Η αξία της αγοράς

Τι ρόλο αναμένεται να παίξουν στο υπό διαμόρφωση τοπίο στοιχεία, όπως λ.χ. η αυξανόμενη αναγκαιότητα για ακόμη υψηλότερης πυκνότητας πληροφοριακό εξοπλισμό, μειωμένες δαπάνες κεφαλαίου και λειτουργίας, εντεινόμενη ζήτηση για κλιμακούμενα Data Center και εύκολη μετάβαση από τις παραδοσιακές τεχνολογίες; Θέλετε να μάθετε από πρώτο χέρι τους παράγοντες που πρόκειται να καθορίσουν τις τάσεις της επόμενης ημέρας; Δηλώστε συμμετοχή στο συνέδριο Data Center Conference 2017 με τίτλο: “The Data Center in the Digital Era! – Building and Managing the Data Center of the Future, today!” που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 στο Divani Caravel Hotel.

Gartner: η Samsung διατηρεί τα ηνία στην αγορά smartphones

Συγκεκριμένα, στην πρώτη πεντάδα πλασάρονται οι εταιρίες Huawei, Oppo και Vivo, αποσπώντας συνολικά το 24%, με την παγκόσμια αγορά να καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης 9,1% και 380 εκατ. ευρώ τζίρο. Επιπλέον, το Android, το λειτουργικό σύστημα της Google, δεσπόζει αποσπώντας το 86,1% της αγοράς, ενώ ακολουθεί η Apple με 13,7%. Όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα δεν παίζουν, πλέον, κανένα ρόλο, καθώς περιορίζονται στο 0,2%.

Η Huawei συνέχισε την άνοδό της, αυξάνοντας τις πωλήσεις της από τα 29 στα 34 εκατ. τεμάχια, αποσπώντας το 9% της αγοράς – ο Κινέζος κατασκευαστής έχει θέσει ως στόχο αρχικά να ξεπεράσει την Apple και στη συνέχεια να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση. Στα επίπεδα του περσινού τριμήνου παρέμεινε η Apple, η οποία πλασάρεται στη 2η θέση με 52 εκατ. πωληθέντα iPhones  (13,7%). Τέλος, παρά την υποχώρησή της σε σχέση με πέρσι (από 23,3% σε 20,7%), η Samsung παρέμεινε στην κορυφή διαθέτοντας στην αγορά 78,7 εκατ. smartphones.

Η Office Line ενημερώνει για το cloud

To πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισιώνουν έμπειρα στελέχη της αγοράς, τόσο από την πλευρά της Microsoft και της Office Line, που θα μιλήσουν για την ασφαλή μετάβαση ενός σύγχρονου οργανισμού σε cloud επιχειρησιακό περιβάλλον, όσο και από την πλευρά του πελάτη, παρουσιάζοντας επιτυχημένα case studies κι εφαρμογές cloud επιχειρησιακής στρατηγικής.

Συμμετοχή του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην άσκηση Κυβερνοάμυνας ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2017

Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών και η ομάδα εργασίας Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (privacy.ellak.gr) με ανοιχτό κάλεσμα συγκρότησαν ομάδα για την άσκηση.
Στην άσκηση Κυβεροάμυνας Πανόπτης 2017, δοκιμάζονται τεχνικές για Penetration Testing, Στεγανογραφία καθώς και Forensics σε διαφορετικά περιβάλλοντα Windows, Linux, Network και mobile. Για την επίλυση των συμβάντων η ομάδα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών χρησιμοποιεί εργαλεία και εφαρμογές ανοικτού κώδικα (όπως είναι η ολοκληρωμένη διανομή Kali Linux).

Τα βρήκαν Apple και Nokia

Όπως αναφέρεται στη συμφωνία, η Nokia θα λάβει αρχικά μια προκαταβολή από την Apple και θα πληρώνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα με συγκεκριμένα ποσά. Περισσότερα οικονομικά στοιχεία για τη συμφωνία δεν έγιναν γνωστά. Η Nokia κατηγορούσε τον κατασκευαστή του iPhone ότι έχει παραβιάσει 32 τεχνολογικές της πατέντες (για οθόνες, chips, κεραίες, απεικόνιση βίντεο κ.λπ.) και είχε καταφύγει στα δικαστήρια γι’ αυτό το σκοπό. H Apple από την πλευρά ισχυρίζονταν ότι η Nokia απαιτούσε υπερβολικά ποσά για τις πατέντες της.

Σε εξαγορές προχωρά η Samsung

Με τις εξαγορές η Samsung σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης και έξυπνων αυτοκινήτων, όπως και στην ασφάλεια. «Υπάρχουν πολλές καινοτόμες επιχειρήσεις οι οποίες ταιριάζουν στη στρατηγική μας» ανέφερε ο Peter Koo, υπεύθυνος των mobile services στη Samsung, στο πλαίσιο μιας διάσκεψης επενδυτών στο Χονγκ Κόνγκ που έλαβε χώρα τη Δευτέρα.

Το 2016 η Samsung είχε εξαγοράσει αρκετές εταιρείες των προαναφερόμενων κλάδων, όπως ήταν η απόκτηση της Harman, η οποία κόστισε στην Samsung σχεδόν 8 δισ. δολάρια. Η ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά των Connected Cars, ήτοι αυτοκινήτων που είναι συνδεδεμένα με το Internet, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Samsung, καθώς οι ανταγωνιστές της, όπως η Apple, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα απλόχεροι στις επενδύσεις που κάνουν σε αυτόν τον τομέα.

