Σε μονάδες η αύξηση, με 538.000 πωληθέντα τεμάχια, ανήλθε στο 1,2%. Επιπλέον, οι πωλήσεις των customized multinode συστημάτων αυξήθηκαν κατά 118,3% σε σχέση με πέρσι, συμβάλλοντας τα μάλα στην ανάπτυξη της αγοράς. Αντίθετη ήταν η εικόνα όσον αφορά τις πωλήσεις μεγάλων συστημάτων, οι οποίες υποχώρησαν κατά 23,6% (στα 245 εκατ. δολάρια). Την αγορά servers οδηγεί η HPE με 32,1% μερίδιο αγοράς, ακολουθούμενη από την Dell με 18,7%. Η IDC εκτιμά, τέλος, επίσης ότι ο νέος επεξεργαστής της Intel, Skylake, επιδρά θετικά στην ανάπτυξη της αγοράς.
Issue: NF 3802
Στις 22 Νοεμβρίου το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος
Το φετινό θέμα του Συνεδρίου είναι ο ρόλος των τμημάτων πωλήσεων στο παρόν και στο μέλλον. Στηρίζεται, δε, στην αποκλειστική έρευνα που διεξάγεται για το ΙΠΕ από την MRB, με τίτλο «Σκιαγραφώντας τα τμήματα Πωλήσεων του αύριο» και θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Μαύρος, Member of the Board της MRB HELLAS, δίνοντας το στίγμα για την εξέλιξη του επαγγέλματος των «Πωλήσεων» σήμερα, του εντοπισμού των προκλήσεων και τη διάγνωση των δεξιοτήτων που θα είναι αναγκαία για τους ανθρώπους των Τμημάτων Πωλήσεων στο μέλλον. Διακεκριμένοι CEOs θα ερμηνεύσουν το αύριο στις πωλήσεις, ενώ σε ειδικό πάνελ θα αναλυθεί ο τρόπος συνεργασίας των τμημάτων πωλήσεων με όλα τα τμήματα κάθε επιχείρησης. Το συνέδριο θα κλείσει με cocktail party, τιμώντας τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΙΠΕ.
Τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ σχεδιάζουν να επενδύσουν σε ελληνικές επιχειρήσεις οι EBRD και ΕΙΒ το 2018
Ενδιαφέρον του EBRD για ενέργεια, υποδομές, ρευστότητα
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Dziurman, η στρατηγική του EBRD για την Ελλάδα είναι απολύτως ξεκάθαρη και κινείται στο τρίπτυχο της ενίσχυσης του corporate και του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς επίσης και αυτών της ενέργειας και των υποδομών. «Είμαστε υπέρμαχοι της ενεργής στήριξης του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα προκειμένου να διακρίνεται από τα χαρακτηριστικά της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητας μέσω της μετάβασής του σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις εξαγωγές. Την ίδια στιγμή, υποστηρίζουμε την σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, με την ταυτόχρονη εμβάθυνση της διαμεσολάβησης έτσι ώστε να… ξεκλειδωθεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα σε κεφάλαια χρηματοδότησης. Επίσης, ενδιαφερόμαστε να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην εμπορική διάθεση της ενέργειας, αλλά και στη βελτίωση των εν γένει υποδομών προκειμένου με τη σειρά τους να διασφαλίζονται καλύτερες κοινωφελείς υπηρεσίες» υπογράμμισε.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα το EBRD έχει συμμετάσχει σε 25 projects στη χώρα μας, όλα στον ιδιωτικό τομέα, έχοντας επενδύσει περισσότερα από 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Χαρακτηριστικά, κατά τη διετία 2015-2016 επένδυσε 200 εκατομμύρια ευρώ στον Όμιλο ΟΤΕ, 187 εκατομμύρια ευρώ στην Fraport φέτος, 95 εκατομμύρια δολάρια στην Energean Oil & Gas πέρυσι, 85 εκατομμύρια ευρώ στην Cosmote φέτος, 50 εκατομμύρια ευρώ στην Τέρνα Ενεργειακή το 2016, 30 εκατομμύρια ευρώ στην Μυτιληναίος Holding το 2017 κ.ο.κ. Από την ίδρυσή της το 1991 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έχει επενδύσει κάτι παραπάνω από συνολικά 117 δισεκατομμύρια ευρώ σε περισσότερα από 4.700 projects.
