Η Interamerican αξιοποιεί την τηλεματική για τον περιορισμό των τροχαίων

“Είμαστε συνεχώς ανοιχτοί στις προκλήσεις της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, όπως αυτή της τηλεκατεύθυνσης και της αυτοκίνησης οχημάτων, συμμετέχοντας σε σχετικά πιλοτικά projects. Εκτιμάται ότι η εφαρμογές της τεχνολογίας θα περιορίσουν δραστικά τα τροχαία δυστυχήματα , ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές” συμπληρώνει.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη στήριξη των startups

Η πρωτοβουλία της ΕΕ θα δίνει έμφαση στην παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση κανονιστικών απαιτήσεων, στη βελτίωση της υποστήριξης της καινοτομίας μέσω μεταρρυθμίσεων στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» και στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος, στο οποίο οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα μπορούν να συνδέονται με δυνητικούς εταίρους, όπως επενδυτές, επιχειρηματικούς εταίρους, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Οι μεταρρυθμίσεις στο «Ορίζοντας 2020» αποτελούν τα πρώτα βήματα προς ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας και περιλαμβάνουν τον αναπροσανατολισμό 1,6 δισ. ευρώ για την παροχή στήριξης από κάτω προς τα πάνω για πρωτοποριακά σχέδια καινοτομίας από νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν δυνατότητες ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προβεί και σε ενέργειες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των νεοφυών επιχειρήσεων στις ευρωπαϊκές δημόσιες συμβάσεις, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Παρέμβαση της EEΛΛΑΚ στο σχέδιο νόμου για τις ψηφιακές υπογραφές

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ, www.eellak.gr) συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση στην ακρόαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν.4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις» και παρουσίασε τις προτάσεις του Οργανισμού για τις ψηφιακές υπογραφές και το οργανόγραμμα του Δημόσιου Τομέα. Εκτός από τη συμμετοχή στην ακρόαση ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών έστειλε και γραπτό υπόμνημα στην επιτροπή, με το οποίο, εκτός από τις προτεινόμενες παρεμβάσεις για το σχέδιο νόμου, ενημέρωνε επιγραμματικά για τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση και χρήση των ανοιχτών τεχνολογιών στη δημόσια διοίκηση.

Η ΕΕ θα δώσει το πράσινο φως για την εξαγορά του LinkedIn

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Microsoft έκανε την προηγούμενη εβδομάδα αρκετές παραχωρήσεις στην Κομισιόν,. επιτρέποντας στους ανταγωνιστές του LinkedIn την πρόσβαση σε εφαρμογές διαχείρισης email, όπως είναι το Outlook. Επιπλέον, οι κατασκευαστές hardware θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν ανταγωνιστικά social networks στους υπολογιστές που θα πουλούν. Οι παραχωρήσεις σε θέματα ανταγωνισμού είναι σημαντικές και επιβεβλημένες για την Microsoft, αν αναλογιστεί κανείς ότι την τελευταία δεκαετία η ΕΕ έχει επιβάλει πρόστιμα άνω των 2,2 δισ ευρώ στην Microsoft, επειδή η τελευταία συνδύαζε προϊόντα της για να μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.

Σε νέα εκδίκαση παραπέμπει την υπόθεση C4I o Άρειος Πάγος

Όπως είναι γνωστό, το Εφετείο είχε αποδεχτεί την αγωγή του ελληνικού Δημοσίου που ζητούσε ακύρωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, η οποία απαιτούσε να καταβάλει το ποσό των 38,9 εκατ. ευρώ στην αμερικανική εταιρεία SAIC (η οποία έχει ως υπεργολάβο την Siemens)

Επένδυση £1 δισεκατομμυρίου σε οπτικές ίνες και 5G από την Βρετανική κυβέρνηση!

Μέσω της συγκεκριμένης κίνησης, η εκεί κυβέρνηση στοχεύει να ωθήσει τις επενδύσεις εκ μέρους και του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών έτσι ώστε να λάβουν χώρα ακόμη περισσότερες δοκιμές στο επίπεδο του 5G, προσφέροντας fibre broadband σε κάθε οικία, γραφείο και επιχείρηση κατά μήκος της Μεγάλης Βρετανίας.

Διεθνής διάκριση για την Eurosupplies (A&M Galani O.E.) στο HP DesignJet Champions EMEA 2016

Τη βράβευση της εταιρείας του ο Νίκος Σταυρόπουλος, Business Developer Manager στο τμήμα DesignJet της Eurosupplies, την απέδωσε στο γεγονός ότι « η Eurosupplies κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά DesignJet για την περιοχή ΕΜΕΑ». Όπως δήλωσε στο NetFAX «αυτή η βράβευση αποτελεί μια αναγνώριση για μια μικρή χώρα που βρίσκεται σε κρίση, η οποία κατάφερε μέσα σε περιβάλλον capital controls να καταγράψει τόσο υψηλά νούμερα, τα οποία αποτέλεσαν case study για όλη το region».

Πολλαπλή εμπιστοσύνη στην Oracle από εκπαιδευτικά ιδρύματα

Συγκεκριμένα, το College of New Jersey (TCNJ) και το Πανεπιστήμιο του Wyoming επέλεξαν το Oracle Enterprise Resource Planning (ERP) Cloud, ενώ το Πανεπιστημιακό σύστημα του New Hampshire εγκατέστησε το Oracle Enterprise Management (EPM) Cloud, προκειμένου να ωθήσουν τις ευκαιρίες και δυνατότητες εκπαίδευσης που προέρχονται από την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των οικονομικών συστημάτων, αλλά και αυτών του προγραμματισμού και της εκπόνησης του προϋπολογισμού τους. Παράλληλα,οι λύσεις Oracle Cloud for finance, θα μετασχηματίσουν τον τρόπο με τον οποίο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα επιχειρούν σε καθημερινό επίπεδο.

Η IBM ολοκλήρωσε την εξαγορά του Promontory Financial Group

Στα σχέδια της τελευταίας είναι να συνδυάσει την εξειδίκευση, τη γνώση και τις υπηρεσίες του Promontory Financial Group με τις cognitive δυνατότητες του Watson της “Μεγάλης Γαλάζιας”, μέσω των οποίων θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει άμεσα την τεράστια λειτουργική προσπάθεια και το κόστος που συνεπάγεται με την διαρκή αλλαγή των απαιτήσεων σε επίπεδο κανονισμών και διαχείρισης του ρίσκου. Την ίδια στιγμή, το Promontory Financial Group αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των συνολικών προσπαθειών που καταβάλει η IBM για την ανάπτυξη λύσεων cognitive που σχετίζονται με τους τομείς του ρίσκου και της κανονιστικής συμμόρφωσης.

Χρυσή διάκριση για την SugarCRM στην κατηγορία “Cloud CRM” 2016

Η ομάδα της SugarCRM έλαβε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο “GOLD IT-AWARDS”, στην κατηγορία “Cloud CRM” έναντι ισχυρού ανταγωνισμού. Επίσημος συνεργάτης στην Ελλάδα και την Κύπρο της SugarCRM είναι η Qualisys Software.