Οι αποχαιρετισμοί δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, πάντα έρχονται αυτές οι στιγμές που πρέπει να πούμε αντίο - σε ανθρώπους, μέρη, δουλειές, πράγματα στη ζωή μας.

Δεν θα μπορούσα ποτέ να με χαρακτηρίσω ‘ευσυγκίνητο’ άνθρωπο, και μάλιστα αντιμετώπιζα πάντα με σαρκαστικό ύφος κάθε είδος μελοδραματισμού και υπερβολικά συναισθηματικής αντίδρασης, αφού πίστευα -και εξακολουθώ να πιστεύω- ότι κάθε τέλος είναι μια καινούργια αρχή, καθώς επίσης και ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Ολα τα πράγματα έχουν ένα κύκλο που κάποια στιγμή κλείνει.

Ετσι λοιπόν ήρθε η στιγμή που ολοκληρώνεται, μετά από περίπου πεντέμισι χρόνια, και ο δικός μου κύκλος στο netweek και που πρέπει να πω αντίο σε όλα αυτά που αποτελούσαν την καθημερινότητά μου τα τελευταία χρόνια.

Απολογούμαι για το πολύ προσωπικό αυτό εισαγωγικό σημείωμα -το εκτός των συνηθισμένων- αλλά καθώς αυτή εδώ η σελίδα αποτέλεσε για πολύ καιρό το βήμα επικοινωνίας μεταξύ μας, νιώθω την ανάγκη, όπως μοιραζόμουν τόσο καιρό σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς, να μοιραστώ αυτή τη φορά συναισθήματα και εντυπώσεις.

Το netweek μου αποκάλυψε έναν καινούργιο κόσμο, έναν θαυμάσιο και ταυτόχρονα θαυμαστό κόσμο: αυτόν της τεχνολογίας, και ειδικά της επιχειρηματικής τεχνολογίας. Ενα κόσμο, όπου η έκφραση ‘the sky is the limit’ δεν είναι υπερβολή, αλλά η πραγματικότητα. Ενα κόσμο όπου μαθαίνεις συνέχεια καινούργια και συναρπαστικά πράγματα, και που ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι ‘τον έμαθες’.

Αλλά πάνω από όλα μου αποκάλυψε εξαιρετικούς ανθρώπους. Αν το επάγγελμά μας, λίγο ή πολύ, μας επηρεάζει και ίσως μας χαρακτηρίζει σαν ανθρώπους, μπορώ με σιγουριά να πω ότι οι άνθρωποι της Πληροφορικής είναι ίσως οι πλέον δοτικοί ως επαγγελματίες. Δεν ξέρω άλλο κλάδο τόσο πρόθυμο να μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες, ακόμα και ‘μυστικά’ της δουλειάς του, να βοηθήσει συνεργάτες και ‘ανταγωνιστές’, να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση και κάθε πρόσκληση.

Γεμάτη γνώσεις, λοιπόν, εμπειρίες και συναισθήματα, κλείνω αυτό τον κύκλο. Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους για την στήριξή σας και τη συμβολή σας στο netweek, και για την πολύτιμη βοήθειά σας σε μένα προσωπικά.