IDC: κατά 14% αναπτύχθηκε η αγορά enterprise storage το γ’ τρίμηνο 2017

Η συνολική χωρητικότητα των συστημάτων storage που διοχετεύτηκαν στην αγορά αυξήθηκε κατά 22,4%, αγγίζοντας τα 72,5Exabytes. Η HPE/New H3C αποτελεί τον ηγέτη της αγοράς, με 20,2% μερίδιο, ενώ στις επόμενες θέσεις ακολουθούν οι Dell (18,8%), NetApp (6%), IBM (4,3%) και Hitachi (4%). Σημαντική ανάπτυξη (+54,8%) σημείωσε η ομάδα των ODMs (Original Design Manufacturers) που πουλούν απευθείας σε hyperscale data centers. Οι πωλήσεις του server-based storage αυξήθηκαν κατά 8,7% κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, με το συνολικό τζίρο τους να αγγίζει τα 3,5 δισ. δολάρια.

Τα συστήματα external storage διατήρησαν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, με 5,6 δις. δολάρια τζίρο και 4,1% ανάπτυξη σε ετήσια βάση. Η Dell ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής συστημάτων external enterprise storage, αποσπώντας το 28,2% της παγκόσμιας αγοράς. Η NetApp ακολουθεί στη 2η θέση και η HPE στην 3η με 12,5% και 11,4% μερίδιο αγοράς αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι IBM και Hitachi, ισοβαθμώντας στην 4η θέση με 8,7% και 8,3% αντίστοιχα.

SAP: καθοριστική η επίδραση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εξέλιξη των οργανισμών υγείας

Oι ερωτηθέντες αναμένουν σημαντικές επιπτώσεις κατά τα επόμενα δύο χρόνια στους τομείς της ικανοποίησης των πελατών (61%) αλλά και της καινοτομίας (59%). Τα ευρήματα της μελέτης στοιχειοθετούν ότι οι οργανισμοί υγείας σχεδιάζουν να επενδύσουν πολύ περισσότερο στον τομέα των Big Data & Analytics (76%) και του cloud (65%) μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ενώ οι οργανισμοί υγείας αναγνωρίζουν την αξία της ψηφιοποίησης, μόλις 2% έχουν ολοκληρώσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό εντός των επιχειρήσεών τους, ενώ το 54% των οργανώσεων βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο ή πιλοτική εφαρμογή προγραμμάτων ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στην αμερικανική IoT Tech Expo συμμετείχε η Yodiwo

Η έκθεση έλαβε χώρα το διάστημα 29-30 Νοεμβρίου στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, αποτελώντας μια στοχευμένη διήμερη διοργάνωση σε θέματα IoT και blockchain, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις σύναψης συνεργασιών με μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας. «Στη διοργάνωση της Αμερικής είχαμε την ευκαιρία, περισσότερο από ότι σε αυτές της Ευρώπης, να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τόσο από άποψη τεχνολογίας όσο και εμπορευσιμότητας.

Τα, δε, συμπεράσματα ήταν πολύ θετικά για την Yodiwo, λαμβάνοντας υπόψη και την άποψη των επισκεπτών που έκαναν τη δική τους αξιολόγηση. Γενικότερα, διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο η Yodiwo αλλά και άλλες ελληνικές εταιρείες στο χώρο του IoT θα μπορούσαν να έχουν αξιοπρεπέστατη παρουσία στο IoT Tech Expo» επισημαίνει ο Αλέξανδρος Μανιατόπουλος, CEO και ιδρυτής της Yodiwo, αποτυπώνοντας στο NetFAX τις προοπτικές που διανοίγονται από τη συμμετοχή μιας ελληνικής εταιρείες σε μια μεγάλη διεθνή έκθεση ΙοΤ.

