Αν και η προβλεπόμενη ανάπτυξη για το διάστημα 2016-2021 θα επιβραδυνθεί, ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς
θα αγγίξει το 2,7%. Για το 2017 οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι συνολικές δαπάνες θα φθάσουν τα 1,58 τρισ. δολάρια, κάτι που αντιστοιχεί σε μια αύξηση κατά 4,3% σε σχέση με το 2016. Σχεδόν το ένα τέταρτο των δαπανών για το mobility θα λάβουν χώρα στις ΗΠΑ, που θα αποτελούν και την πιο ισχυρή, γεωγραφικά, αγορά τα 2021, με 390 δισ. δολάρια τζίρο.
Στη δεύτερη θέση, από πλευράς δαπανών, πλασσάρεται η Κίνα (337 δισ. δολάρια), ενώ ακολουθούν οι Ιαπωνία, Βραζιλία και Μ. Βρετανία. Οι χώρες που θα καταγράψουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη την επόμενη πενταετία είναι οι Βενεζουέλα (8% μέση ετήσια ανάπτυξη), Ινδία (8%), Φιλιππίνες (7%) και Περού (6,7%). Αντιθέτως, πτωτική πορεία στις δαπάνες θα καταγράψουν οι Αυστραλία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και Ταϊβάν.
Πάνω από το 70% των δαπανών θα διοχετευτούν, σύμφωνα με την IDC, στα Mobile Connectivity Services και τα smartphones, ενώ τη μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη στους επιμέρους κλάδους της αγοράς θα καταγράψουν ο τομέας των Professional Services (7,5%), των κατασκευών (7,1%) και των τηλεπικοινωνιών (7%).