IDC: Πτωτικές τάσεις στη διεθνή αγορά PBBA για το Q3 2016

Τα συνολικά έσοδα της αγοράς για το Q3 2016 έφτασαν τα 737,5 εκατ. δολάρια. Τα έσοδα των PBBA open systems μειώθηκαν κατά 7,2%, ενώ οι πωλήσεις των συστημάτων mainframe σημείωσαν πτώση της τάξης του 17,1%. Η συνολική χωρητικότητα των PBBA έφτασε τα 920 petabytes και είναι αυξημένη κατά 12,1% σε σχέση με το Q3 2015. H Dell Technologies διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά PBBA, με μερίδιο εσόδων 60,3%, ακολουθούμενη από τη Veritas, με 15,2% μερίδιο εσόδων. IBM  και HPE έχουν από κοινού την τρίτη θέση με 5,7% και 4,8% μερίδιο εσόδων αντίστοιχα, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Quantum με 2,5% μερίδιο της διεθνούς αγοράς.

Η Σοφία Καρακεβά Vice Chair του European Chapter της AMEC

Η DataScouting αποτελεί έμπιστο συνεργάτη για τα μέλη της AMEC για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού που προσανατολίζονται στο χώρο του media intelligence. Η Σοφία Καρακεβά θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα της στις  10 Ιανουαρίου σε ειδική τελετή που θα διεξαχθεί στα γραφεία της AMEC στο Λονδίνο.

ΕΕ: Άτυπη συμφωνία για την αποδέσμευση της ζώνης των 700MHz

Η ζώνη 700 MHz (694-790 MHz), η οποία χρησιμοποιείται σήμερα για σήματα ψηφιακής τηλεόρασης και ασύρματα μικρόφωνα, διαπερνάει ευκολότερα κτίρια και τοίχους και μπορεί να καλύψει μεγαλύτερες γεωγραφικές αποστάσεις με λιγότερη υποδομή από ό,τι οι συχνότητες σε υψηλότερες ζώνες.

ΣΕΒ: η επιστροφή φόρου θα τονώσει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Ο ΣΕΒ θεωρεί, επίσης, ότι γίνονται θετικά, αλλά μη ολοκληρωμένα και αποφασιστικά βήματα, όσον αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Για παράδειγμα, απουσιάζει από τη ρύθμιση το σημαντικό μέτρο καθιέρωσης της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά και με τους προμηθευτές του δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ταυτόχρονη μεταβίβαση στοιχείων στη ΓΓΠΣ. Η ψήφιση αυτού του μέτρου θα έφερνε, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, όφελος μεγαλύτερο του 1 δισ. ευρώ ετησίως για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ θα συνέβαλε και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η Info Quest Technologies διαθέτει στην ελληνική αγορά τα προϊόντα της Xiaomi

Με στόχο οι Έλληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν στο σύνολό τους τη εμπειρία που προσφέρουν τα  Μi Phone της Xiaomi, η Info Quest Technologies, θα διαθέτει στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία, προϊόντα που πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και διαθέτουν πλήρες ελληνικό περιβάλλον (ROM).  Παράλληλα, θα παρέχει δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας για τα μοντέλα αυτά και πλήρη ελληνική τεκμηρίωση. Τα πρώτα Mi Phone που ξεκίνησε να διαθέτει η Info Quest Technologies μέσω του επιλεγμένου δικτύου συνεργατών της, είναι τα Redmi 3S και  Redmi Note 3. Σύντομα, και με βάση το πλάνο επέκτασης της Xiaomi στην ευρωπαϊκή αγορά, η γκάμα των προϊόντων που θα διαθέτει η Info Quest Technologies, θα επεκτείνεται συνεχώς.

Η Dotsoft Α.Ε. υλοποιεί έργο στο Δήμο Κιλκίς

Το σχετικό έργο αφορούν τις Δράσεις 4.2.1 «Εξοπλισμός για το Μουσείο της Δοϊράνης’ – Εκθέματα και άλλος εξοπλισμός του Δήμου Κιλκίς», 4.2.2 «Εξοπλισμός Η/Υ για το Μουσείο της Δοϊράνης» και 4.2.3 «Εικονικό λογισμικό για το Μουσείο της Δοϊράνης» του έργου «FOR ACTIVE CULTURAL AND EXTREME CROSS – BORDER REGION» με το ακρωνύμιο FACE, στο πλαίσιο του IPA Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ – ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2007- 2013», βάσει των από 25/11/2016 υπογεγραμμένων συμβάσεων με το Δήμο Κιλκίς.