10 καινοτόμες ιδέες για τον κλάδο της ασφάλισης στο HackInnow 2017

Στο HackInnow συμμετείχαν 10 ομάδες, αποτελούμενες από 2-5 άτομα, εστιάζοντας σε μία από τις 4 θεματικές προκλήσεις του διαγωνισμού: State-of-the-art technologies, Social CRM, Digital Client και Emerging Risks. Όλες οι ομάδες έλαβαν καθοδήγηση από καταρτισμένους μέντορες-στελέχη της Groupama Ασφαλιστικής και αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή. Οι ομάδες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και κατέκτησαν τα βραβεία του HackInnow 2017 ήταν:
• η ομάδα Chainproof.ai, με συντονιστή τον Αλέξη Πολύζο, που κατέκτησε το πρώτο βραβείο των 3.000 ευρώ, παρουσιάζοντας μια πλατφόρμα με τη χρήση blockchain για την ασφάλιση ψηφιακών έργων τέχνης,
• η ομάδα eHOSP, με συντονιστή τον Αλέξη Καραδήμο, που έλαβε το δεύτερο βραβείο των 2.000 ευρώ και μια συμμετοχή σε ένα τεχνολογικό event στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας μια «έξυπνη» κάρτα υγείας με τη χρήση blockchain και τέλος,
• η ομάδα FDI, με συντονιστή τον Θεόδωρο Καπέλιο, που έλαβε το τρίτο βραβείο των 1.000 ευρώ, παρουσιάζοντας μια κινητή εφαρμογή για την προστασία των πελατών από καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων.

Λύσεις για τον τουριστικό κλάδο παρουσίασε η Digimark στην Xenia 2017

Οι ειδικοί της εταιρείας ήταν εκεί και εξήγησαν στους επαγγελματίες του κλάδου πώς μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη και να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Σημειώνεται ότι η Digimark  επενδύει σταθερά τον τελευταίο χρόνο στον κλάδο του τουρισμού, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει πολλές εγκαταστάσεις, προσφέροντας πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις.

Το βραβείο της καλύτερης εξαγωγικής εταιρείας υπηρεσιών απέσπασε η Intelli Solutions

Η εταιρεία επιλέχθηκε ως κορυφαία στην κατηγορία καλύτερης εξαγωγικής εταιρείας Υπηρεσιών (Top Services Export Company), αποσπώντας το Gold Βραβείο. Η Intelli, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, εδώ και 12 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα σημαντικό ταξίδι με προορισμό το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον. Έχοντας στελεχώσει 7 θυγατρικές εταιρίες στη γεωγραφική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Βόρειου Αφρικής και Μέσης Ανατολής, εξειδικεύεται στο χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού, συνάπτοντας συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τηλεπικοινωνιών.

Απεβίωσε ο Απόστολος Κουκουβίνος, πρώην CEO της Hellas OnLine

Στο παρελθόν είχε αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε επιχειρήσεις όπως οι Hellas OnLine (CEO), Intrasoft (Technical Director), Decision Systems Integration (General Manager), Cosmoline Telecom Services (General Manager), Ergodata (General Manager), Eurobank (Manager, e-Business Unit), Business Exchanges (CEO), OΠΑΠ (Ανώτερος Σύμβουλος Διοίκησης, Επικεφαλής Μονάδας Λειτουργίας Παιχνιδιών – Διαδικτύου) και Payzone Hellas (CEO).

Θεωρείται, επίσης, ως ένας από τους πρωτοπόρους του Internet και των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Ο Απόστολος Κουκουβίνος γεννήθηκε το 1957 στη Νέα Ιωνία Βόλου, ενώ ήταν Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ (University of California, Santa Barbara). Η δημοσιογραφική ομάδα του NetFAX εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ασφαλιστικού τομέα στο επίκεντρο του InsurTech Conference

Το συνέδριο διοργανώνεται από την BOUSSIAS, την εταιρεία που διοργανώνει το ιστορικό πλέον Bank Management Conference, το οποίο πρώτο άνοιξε τον διάλογο για το FinTech στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Keynote speakers του συνεδρίου είναι ο Venture Capitalist και Thought Leader Spiros Margaris, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στο Insurtech Leaderboard του InsTech_London Power 100 και τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των InsurTech influencers της Onalytica, και ο Digital Catalyst Lead του παγκόσμιου αντασφαλιστικού κολοσσού Swiss Re Evangelos Avramakis, ο οποίος λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος της Swiss Re με την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα επιμέρους accelerators και το start-up οικοσύστημα.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το case study του SPIXII (πρόκειται για έναν από τους πλέον καινοτόμους InsurTech οργανισμούς της Ευρώπης) σχετικά με το πώς τα chatbots επαναπροσδιορίζουν την εξυπηρέτηση πελάτη στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, συνδυάζοντας τα user data με τα contextual data. Στο συνέδριο παρουσιάζονται case studies ψηφιακού μετασχηματισμού από ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, όπως είναι οι Interamerican, Ευρωπαϊκή Πίστη και Υδρόγειος. Επίσης, δεσπόζουσα θέση στην ατζέντα του Insurtech Conference έχει το επίκαιρο θέμα του αντίκτυπου του GDPR στον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά και ηθικά ζητήματα που σχετίζονται με τα data analytics και το data privacy στην εν λόγω αγορά.

Στην Agilis SA έργο της Eurostat

Στόχος της παρούσας σύμβασης είναι η συντήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη της βάσης δεδομένων ΙΑΔ και των συναφών εργαλείων της που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό και τη συνάθροιση των ΙΑΔ για 37 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που αφορά τις ΙΑΔ καθώς και η παροχή γραφείου εξυπηρέτησης στους χρήστες των εργαλείων ΙΑΔ.

Paolo Sironi-ΙΒΜ: «Θεσμικό πλαίσιο, ΑΙ και blockchain οι νέες προκλήσεις για το FinTech»

Ο χαρακτηρισμός αυτός απορρέει από το γεγονός ότι το 2018 είναι το έτος εφαρμογής πληθώρας νέων οδηγιών για τη λειτουργία των τραπεζών, όπως είναι οι MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive), PRIIPs (Packaged Retail and Insurance-based Investment Products), PSD2 (Payments Services Directive 2) και ο κανονισμός GDPR. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Paolo Sironi, οι αυξημένες απαιτήσεις κανονιστικής συμμόρφωσης μπορούν να αποτελέσουν κατευθυντήριες γραμμές οδηγώντας σε αναπτυξιακές ευκαιρίες τις τράπεζες, καθώς «η διαφάνεια αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για διαμόρφωση νέων πελατοκεντρικών μοντέλων».

Επίσης, ο P. Sironi στάθηκε ιδιαίτερα στην έννοια της εμπιστοσύνης ως θεμελιώδες asset των τραπεζών και επίκεντρο των επιχειρηματικών μοντέλων FinTech του μέλλοντος: σε αυτό το πλαίσιο, υπερθεμάτισε της σημασίας του blockchain ως τάση που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών τεχνολογίας και την ευόδωση του ψηφιακού οράματος. Αναφορικά με το FinTech και τη “μετασχηματιστική” (disruptive) δυναμική του, ο P. Sironi μίλησε για τη σημασία του να παράγεται καινοτομία παραπλεύρως της επιχειρηματικής δραστηριότητας, και προς αυτήν τη κατεύθυνση επεσήμανε ότι, μολονότι το disruption είναι μια πραγματικότητα, αυτό που έχει σημασία είναι η μετάβαση στην αειφόρο (sustaining) καινοτομία, η οποία θέτει τον πελάτη στο επίκεντρο ενός επιχειρηματικού μοντέλου που εστιάζει στις υπηρεσίες.

Με αυτόν το τρόπο, επαυξάνεται η ικανότητα των τραπεζών να μεταδίδουν το κατάλληλο μήνυμα ,στον κατάλληλο πελάτη, την κατάλληλη στιγμή. Σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ο P. Sironi τόνισε ότι αυτή προσφέρει τη δυνατότητα διαμόρφωσης πιο προσωποποιημένων προτάσεων προς τους πελάτες και, προέβλεψε, δε, ότι το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στον τραπεζικό κλάδο θα έχει “phygital” χαρακτήρα, καθώς ο ανθρώπινος παράγοντας θα παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο.