Δυναμικό το ντεμπούτο της QIVOS στην έκθεση DMEXCO 2017

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της QIVOS στην DMEXCO ο Ευάγγελος Καραλής, CEO της εταιρείας, αναφέρει στο NetFAX: «Έχοντας ως κύριο στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της QIVOS, η συμμέτοχή μας σε εκθέσεις τέτοιου βεληνεκούς, μας δίνει την ευκαιρία να προβάλλουμε δυναμικά τις υπηρεσίες μας και τα μοναδικά CRM & loyalty case studies που έχουμε υλοποιήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά. Θέτοντας πάντα στο επίκεντρο το customer experience, οι υπηρεσίες μας μεγιστοποιούν τη διάρκεια ζωής ενός καταναλωτή, χτίζοντας περαιτέρω τη σχέση του με το εκάστοτε brand στο φυσικό και digital περιβάλλον, μέσω της υλοποίησης βέλτιστων προγραμμάτων loyalty και CRM, με υψηλό ROmI (return of marketing investment).

Στη διάρκεια της φετινής DMEXCO, είχαμε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε νέους εν δυνάμει πελάτες από τη διεθνή αγορά, συζητώντας παράλληλα με τις μεγαλύτερες εταιρείες από τον κλάδο της τεχνολογίας και του marketing για τις προηγμένες τεχνολογίες marketing, τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα των customer data analytics, το Internet of things, την τεχνητή νοημοσύνη (Artificial intelligence) και όλες τις νέες τάσεις για το πώς ένα brand θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρο αξιοποιώντας το digital περιβάλλον και τις δυνατότητες που υπάρχουν εκεί».

Η Dell Technologies υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με την GE

Το πολυετές συμβόλαιο προβλέπει ότι η Dell Inc. θα αποτελέσει τον πρωτεύοντα προμηθευτή των πληροφοριακών υποδομών της GE. Η GE θα χρησιμοποιήσει servers, storage, backup και άλλες επαγγελματικές λύσεις της Dell EMC, στοχεύοντας στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και της αποδοτικότητας της ΙΤ υποδομής της με αυτοματοποιημένες και βελτιστοποιημένες λύσεις flash. Παράλληλα, η GE θα χρησιμοποιήσει τις λύσεις client και τα περιφερειακά της Dell για να προωθήσει το μετασχηματισμό του εργατικού δυναμικού της και για να βελτιώσει την εμπειρία τελικού χρήστη για τους υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα έργα του ΕΕΛΛΑΚ στο Google Summer of Code 2017

Στο φετινό Google Summer of Code συμμετείχαν 201 οργανισμοί από 72 χώρες και 1318 φοιτητές σε εκατοντάδες έργα ανοιχτού κώδικα. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ, eellak.gr) συμμετείχε με 4 έργα ανοιχτού κώδικα, και οι τέσσερις φοιτητές αξιολογήθηκαν θετικά για το συνολικό τους έργο κατά την διάρκεια του GSoC. Τα 4 έργα ανοιχτού κώδικα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, τα οποία αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του GSoC 2017 είναι τα εξής: Open Source Δι@υγεια.

Το έργο είχε ως στόχο να βελτιώσει τον ανοιχτό κώδικα στον οποίο βασίστηκε η Δι@υγεια. Στο πλαίσιο του GSoC, υλοποιήθηκαν βελτιώσεις στην κωδικοποίηση των αποφάσεων και εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο Blockchain έτσι ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια στο χειρισμό των εγγράφων. Greek scripts for Eczar fonts. Το έργο αφορούσε την υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων (συμπεριλαμβανομένων των πολυτονικών) στην οικογένεια γραμματοσειρών Eczar Donation Box.

Το έργο αφορούσε τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών συσκευών οικονομικής ενίσχυσης «donation boxes» που έχουν αναπτυχθεί με στόχο την οικονομική ενίσχυση φορέων και έργων της Κ.ΑΛ.Ο (κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας).
Mix-net implementation Zeus. Στόχος αυτού του έργου είναι να  αντικατασταθεί η  τρέχουσα υλοποίηση της mix-net της πλατφόρμας ηλεκτρονικών ψηφοφοριών Ζεύς με μια ταχύτερη υλοποίηση. Εκτός από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, το νέο mix-net που αναπτύχθηκε στo πλαίσιo του GSOC,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες λειτουργίες, όπως η ανωνυμοποίηση σε έρευνες και συλλογή δεδομένων από διάφορες συσκευές IoT.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το NBG i-bank Open API Day

Στην παρουσίαση συμμετείχαν πλήθος από developers που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση του API της Εθνικής Τράπεζας, στελέχη επιχειρήσεων, μέλη startups, καθώς και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Ο Σταύρος Πέτρουλας, Director, Διεύθυνση Ψηφιακών Καναλιών, Εθνική Τράπεζα καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και παρουσίασε τον σχεδιασμό της Τράπεζας στον τομέα του fintech για το 2017– 2018.

Ακολούθως, ο Κώστας Καλογεράκης, be finnovative Program Manager, Εθνική Τράπεζα, και ο Σπύρος Καπετανάκης, Entrepreneurship Evangelist, Crowdpolicy,  έκαναν παρουσίαση του προγράμματος be finnovative, αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου και στο χρονοδιάγραμμα των φετινών δράσεων, με το NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon και τον 2ο κύκλο του be finnovative να έρχονται.