112 εκατ. ευρώ τζίρο πραγματοποίησαν οι Έλληνες το 2016 στα online φαρμακεία

Η αύξηση αυτή ανέρχεται στο 52% σε σχέση με τις αντίστοιχες online αγορές του 2015 από τα online φαρμακεία. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται η ολοένα αυξανόμενη χρήση φορητών συσκευών από τους Έλληνες καταναλωτές για τις αγορές τους, με το 25% των παραγγελιών σε online φαρμακεία να γίνεται από κινητά και tablets. Επιπλέον, στα ευρήματα της έρευνας αναδεικνύεται ότι η μέρα που αποφέρει τον υψηλότερο τζίρο στα ηλεκτρονικά φαρμακεία είναι η Δευτέρα με τις περισσότερες παραγγελίες να γίνονται στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ τα online κανάλια που έπεισαν τους καταναλωτές να κάνουν τις περισσότερες παραγγελίες (με την μέθοδο last-clik attribution), προκύπτουν ως τα πλέον αποτελεσματικά τα Skroutz & Best Price, όπως και τα οργανικά αποτελέσματα και οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στο google.gr.

Ασφαλέστερο BYOD υπόσχεται το COSMOTE Business e-Secure

Σε συνεργασία με την F-Secure, η COSMOTE, δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα, να προστατέψουν τις συσκευές τους από κινδύνους ασφάλειας, με εύκολα διαχειρίσιμο και οικονομικό τρόπο. Με το COSMOTE Βusiness e-Secure οι επιχειρήσεις μπορούν να προφυλάξουν τις mobile συσκευές τους από ιούς (Anti-virus App Security), από κακόβουλα websites και λογισμικό (Anti-malware & Web Security), αλλά και να κάνουν επιλεκτική κρυπτογράφηση όλης της κίνησης δεδομένων (Anti-tracking & VPN). Για τον καλύτερο έλεγχο των συσκευών τους, μπορούν να τις κλειδώσουν, να εντοπίσουν ή να διαγράψουν δεδομένα χαμένων συσκευών, αλλά και να έχουν μια αναλυτική εικόνα για την κατάσταση όλων των συσκευών της εταιρείας. Παράλληλα, το COSMOTE Βusiness e-Secure προστατεύει και τους υπολογιστές της επιχείρησης από ιούς και ανεπιθύμητα e-mail (spam), ελέγχει την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση του υπολογιστή (Firewall), φιλτράρει και μπλοκάρει ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο (Βrowsing protection). Η διαχείριση της λύσης προστασίας γίνεται κεντρικά, μέσα από το portal COSMOTE Business e-Secure, με παρακολούθηση στατιστικών και alerts, παρακολούθηση των αδειών χρήσης, καθώς και δυνατότητα σχεδιασμού της πολιτικής ασφάλειας.

O Δημήτρης Κούρλας ανέλαβε καθήκοντα SaaS Customer Success Director στην Οracle ΕCEMEA

Ο Δημήτρης Κούρλας εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό της Oracle αναλαμβάνοντας τη θέση του Director SaaS Customer Success με ευθύνη για την ευρύτερη περιοχή της Κεντροανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ECEMEA) και έδρα τα γραφεία της εταιρείας στο Dubai, προερχόμενος από την Hewlett Packard όπου κατείχε τη θέση του Sales Manager SaaS and Managed Services Partners για την περιοχή της ΕΜΕΑ.

Συνάντηση ΣΕΠΕ με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ τόνισαν πως η σύσταση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία, αλλά και κρίσιμη ευκαιρία για την άμεση αξιοποίηση της δυναμικής του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, βασικό συστατικό της καινοτομίας σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους και στην παραγωγική εξωστρέφεια της Ελληνικής οικονομίας. Όπως συμφώνησαν αμφότεροι, ο κλάδος αποτελεί μία δυναμική ψηφιακή αγορά με εξωστρεφή και οριζόντιο ρόλο, για όλους τους παραγωγικούς κλάδους – τουρισμό, ναυτιλία, γεωργική παραγωγή, ενέργεια, κ.ο.κ. – στους οποίους η χώρα διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Επιπλέον, αποτελεί κοινή στόχευση για Υπουργείο και ΣΕΠΕ, ότι ο κλάδος ΤΠΕ μπορεί να δώσει το σύνθημα αντιστροφής τόσο του φαινομένου “διαρροής μυαλών” – “brain drain” με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, όσο και του επενδυτικού κλίματος, ξανακερδίζοντας την εμπιστοσύνη αγορών και επενδυτών. Τονίστηκε επίσης, η ανάγκη ολοκλήρωσης και χρηματοδότησης αναγκαίων έργων υποδομής, τα οποία ανοίγουν το δρόμο για μια σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα. Παράλληλα, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές, ο ΣΕΠΕ να συνδράμει με την τεχνογνωσία που διαθέτει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση την Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής.