Το …«υπόλοιπο» της Yahoo! μετονομάζεται σε Altaba

Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Verizon, η τωρινή CEO της εταιρείας, Marissa Mayer, θα παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι η Verizon είχε εξαγοράσει το core business της Yahoo στα μέσα του 2016, αντί του ποσού των 4,83 δισ. δολαρίων. Στο core business της αμερικανικής εταιρείας περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το τμήμα ψηφιακής διαφήμισης, αλλά και διάφορα media assets, όπως τα Yahoo! Mail, Yahoo! Sports και Yahoo! Finance. Η Altaba θα δραστηριοποιηθεί κυρίως ως εταιρεία επενδύσεων, συμμετέχοντας, μεταξύ άλλων, στο 15% του κινέζικου ομίλου ηλεκτρονικών αγορών Alibaba.

IDC: Στα 29 δις δολάρια η επένδυση για 3D printing το 2020

Σύμφωνα με το  Worldwide Semiannual 3D Printing Spending Guide, τα έσοδα από 3D printing δραστηριότητες θα φτάσουν τα 28,9 δισ. δολάρια το 2020: για το 2016, η δαπάνη για 3D εκτυπωτές, αναλώσιμα, λογισμικό και σχετικές υπηρεσίες υπολογίζεται στα 13,2 δις δολάρια. Το ένα τέταρτο των εσόδων θα προέλθει από την αγορά των ΗΠΑ, ωστόσο οι αγορές Μέσης Ανατολής και Αφρικής και Κεντροανατολικής Ευρώπης θα καταγράψουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Τα πιο σημαντικά πεδία για το 3D printing αφορούν την παραγωγή πρωτοτύπων στο χώρο του automotive, τη δημιουργία εξαρτημάτων αεροσκαφών και αμυντικού εξοπλισμού, ενώ τα εργαλεία θα αποτελέσουν βασικό κομμάτι για την τρισδιάστατη εκτύπωση. Αξίζει να αναφερθεί ότι το dental printing θα αποτελεί σημαντική εφαρμογή του 3D printing το 2020, ενώ η τρισδιάστατη εκτύπωση ιατρικού εξοπλισμού και προσθετικών μερών αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα που θα ξεπεράσουν το 1 δισ. δολάρια, μέχρι το 2020.

nVidia και Mercedes-Benz φέρνουν την τεχνητή νοημοσύνη στα αυτοκίνητα

Στο πλαίσιο αυτό θα συνεργαστεί με την Mercedes-Benz για να υλοποιήσουν από κοινού μια σειρά από φιλόδοξα projects που θα αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της οδήγησης. Ειδικότερα, μέσα στους 12 επόμενους μήνες σκοπεύουν να αναπτύξουν ένα νέο, έξυπνο, πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο, όπως αναφέρει στο blog του ο Sajjad Khan, Aντιπρόεδρος της Mercedes-Benz στο τμήμα Digital Vehicle & Mobility. Επιπλέον, στη CES 2017 η nVidia ανακοίνωσε πρόσθετες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για οχήματα, μεταξύ αυτών και τον Co-Pilot, ήτοι ένα σύστημα που συνδυάζει την αναγνώριση προσώπου με την παρακολούθηση ματιών, υποστηρίζοντας τον οδηγό κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Η Canon γιορτάζει την 30η επέτειο του EOS System

Το Canon EOS system έκανε την εμφάνισή του το Μάρτιο του 1987, με την κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής EOS 650 single-lens reflex (SLR) και των φακών EF. Η ονομασία EOS είναι το ακρώνυμο της φράσης “Electro Optical System” αλλά και το όνομα της Ελληνικής θεότητας της αυγής “Ηώς”.

Ξεκινά το πανευρωπαϊκό έργο ThinkNature με γενικό συντονιστή το Πολυτεχνείο Κρήτης

Σκοπός της συνάντησης είναι να οριστούν οι βασικές στρατηγικές ανάπτυξης της πλατφόρμας, να καθοριστεί ο  χάρτης των εμπλεκόμενων φορέων και χρηστών και να ξεκινήσει επιτυχώς η διάδοση των  λύσεων με βάση τη φύση. Το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει αναλάβει  το συντονισμό του έργου, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει μια μεγάλη  διαδραστική κοινωνία που θα χτίζει και θα υποστηρίζει τη γνώση και καινοτομία σε λύσεις με βάση τη φύση και θα δημιουργήσει την αναγκαία πολιτική και τα ρυθμιστικά εργαλεία για την επίλυση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων. Στην κοινοπραξία του ThinkNature συμμετέχουν 17 φορείς και οργανισμοί από οκτώ χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Βέλγιο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Φιλανδία). Από την Ελλάδα, εκτός από το Πολυτεχνείο Κρήτης, συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Η Samsung επενδύει σε τεχνολογικά startups

H Samsung ενδιαφέρεται κυρίως για νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Virtual Reality, της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και του Internet of Things (IoT). To fund της Samsung έχει επενδύσει ήδη σε δέκα startups, μεταξύ των οποίων ένα VR animations studio και μια εταιρεία ειδική στους αισθητήρες. Εκτός από τις ΗΠΑ (Mountain View, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο) και την Κορέα, η Samsung θα ανοίξει ένα γραφείο της Samsung Next και στο Τελ Αβίβ.

Διοικητικές ανακατατάξεις στη Warply

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σωτήρης Αλεξόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα “Head of International Business” και η Μαρία Πάτση λαμβάνει τη θέση της “General Manager” για Ελλάδα και Κύπρο.  Όπως δήλωσε ο Γιάννης Δοξαράς Founder & CEO της Warply «Βασικός σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε τους υφιστάμενους ρυθμούς ανάπτυξης (220%) και  για να το επιτύχουμε αυτό το 2017 θα είναι για τη Warply μια χρονιά έντονης εξωστρέφειας. Η ανάπτυξη θα εστιαστεί σε νέες αγορές , με στόχο τη δυναμική επέκταση και την εδραίωση της Warply σε Ευρώπη και Αμερική. Η εσωτερική αναδιοργάνωση εξυπηρετεί το σκοπό αυτό, ενώ η ομάδα θα ενισχυθεί από στελέχη της αγοράς με αποδεδειγμένη εμπειρία πωλήσεων στο εξωτερικό».

“Kλειδί” τα commercial analytics για την EY

Εκείνοι, όμως, που πραγματικά το καταφέρνουν, είναι όσοι έχουν πετύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ του τεχνολογικού και του ανθρώπινου στοιχείου των analytics. Τα commercial analytics, επιπλέον, προσφέρουν ποσοτικές και ποιοτικές απαντήσεις σχετικά με τη σωστή τιμολόγηση, τη βελτιστοποίηση δαπανών προωθητικών ενεργειών, την αποτελεσματικότερη ταξινόμηση των προϊόντων ανά κατάστημα, τη βελτίωση της αποδοτικότητας του κάθε καταστήματος, αλλά και την καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση των πελατών και των καταναλωτικών τους συνηθειών.

Ο κ. Ηλίας Βυζάς, επικεφαλής του τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Βελτίωσης Απόδοσης της ΕΥ Ελλάδος και του Κέντρου Αριστείας για Analytics, σημειώνει: «Ειδικότερα στη χώρα μας, που βιώνει μία πρωτοφανή κρίση, οι Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου έρχονται αντιμέτωποι, όχι μόνο με τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών τους, αλλά και με την περιορισμένη αγοραστική τους δύναμη. Τα commercial analytics, που εξασφαλίζουν την πρόσβαση και την ανάλυση κάθε τύπου δεδομένων, αποτελούν απαραίτητο σύμμαχο, προκειμένου οι επιχειρηματίες του κλάδου να ‘ξεκλειδώσουν’ τις προτιμήσεις των καταναλωτών και να πετύχουν τη βέλτιστη δυνατή απόδοση της επιχείρησής τους».

Και συμπληρώνει ο κ. Βυζάς: «Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των επιχειρήσεων καταναλωτικών προϊόντων και λιανικής για ουσιαστική και σε βάθος πληροφόρηση, έχουμε δημιουργήσει το Κέντρο Αριστείας για Analytics τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, παρέχοντας την επόμενη γενιά των commercial analytics. Το Κέντρο έχει κάνει έργα σε δεκάδες χώρες, για αρκετές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Μέσω της ανάλυσης τεράστιου όγκου δεδομένων από διάφορες πηγές και της χρήσης μηχανισμών μοντελοποίησης και βελτιστοποίησης, παράγει μια σειρά από προτάσεις και διαμορφώνει μια ολοκληρωμένη στρατηγική, εξατομικευμένη στους στόχους και τις δυνατότητες της κάθε επιχείρησης».

Νέο έργο της Intrasoft στο Κουβέιτ

Η Intrasoft International θα προσφέρει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών, οι οποίες θα καλύπτουν την ανάπτυξη της απαραίτητης τεχνολογικής υποδομής για τη διεκπεραίωση ηλεκτρονικών συναλλαγών και την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί για τη καθιέρωση του νέου πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης πληρωμών. Επίσης η εταιρεία στόχο έχει να αξιοποιήσει την εκτεταμένη γνώση φορολογικών συστημάτων που διαθέτει με σκοπό την υλοποίηση ενός ενιαίου συστήματος διαχείρισης δημοσίων εσόδων. Η Intrasoft θα ηγηθεί της υλοποίησης του έργου που θα πραγματοποιηθεί σε στενή συνεργασία με δύο στρατηγικούς εταίρους: την Counselor’s Consulting Company Kuwait και την KPMG.Το έργο θα υλοποιηθεί από μία διεθνή ομάδα μηχανικών υψηλής ειδίκευσης και συμβούλων της Intrasoft International, η οποία συγκεντρώνει την τεχνογνωσία που διαθέτει ο Όμιλος. Το σχετικό συμβόλαιο είναι χρονικής διάρκειας δύο ετών.

unITe: Σε εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ομίλου Τιτάνα

Τα  projects που τρέχουν αυτήν την περίοδο χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: επιχειρησιακές εφαρμογές και υποδομές. Όσον αφορά το πρώτο, προχωράει  η ενοποίηση των συστημάτων ERP, καθώς το Δεκέμβριο του 2016 ολοκληρώθηκε το Group Template Design, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει το πιλοτικό έργο εγκατάστασης του Group SAP ERP στην Ελλάδα, το οποίο θα τρέξει το 2017 και αναμένεται να ξεκινήσει παραγωγική λειτουργία στις 1/1/2018 – παράλληλα πριν το τέλος του 2017 θα ξεκινήσει το rollout του ίδιου συστήματος στην Αμερική.

Με αντίστοιχη φιλοσοφία θα υλοποιηθεί το Group reporting, που θα περιλαμβάνει legal, MIS και operational reports. «Έχουμε κατασταλάξει στο SAP BW όσον αφορά το Group Data-warehouse, ωστόσο δεν έχουμε επιλέξει ακόμα τη λύση για τα BI front-end εργαλεία –  αυτή  θα εξαρτηθεί από τις επιχειρησιακές ανάγκες και πώς θα τις καλύπτει η εκάστοτε λύση» δηλώνει στο NetFAX ο Γιάννης Παράσχος, Group IT Director του ομίλου Τιτάνα. Η επιλογή της λύσης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο, για να ξεκινήσει το πιλοτικό της Ελλάδας, «έχοντας ως στόχο και η νέα Group reporting πλατφόρμα να ξεκινήσει παραγωγική λειτουργία στις 1/1/18». Σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο Group HRMS για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου.

«Η φάση σχεδιασμού του ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, ενώ μέχρι τότε θα έχει παρθεί και η απόφαση για την επιλογή της σχετικής λύσης. Θα ακολουθήσει η υλοποίηση σε δύο κύματα, με το πρώτο (core HR, performance & development, carrier succession planning και HR Reporting & Analytics) να έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις χώρες μέχρι το τέλος του 2017, για να ακολουθήσει το δεύτερο κύμα (compensation & benefits, learning, recruitment κ.λπ.)» σύμφωνα με τον Γ. Παράσχο. Σημαντικά projects τρέχουν και στο θέμα των υποδομών. «Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του Group Data Center που υλοποιούμε σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και την Lamda Hellix. Σε αυτό θα εγκατασταθούν τα νέα συστήματα IBM Power που θα  υποστηρίξουν τις λύσεις SAP ERP και τα Cisco UCS για όλες  τις υπόλοιπες υπηρεσίες ΙΤ (Windows AD, email, Intranet, κ.λπ.» αναφέρει ο Γ. Παράσχος.

Τέλος, στο πλαίσιο του unITe, βρίσκεται σε εξέλιξη, το Information Security project, με στόχους τη διαμόρφωση ενός κοινού framework σε όλον τον όμιλο για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων και πόρων. Η πρώτη φάση του έργου τρέχει παράλληλα σε Ελλάδα και Αμερική και θα οδηγήσει στην υλοποίηση του Information Security Management System και του Τarget Ιnformation Security Architecture, «το οποίο θα το εντάξουμε στη υφιστάμενη αρχιτεκτονική του unITe. Άλλωστε κάθε λύση την οποία θα σχεδιάζουμε και θα υιοθετούμε εφεξής  θα πρέπει να είναι εναρμονισμένη με αυτήν την αρχιτεκτονική» συμπληρώνει ο Γ. Παράσχος.