Ο Γιώργος Καραμανώλης, CTO/CIO Crowdpolicy, παρουσίασε τη διαδικασία του NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon που θα γίνει 20–22 Οκτωβρίου στον χώρο του be finnovative, τον τρόπο συμμετοχής, τα challenges και τα trends. Επίσης αναφέρθηκε σε ανάγκες της τράπεζας για συγκεκριμένες λύσεις, τις οποίες ενδέχεται κάποιες ομάδες να τις υλοποιήσουν στο crowdhackathon. O Σταύρος Κατσούλης, Chief Software Architect, Crowdpolicy, παρουσίασε τα θέματα σχετικά με την οδηγία Payment Services Directive 2 (PSD2), καθώς και ορισμένα API use cases τα οποία αυτή τη στιγμή λειτουργούν παραγωγικά.

Ο Γιώργος Μαρίνος, Director, Διεύθυνση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Εθνική Τράπεζα, παρουσίασε το ΝBG i-bank API, το οποίο?—?όπως ανέφερε?—?θα είναι διαθέσιμο στη νέα του έκδοση ως sandbox στις αρχές Οκτωβρίου. Τέλος, ο Νίκος Οικονομάκης, Manager, Customer Delivery, Mastercard, έκανε παρουσίαση του Mastercard API και των εφαρμογών που μπορεί να υποστηρίξει αυτό.

Ο Διονύσιος Χιντζίδης νέος Πρόεδρος ΔΣ της Perfomance Technologies

Η ανασυγκρότηση έγινε κατόπιν της παραίτησης δύο μελών του ΔΣ και συγκεκριμένα του Δημήτριου Παπαντωνίου που υπέβαλε την παραίτηση του από τα καθήκοντα του ως μέλος ΔΣ για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των εργασιών της εταιρείας και του ομίλου εκτός Ελλάδος, καθώς και του Γεώργιου Ξύδα, που παραιτήθηκε λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας διαμορφώνεται ως εξής: Διονύσιος  Χιντζίδης  (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος), Μιχάλης Τσαγκάρης (Εκτελεστικό Μέλος), Ανδρέας Κιαγιάς (Εκτελεστικό Μέλος), Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μη Εκτελεστικό – Μή Ανεξάρτητο Μέλος) και Σταύρος Δήμας (Μη Εκτελεστικό – Ανεξάρτητο Μέλος).

Ο Ευάγγελος Νικολαΐδης αποχώρησε από τη θέση του Head of IT στον όμιλο SABO

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με τον όμιλο SABO υλοποίησε σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης του πληροφοριακού κέντρου του ομίλου, όρισε και οργάνωσε KPIs, πολιτικές και λειτουργίες, ενώ σχεδίασε και εφάρμοσε disaster recovery, business continuity και customer service projects. Ανάμεσα στα υπόλοιπα έργα που έτρεξαν κατά το διάστημα της θητείας του περιλαμβάνονται η αναβάθμιση των CRM, WMS και του προγράμματος σχεδιασμού τρισδιάστατων λύσεων, η ενίσχυση της ασφάλειας των τεχνολογικών συστημάτων, η θωράκιση των δεδομένων και η επέκταση του computer room. Παράλληλα, επανασχεδιάστηκε το επιχειρηματικό δίκτυο και έγινε μετάβαση στο Microsoft Cloud για όλα τα προγράμματα και τις λειτουργίες του Office 365.

Ο Ευάγγελος Νικολαΐδης διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο, έχοντας διατελέσει στέλεχος στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής, κατέχοντας υψηλόβαθμες θέσεις (ως manager και director). Παράλληλα, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών ως σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες, όπως σε εταιρείες Πληροφορικής, τράπεζες, τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς, ναυτιλιακές και φαρμακευτικές εταιρείες, κατασκευαστικές εταιρείες, logistics, hospitality, FMCG κ.λπ.

Στην Active Computer Systems έργο του Υπουργείου Εργασίας

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν, επίσης, οι εταιρείες Euro Supplies Α & Μ ΓΑΛΑΝΗ Ο.Ε και Technicomer. O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 51 .660 (με ΦΠΑ).

Η SoftOne επεκτείνεται στη Βουλγαρία

Μετά την πρόσφατη είσοδό της στην Κύπρο, η SoftOne προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας και στη Βουλγαρία, διαμορφώνοντας ένα ισχυρό δίκτυο με πολλαπλά σημεία εξυπηρέτησης σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βουκουρέστι, Λεμεσός, Σόφια). Εντοπίζοντας ισχυρές ευκαιρίες ανάπτυξης στη γειτονική χώρα, η SoftOne εισέρχεται δυναμικά στην αγορά της Βουλγαρίας ως ένας ισχυρός Cloud ERP Provider με διαφοροποιημένη πρόταση αξίας τόσο για τις εγχώριες και λοιπές ξένες, όσο και τις ελληνικές επιχειρήσεις που εμφανίζουν αυξημένη παρουσία στην περιοχή.

Η νέα εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην έναρξη των εργασιών της, αναλαμβάνοντας την προώθηση των πρωτοποριακών λύσεων της SoftOne στην τοπική αγορά, καθώς επίσης και την υποστήριξη και διεύρυνση του δικτύου των μεταπωλητών της.
Σε σχετική τοποθέτησή του, ο Αντώνης Καραντώνης, Γενικός Διευθυντής της SoftOne, υπογράμμισε την πίστη του στις προοπτικές της νέας επένδυσης, σημειώνοντας παράλληλα: «Η εξωστρέφεια αποτελεί στρατηγική στόχευση για τη SoftOne, και η είσοδος στην αγορά της Βουλγαρίας εντάσσεται ακριβώς στο ευρύτερο πλαίσιο υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας μας. Με εχέγγυο τη συστηματική προσήλωση στην καινοτομία, αλλά και την πολύτιμη εμπειρία της επιτυχημένης παρουσίας της στη ρουμανική αγορά, η SoftOne φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο συνεργάτη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία».