία στους χώρους του και να πραγματοποιήσουν άνετα τις αγορές τους. Στόχος παραμένει φυσικά η άριστη εξυπηρέτηση του καταναλωτή, μέσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, προσφορών και άριστης εξυπηρέτησης τόσο πριν, όσο και μετά τις αγορές του, για μια πραγματικά κορυφαία αγοραστική εμπειρία Κωτσόβολος. Το νέο αυτό κατάστημα αποτελεί το δεύτερο της εταιρείας στην Πάτρα και το τρίτο στην Αχαΐα.

Με 16 καινοτόμες ιδέες το πρώτο HackInnow των Groupama Ασφαλιστική και Corallia

Όλες οι ομάδες, αποτελούμενες από 2-5 άτομα, επέλεξαν μία από τις 10 προκλήσεις του διαγωνισμού και δημιούργησαν προηγμένες εφαρμογές και υπηρεσίες για τον Ασφαλιστικό κλάδο, που αξιολογήθηκαν για την καινοτομία τους, την εμπορική τους αξιοποίηση, τον βαθμό ωριμότητας των ιδεών και τέλος, την αρτιότητα και συμπληρωματικότητα των μελών των ομάδων. Οι ομάδες που κατάφεραν να πείσουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής με την ιδέα τους και κατέκτησαν τα πολυπόθητα βραβεία ήταν: α) η ομάδα Stealth με συντονιστή τον Δημήτρη Γιαννάκη που κατέκτησε το πρώτο βραβείο, τη δυνατότητα να παρουσιάσει την ιδέα της στην ομάδα διοίκησης της Groupama στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Γαλλία, μία θέση στο τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης για την περαιτέρω ωρίμανση της ιδέας στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής στην Αθήνα και 3.000€, β) η ομάδα Django με συντονιστή τον Δημήτρη Παππά που έλαβε το δεύτερο βραβείο, μία θέση στο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης που προσφέρει το HackInnow και 2.000€ και τέλος, η ομάδα Roadcube με συντονιστή τον Δημήτρη Καλαβάση που πήρε το τρίτο βραβείο και 1.000€.

Η Upstream εμπιστεύεται τις ΙΤ υποδομές της στην DELL EMC

Συγκεκριμένα, ως μέρος του σχετικού project, η DELL EMC Hellas προχώρησε στην υλοποίηση μιας παραμετροποιημένης λύσης ώστε να επιτρέψει στην Upstream να βελτιώσει τη λειτουργία και τη διαχείριση των συνολικά 11 data centres που διαθέτει σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να είναι περισσότερο αποδοτικά και αποτελεσματικά. Επιπροσθέτως, η εταιρεία θα είναι σε θέση να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη end-to-end εικόνα ολόκληρης της ΙΤ υποδομής της.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Upstream επέλεξε τις καινοτόμες σουϊτες ViPR SRM και SASuite της DELL EMC, καθώς τα στελέχη της θεωρούν πως διασφαλίζουν σημαντικές δυνατότητες συλλογής και μοντελοποίησης δεδομένων, εκτός από τις λειτουργίες πρόσβασης σε custom reporting απ’ οπουδήποτε και με οποιαδήποτε συσκευή. Αποτέλεσμα; Η Upstream να μπορεί να βελτιώνει την απόδοση της πλατφόρμας της MINT 2.0.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Νταλταγιάννης, Επικεφαλής του τομέα IT Systems & Security της Upstream: “Καθώς θεωρούμαστε και είμαστε μια τεχνολογική εταιρεία, τείνουμε να επενδύουμε στις περισσότερο καινοτόμες στρατηγικές που σχετίζονται με τις πληροφοριακές υποδομές, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε πως διαρκώς βελτιώνουμε την επιχειρηματική μας απόδοση. Η DELL EMC Hellas μας επέτρεψε να εγκαταστήσουμε μια customised λύση, ενισχύοντας σε σημαντικό βαθμό την ευελιξία της ιδιόκτητης πλατφόρμας τεχνολογίας ΜINT 2.0, παρέχοντας τα απαιτούμενα στοιχεία που χρειάζονται τα στελέχη της ομάδας των ΙΤ λειτουργιών μας, να διασφαλίσει τη σταθερότητα των παρεχόμενων επιπέδων υπηρεσιών για εφαρμογές που παρέχονται από τα κέντρα δεδομένων μας”.