SealSmile : ένα ελληνικό startup που ανοίγει το δρόμο στα κινέζικα e-shops

«Το SealSmile βασίζεται σε μια πλατφόρμα που αναπτύξαμε με ιδίες δυνάμεις, κάτι που μας επιτρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία, προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες μας, βελτιστοποιώντας την και εμπλουτίζοντας την με νέες λειτουργίες. Από άποψης πόρων αξιοποιούμε κατά κύριο λόγο τις υπηρεσίες cloud (AWS) της Amazon» δηλώνει στο NetFAX ο Φώτης Γονίδης, ιδρυτής της SealSmile, ο οποίος διαθέτει πολυετή πείρα στον τομέα του ICT (Information and Communication Technology) και είναι κάτοχος διδακτορικού στην ανάπτυξη λογισμικού με τη χρήση  τεχνολογιών/υπηρεσιών cloud.

H SealSmile δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα κενό στο παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο, παρέχοντας υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες εύρεσης, σύγκρισης και αγοράς προϊόντων, από τα πλέον αξιόπιστα κινέζικα πολυκαταστήματα. «Οι ποιοτικές προδιαγραφές μας είναι ιδιαίτερα αυστηρές και φιλοδοξούμε να κάνουμε τη SealSmile την one-stop διαδικτυακή πλατφόρμα για αγορές από Κίνα – μια αγορά που εμφανίζει τεράστια αύξηση σε παγκόσμια κλίμακα» συμπληρώνει ο Φ. Γονίδης.

Η Ericsson συνεργάζεται με τη Microsoft για την προώθηση της τεχνολογίας ΙοΤ

Γι΄ αυτό το σκοπό έχει αναπτύξει την οικογένεια IoT Accelerator που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να υλοποιούν λύσεις ΙοΤ μέσω της πλατφόρμας Azure, συνδέοντας τις απευθείας στο οικοσύστημα παρόχων κινητής τηλεφωνίας μέσω της υπηρεσίας διαχείρισης συνδεσιμότητας που προσφέρει η πλατφόρμα σύνδεσης συσκευών (DCP) της Ericsson, η οποία αποτελεί τμήμα της οικογένειας ΙοΤ Accelerator.

Η οικογένεια IoT Accelerator, βασισμένη στην τεχνολογία cloud, είναι μια οριζόντια οικογένεια λύσεων που περιλαμβάνει υπηρεσίες πλατφόρμας και υπηρεσίες προϊόντων (near-product services) για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και επιλεγμένους κλάδους της βιομηχανίας, προσφέροντας επιλογές αυξανόμενης λειτουργικότητας που παρέχεται ως υπηρεσία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ευέλικτης δημιουργίας και υλοποίησης λύσεων ΙοΤ.

Η υπηρεσία διαχείρισης συνδεσιμότητας της οικογένειας ΙοΤ Accelerator της Ericsson δίνει τη δυνατότητα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να σχεδιάζουν, να εισάγουν και να αναπτύσσουν λύσεις διαχείρισης συνδεσιμότητας ΙοΤ για επιχειρήσεις οι οποίες απαιτούν συνδεσιμότητα μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Προσφέρει, τέλος, επίσης στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες δυνατότητες ελέγχου και αυτοματισμού για τη διαχείριση της συνδεσιμότητας των δικών τους συσκευών ΙοΤ.

O Φώτης Τσιτσιρίγκος ανέλαβε καθήκοντα Fleet IT Manager στην Euronav

Στο πλαίσιο άσκησης του νέου του ρόλου, ο Φ. Τσιτσιρίγκος διευθύνει την ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών Fleet IT της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, μια ομάδα που επιτελεί ένα κρίσιμο ρόλο στην επιχειρηματική λειτουργία της Euronav διεθνώς. Επιπλέον, εποπτεύει το δίκτυο, τις πληροφοριακές υποδομές και επικοινωνίες (VSAT, Fleet broadband, Iridium Open Port) στα 50 πλοία του στόλου της εταιρείας, ήτοι ηγείται όλων των λειτουργιών fleet ΙΤ, projects βελτιστοποίησης και εγκατάστασης, διασφαλίζοντας ένα σταθερό, ασφαλές και υψηλής απόδοσης δίκτυο στο πλοίο.

«Με ενθουσιάζει η συνέχιση της καριέρας μου στο ναυτιλιακό χώρο και ειδικά σε μια εταιρεία που πρωταγωνιστεί σε αυτήν την αγορά. Η νέα θέση θέτει πολλές προκλήσεις για μένα, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να αξιοποιήσω την πλούσια εμπειρία που διαθέτω στη διαχείριση τεχνολογιών και ανθρώπων στις τηλεπικοινωνίες και στις εταιρείες ενέργειας» δηλώνει στο NetFAX. Πριν την Euronav, ο Φ. Τσιτσιρίγκος έχει αναλάβει θέσεις ΙΤ και Operations στις Vodafone, Lannet Communications, ΕΠΑ Αττικής και ΕΔΑ Αττικής.