Μόνο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους (2016) επένδυσε 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε 378 projects. Όσο για την κατανομή των επενδύσεων, το 37% αφορά σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εν γένει, το 28% σε μια σειρά από corporate επιχειρήσεις (λ.χ. κατασκευές, παροχή υπηρεσιών, αγροδιατροφικός τομέας, real estate, τουρισμός, ΙΤ, τηλεπικοινωνίες κ.ά.), το 18% στις υποδομές που σχετίζονται με τις μεταφορές και το περιβάλλον των πόλεων και αστικών κέντρων, ενώ το 17% κατευθύνθηκε σε ενεργειακά project.
Η ΕΙΒ σχεδιάζει να επενδύσει 7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα την διετία 2018-2020
Από την πλευρά του, ο κ. Jennett υπογράμμισε πως με βάση τους υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αναμένεται να επενδύσει ένα ποσό της τάξεως των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα το χρονικό διάστημα 2018-2020. Ποσό το οποίο ενδεχομένως ακόμη και να τριπλασιαστεί χάρη στη μόχλευση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δίχως αμφιβολία, η Ελλάδα αποτελεί μια από τις κορυφαίες χώρες που επωφελήθηκαν μέχρι σήμερα από το πλάνο Γιούνκερ, καθώς εγκρίθηκαν projects συνολικής αξίας 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ, που οδήγησαν σε επενδύσεις 3,7 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της ιδιωτικής μόχλευσης».
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υποστηρίζει και χρηματοδοτεί την ελληνική οικονομία, εξασφαλίζοντας ρευστότητα στην τραπεζική αγορά προκειμένου να βοηθήσει τις τράπεζες να υποστηρίξουν καλύτερα τις μικρές επιχειρήσεις, διαθέτοντας επιχειρηματικά κεφάλαια και μικροχρηματοδοτήσεις που απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και start-ups, παρέχοντας δάνεια σε μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις, ενώ συμμετέχει και στη χρηματοδότηση προγραμμάτων για τις δημόσιες υποδομές.
Αναφορικά με τα άμεσα σχέδια της ΕΙΒ, ο κ. Jennett υπογράμμισε πως «πρόκειται να λαναριστεί μια διαδικασία περισσότερο άμεσης χρηματοδότησης των μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ανάγκη οικονομική, αλλά και επενδυτική βοήθεια προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω την συνολικότερη δραστηριότητά τους. Βρίσκεται στα άμεσα ενδιαφέροντά μας να μας προσεγγίσουν επιχειρήσεις που διαθέτουν μεν αναπτυξιακά σχέδια, χρειάζονται δε κεφαλαιακές επενδύσεις. Πρόκειται για μια συμπληρωματική δράση στην βασική μας δραστηριότητα».
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την πλευρά του κ. Jennett και στο γεγονός ότι το “Σχέδιο Γιούνκερ”, μέσω του Ευρωπαικού Ταμείου για Στρατηγικές Επενδύσεις, διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο όσον αφορά την παροχή στην ΕΤΕπ της δυνατότητας να βοηθήσει τις επιχειρήσεις με αναπτυξιακό προσανατολισμό, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση…
Σε επίπεδα ρεκόρ οι πωλήσεις apps
Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2016, οι πωλήσεις των apps στο Αpple Store και το Google Play αυξήθηκαν κατά 28%, αγγίζοντας τα 17 δισ. δολάρια. Αλλά και ο αριθμός των downloads, όπως και η διάρκεια χρήσης των mobile apps αυξήθηκαν σε σχέση με πέρσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της App Annie, μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2017 έγιναν download 26 δισ. apps, κάτι που αντιστοιχεί σε 8% αύξηση – σε αυτά, σύμφωνα με την App Annie, δεν περιλαμβάνονται updates ή επανεγκαταστάσεις. Ένα βασικό κριτήριο για τη δημιουργία εσόδων από τα apps αποτελεί ο χρόνος χρήσης τους.
Όσο περισσότερο χρόνο σπαταλά ένας χρήστης σε ένα app, τόσο περισσότερες ευκαιρίες δημιουργούνται για τη απεικόνιση διαφημίσεων ή για in-app αγορές. Μόνο στις συσκευές Android, ο συνολικός χρόνος παραμονής το γ΄τρίμηνο ανήλθε στις 325 εκατ. ώρες. Το Google Play Store συγκεντρώνει, επίσης, τα δύο τρίτα όλων των app downloads. Η διαφορά σε σχέση με το Apple App Store αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 125%. Παράλληλα, οι χρόνοι download από τα Play Store βελτιώθηκαν κατά 10% σε σχέση με πέρσι.
Παρατηρώντας, κανείς, τις αγορές των καταναλωτών στα δύο app stores βλέπει μια αντίθετη εικόνα, καθώς η Apple κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά της από την Google από 90 σε 95%. Έτσι, σχεδόν τα δύο τρίτα των αγορών σε apps παγκοσμίως συντελούνται στο App Store της Apple. Η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων καταγράφηκε στα entertainment apps. Στο iOS η αυτή η κατηγορία βελτιώθηκε κατά 30% (2η θέση), στο Android κατά 45% (3η θέση). Βασικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης έπαιξαν, σύμφωνα με την Αpp Annie, τα video streaming apps. H App Annie εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Το 2021 οι χρήστες θα κατεβάσουν συνολικά 240 δισ. apps, ενώ ο τζίρος συνδυαστικά από το iOS και το Android θα ξεπεράσει τα 100 δις. δολάρια.
Syncbnb: Ελληνικό startup υπόσχεται να διπλασιάσει τα έσοδα των ιδιοκτητών Airbnb
To Syncbnb είναι ένα εργαλείο διαχείρισης κρατήσεων που επιτρέπει στους χρήστες του να συγχρονίζουν τα ημερολόγια μεταξύ πολλαπλών καναλιών (Airbnb, Homeaway, Booking.com, Tripadvisor και πολλά άλλα) αυτόματα, γρήγορα και με αξιοπιστία, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να προσεγγίσουν αποτελεσματικά μεγαλύτερα κοινά και τελικά να αυξήσουν σημαντικά τα ετήσια έσοδά τους. Η Syncbnb ιδρύθηκε από τους Αλέξανδρο Καραβίτη και Πέτρο Ζιώγα – και οι δύο στελέχη με μακρά εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας – και πλαισιώνονται από μια δυνατή ομάδα στελεχών. Το εγχείρημα στηρίζουν επενδυτικά αρκετοί Έλληνες επενδυτές, μερικοί εκ των οποίων πολύ γνωστοί στο χώρο και με πολύ δυνατά επενδυτικά χαρτοφυλάκια.
H Info Quest Technologies ξεκινά τη διάθεση των προϊόντων Xiaomi στην Κύπρο
Τα πρώτα Mi Phone που διαθέτει η Info Quest Technologies στην Κύπρο μέσω επιλεγμένου δικτύου συνεργατών, είναι δύο από τα πλέον καινούρια και εντυπωσιακά Smartphones, το Mi A1 και το Mi Note 2, ενώ σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν και προϊόντα του οικοσυστήματος. Με στόχο οι Κύπριοι καταναλωτές να απολαμβάνουν στο σύνολό τους την εμπειρία που προσφέρουν τα προϊόντα Xiaomi, η Info Quest Technologies, εξασφαλίζει ότι όλα τα προϊόντα που διαθέτει πληρούν τους κανονισμούς λειτουργίας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα παρέχει σε αυτά πλήρη ελληνική τεκμηρίωση και δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας, που στην Κύπρο παρέχεται από το συνεργαζόμενο εξουσιοδοτημένο Service Center, την IQ Services.
Bad Rabbit: μια νέα επίθεση ransomware εξαπλώνεται στην Ευρώπη
Ανάμεσα στους οργανισμούς που έχουν επηρεαστεί περιλαμβάνονται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, όπως το Interfax και το Fontanka, συστήματα πληρωμών για το μετρό του Κιέβου, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Οδησσού και το Υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας. Το νέο ransomware ονομάζεται «Bad Rabbit» και δρα παρόμοια με το ransomware Petya κάνοντας επιθέσεις σε εταιρικά δίκτυα, απαιτώντας 0,05 bitcoin (περίπου 285 δολάρια) ως λύτρα από τα θύματα για να ξεκλειδώσουν τα συστήματά τους. Οι hackers ζητούν από τα θύματα τους να συνδεθούν σε έναν ιστότοπο Tor για να πραγματοποιήσουν την πληρωμή, η οποία εμφανίζει αντίστροφη μέτρηση 40 ωρών προτού αυξηθεί η τιμή της αποκρυπτογράφησης.
Σχολιάζοντας τα χαρακτηριστικά του νέου ransomware o Θεοφάνης Κασίμης, CEO της Audax Cybersecurity, δηλώνει στο ΝetFAX: «Σύμφωνα με την ανάλυση που κάναμε, το ransomware διανεμήθηκε μέσω επιθέσεων μεταφόρτωσης, χρησιμοποιώντας fake installer για τον Adobe Flash Player, με σκοπό να παραπλανήσει τα θύματά του και να οδηγήσει στην εγκατάσταση του malware». Το Bad Rabbit ransomware αξιοποιεί, επίσης, για τη δράση του το DiskCryptor, ένα λογισμικό κρυπτογράφησης πλήρους δίσκου ανοιχτού κώδικα, για την κρυπτογράφηση αρχείων σε μολυσμένους υπολογιστές με κλειδιά RSA 2048.
«Πιστεύουμε ότι το νέο ransomware δεν χρησιμοποιεί το EternalBlue exploit, ήτοι την SMB ευπάθεια που χρησιμοποιήθηκε από τα WannaCry και Petya ransomware για να εξαπλωθεί μέσω δικτύων, αλλά, αντ’ αυτού, ανιχνεύει πρώτα το εσωτερικό δίκτυο για ανοιχτά κοινόχρηστα στοιχεία SMB, δοκιμάζει έναν κώδικα με τα διαπιστευτήρια που χρησιμοποιούνται συνήθως για την απομάκρυνση κακόβουλου λογισμικού και επίσης χρησιμοποιεί το εργαλείο για να εξαγάγει τα διαπιστευτήρια από τα επηρεαζόμενα συστήματα».
Τέλος, ο Θ. Κασίμης συμπληρώνει: «Εξακολουθούμε να αναλύουμε το Bad Rabbit ransomware για να ελέγξουμε αν υπάρχει ένας τρόπος αποκρυπτογράφησης της πληροφορίας από τους υπολογιστές που δέχθηκαν την επίθεση, χωρίς να χρειάζεται να πληρωθούν τα λύτρα, όπως και πώς μπορεί να σταματήσει η εξάπλωση του ransomware».
Νέος CEO για την Lexmark
Ο Geruson αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα με άμεση ισχύ, ενώ θα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών ο Geruson ασκούσε το ρόλο του CEO στην Phoenix Technologies, ενώ προηγουμένως ήταν CEO στην Voice Signal, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού αναγνώρισης φωνής για φορητές συσκευές.
Επιπλέον, στο παρελθόν είχε αναλάβει διάφορες σημαντικές θέσεις, όπως Senior Vice President και Vice President στις Nokia, IBM καιToshiba, ενώ κατείχε και διευθυντική θέση στην McKinsey. Ο Geruson διαδέχεται τον David Reeder, ο οποίος αποχώρησε από την Lexmark τον Ιούνιο. Από τότε την Lexmark διοικούσαν προσωρινά ο Brock Saladin, Senior VP και ο CTO, Allen Waugerman.
30 εκατ. δολάρια άντλησε η ActionIQ του Τάσου Αργυρού
Σημειωτέο ότι η ActionIQ είχε σηκώσει άλλα 13 εκατ. δολάρια, σε προηγούμενο κύκλο χρηματοδότησης που είχε λάβει χώρα τον Απρίλιο φέτος. Της νέας διαδικασίας χρηματοδότησης ηγήθηκε η Andreessen Horowitz, με τη συμμετοχή των Sequoia Capital, FirstMark Capital και Shutterstock. Η ActionIQ παρέχει υπηρεσίες SaaS στους marketers, επιτρέποντας τους να αντλήσουν χρήσιμα insights από τις διαφορετικές πηγές δεδομένων στις επιχειρήσεις τους, κεντρικοποιώντας όλη την πληροφορία σε ένα μοναδικό analytics dashboard.
«Ο νέος γύρος χρηματοδότησης ενισχύει τη θέση της ActionIQ ως μια ηγετική πλατφόρμα Marketing Activation, ενώ θα επιταχύνει την ανάπτυξή μας» αναφέρει ο Τάσσος Αργυρός, CEO και συνιδρυτής της ActionIQ. «Αποστολή μας παραμένει να βοηθήσουμε τους marketers ώστε να εκτελέσουν δυναμικό one-to-one μάρκετινγκ με ταχύτητα, δυνατότητα κλιμάκωσης και ευελιξία, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα σε SQL ή να εξαρτώνται από μηχανικούς και το ΙΤ» συμπληρώνει. Η ActionIQ αναπτύσσεται ταχύτατα το τελευταίο διάστημα, ενώ ανάμεσα στους πελάτες τους περιλαμβάνονται κορυφαία διεθνή brands, όπως οι Verizon, Weight Watchers και Shutterstock.
Η Algosystems υλοποίησε έργο Cisco Collaboration στο κέντρο φυσιατρικής αποκατάστασης «Θησέας»
Η λύση που αναπτύχθηκε στον «Θησέα», περιλαμβάνει προηγμένες εφαρμογές και λύσεις collaboration, όπως advanced telephony & video για εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία, Instant Messaging και Presence, εκσυγχρονισμένο Call Center, προηγμένο voice messaging και δυνατότητα video collaboration μεταξύ ασθενών και ιατρών. Η νέα λύση που σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και υποστηρίζεται από την Algosystems, έφερε πολλαπλά πλεονεκτήματα για το σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης.
Πλεονεκτήματα, όπως είναι η άμεση και συνεχή επικοινωνία μεταξύ των ιατρικών, νοσηλευτικών και διοικητικών στελεχών είτε αυτά βρίσκονται εντός ή εκτός του «Θησέα», με δυνατότητα χρήσης πολλαπλών επιλεγμένων συσκευών με ενσωματωμένη χρήση video. Επίσης, άλλο ένα πλεονέκτημα αποτελεί η εξυπηρέτηση ασθενών και συγγενών μέσω του εκσυγχρονισμένου Call Center και η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μεταξύ ασθενών από το χώρο του σπιτιού τους και του εξειδικευμένου προσωπικού του κέντρου, με χρήση video collaboration. Τέλος, επετεύχθη αύξηση της παραγωγικότητας του προσωπικού και μειωμένα κόστη επικοινωνίας.