Ανάπτυξη κατά 3,1% της αγοράς wearables καταγράφει η IDC

Οι συνολικές παγκόσμιες παραγγελίες wearables για το τρίτο τρίμηνο άγγιξαν τα 23 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του IDC Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker. Τα basic wearables, αποτελούμενα κυρίως από τα fitness bands, αποτέλεσαν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της αγοράς, αποσπώντας μερίδιο της τάξης του 85% και καταγράφοντας διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης κάτι που η IDC αποδίδει στο λανσάρισμα νέων μοντέλων, στην επέκταση της βάσης χρηστών και στις δελεαστικές προσφορές της θερινής περιόδου. Η IDC εκτιμά ότι αυτή η τάση, ήτοι της μετατόπισης του ενδιαφέροντος του καταναλωτικού κοινού από τα smartwatches στα basic wearables, θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο του 2016, όπου η εορταστική περίοδος θα βρίσκεται στο φόρτε της.

Ξεκινά η υπηρεσία ηλεκτρονικών ραντεβού της ΗΔΙΚΑ

Η πρόσβαση στην υπηρεσία θα γίνεται μέσω των κωδικών του taxisnet, ενώ η υπηρεσία θα μπει σε πλήρη λειτουργία στις 15 Δεκεμβρίου. Σύντομα η υπηρεσία θα επεκταθεί επιτρέποντας στους πολίτες να κλείνουν ραντεβού και στις υπόλοιπες Μονάδες Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η GoDaddy απέκτησε το Host Europe Group έναντι 1,79 δισ. δολαρίων

Σημειώνεται πως η HEG αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό πάροχο διαδικτυακών υπηρεσιών στη Γηραιά Ήπειρο, διαθέτοντας κάτι παραπάνω από 1,7 εκατομμύρια πελάτες τους οποίους και εξυπηρετεί με μια σειρά από διαφορετικά brand ιδιοκτησίας της, όπως λ.χ. 123Reg, Domain Factory, Heart Internet και Host Europe. Μέσω της συγκεκριμένης εξαγοράς, η GoDaddy αναμένεται να επεκτείνει το πορτφόλιό της ώστε να περιέχει μια ευρύτερη ποικιλία από cloud-based υπηρεσίες που απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία θα δώσει σημαντική ώθηση στην διείσδυση που επιχειρεί στην εν γένει Ευρωπαϊκή αγορά.

Στις 15 Δεκεµβρίου το eCommerce Networking Day

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στελέχη και επαγγελµατίες από το χώρο του Ηλεκτρονικού Εµπορίου θα έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν και να πραγµατοποιήσουν νέες επαγγελµατικές επαφές.

H Digital SIMA παρουσίασε το Backup365 Disaster Recovery

Στόχος της νέας υπηρεσίας, που βασίζεται στην πλατφόρμα της Veeam, είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των εφαρμογών της επιχείρησης σε περίπτωση που προκληθούν σοβαρές βλάβες στην IT υποδομή της από οποιαδήποτε αιτία. Το Backup365Disaster Recovery υπόσχεται ανάκτηση  των δεδομένων σε λιγότερο από μισή ώρα από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα, σε αντίθεση με τις κλασικές λύσεις όπου η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας μπορεί να χρειαστεί μέρες ή και εβδομάδες. Η υπηρεσία προσφέρεται από δύο data centers υψηλών προδιαγραφών, ώστε ακόμη και σε περίπτωση εκτεταμένης καταστροφής να είναι πάντα διαθέσιμη.

Η Regate εξαγόρασε πλατφόρμα SaaS

Το Salesbook αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα SaaS (Software-as-a-Service), η οποία καλύπτει πλήρως τις ανάγκες e-Detailing, και λειτουργεί ασύγχρονα τόσο σε συσκευές Android όσο και σε i-Pads. Ήδη ένας σημαντικός αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων, κυρίως του φαρμακευτικού κλάδου, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα.

Σημαντική βράβευση για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ο ΔΑΑ ήταν ένας από τους τρεις οργανισμούς που απέσπασαν τιμητική διάκριση, αφενός για τη θετική επίδραση στον τομέα του τουρισμού και αφετέρου για τη διαρκή έφεση προς την υιοθέτηση τεχνολογικών καινοτομιών (early adopters). O ΔΑΑ στρατηγικά επενδύει στην καινοτομία και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και για το λόγο αυτό ερευνά, επεκτείνει και δημιουργεί νέες καινοτόμες υπηρεσίες.

Όπως το «ATH Messenger» bot, ήτοι μια υπηρεσία, η οποία εκφράζει το πνεύμα της εποχής που απαιτεί άμεση πληροφόρηση, ευκολία και διάδραση. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας αιχμής, οι χρήστες μπορούν εύκολα και άμεσα να συνομιλούν με το «έξυπνο» bot όλο το 24ωρο, αποκτώντας έγκυρη ενημέρωση για την πτήση που τους ενδιαφέρει, τις ειδικές προσφορές στα καταστήματα και τις υπηρεσίες στάθμευσης / e-parking του αεροδρομίου, τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς κ.α.

Η IBM ανέπτυξε κεντρικό hub για DevOps

Η Bluemix Continuous Delivery ενσωματώνεται αυτόματα με εργαλεία που προέρχονται από τρίτους, όπως λ.χ. GitHub και Slack, καθώς επίσης με open source και IBM εργαλεία. Υπογραμμίζεται πως μέχρι πρότινος η χειροκίνητη ολοκλήρωση των εργαλείων μεταξύ τους μπορεί να απαιτούσε πολλές ώρες ή ακόμη και ημέρες. Ωστόσο, με τη νέα υπηρεσία, οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν toolchain templates προκειμένου να κλιμακώσουν toolchains κατά μήκος της επιχείρησής τους με ελάχιστα κλικ! Την ίδια στιγμή, το Continuous Delivery παρέχει ένα Delivery Pipeline το οποίο με τη σειρά του αυτοματοποιεί τις διαδικασίες κατασκευής, ελέγχου και εφαρμογής.

Η ΕΚΤ συνεργάζεται με την Τράπεζα της Ιαπωνίας στην έρευνα για τα ψηφιακά νομίσματα

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί η αξιοποίηση του DLT (Distributed Ledger Technology) στη δημιουργία σχετικών υποδομών – το DLT επιτρέπει την καταγραφή της κυκλοφορίας των ψηφιακών νομισμάτων ανάμεσα στους χρήστες, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει μια κεντρική υπηρεσία που θα επικυρώνει κάθε μεμονωμένη οικονομική συναλλαγή. Αρκετές μεγάλες τράπεζες έχουν δοκιμάσει ήδη συστήματα ψηφιακών νομισμάτων για τις συναλλαγές ομολόγων, ωστόσο χρειάζεται να γίνουν ακόμα αρκετά πράγματα ώστε να ωριμάσει η χρήση αυτών των τεχνολογιών και να επεκταθεί μαζική η χρήση τους. Αυτό θα είναι και το βασικό αντικείμενο της έρευνας που θα διεξάγει η ΕΚΤ σε συνεργασία με την BoJ.

“Πράσινο” φως από την Ε.Ε. στην Microsoft για την εξαγορά του LinkedIn

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Brad Smith, Πρόεδρος και Chief Legal Officer της Microsoft: “Η συγκεκριμένη έγκριση έρχεται μετά από αντίστοιχες που έλαβε το εν λόγω deal από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία και τη Νότιο Αφρική. Έπειτα και από την θετική έκβαση με την Ε.Ε., είμαστε σε θέση όχι μόνο να φέρουμε κοντά δύο σπουδαίες εταιρείες, αλλά και να εστιάσουμε στη συνεργασία τους σε ακόμη πιο ευρεία θέματα στο κοντινό μέλλον”. Από την πλευρά της Κοινότητας, η Margrethe Vestager, Ευρωπαία Επίτροπος για τον ανταγωνισμό ανέφερε πως: “Αυτού του είδους τα δίκτυα θεωρούνται εξόχως σημαντικά για τους επαγγελματίες προκειμένου να συνδέονται και διαδρούν, αναζητώντας και βρίσκοντας νέες ευκαιρίες για την καριέρα τους.

Με την απόφαση που ελήφθη, οι Ευρωπαίοι θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν την ελευθερία της επιλογής μεταξύ των επαγγελματικών social networks”. Στα άμεσα σχέδια της Microsoft βρίσκεται η ενίσχυση των βασικών προϊόντων και λύσεών της που απευθύνονται σε επιχειρήσεις με τις σουϊτες πωλήσεων, marketing και τις υπηρεσίες recruiting του LinkedIn. Κατ’ αυτό τον τρόπο τα στελέχη της εταιρείας εκτιμούν πως θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν περισσότερο αποτελεσματικά τους ανταγωνιστές της στην επόμενη γενιά του computing. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες LinkedIn αποτελεί την μεγαλύτερη στην οποία και έχει προβεί μέχρι σήμερα η ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού.