Ενα νέας γενιάς πλαίσιο για την επιτυχημένη υλοποίηση Project Management Office στις σύγχρονες επιχειρήσεις θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στο Project Management Congress 09, ο Jack Duggal, εξηγώντας γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε «out of the box».

Ως ειδικός του Project Management Office, ο Jack Duggal έχει αναπτύξει ένα πλαίσιο νέας γενιάς (Next Generation framework) για υλοποίηση επιτυχημένων PMO. Οι παραδοσιακές θεωρίες έχουν εξαντλήσει τα όριά τους, με αποτέλεσμα αρκετές εφαρμογές PMO που στηρίχτηκαν σε αυτές να έχουν αποτύχει. Οι σημερινές συνθήκες κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση, φέρνοντας πίεση για δημιουργία αξίας, αλλά και μείωση εξόδων (overheads).

Απαιτείται, συνεπώς, μια καινούργια εστίαση και ένας ανανεωμένος τρόπος λειτουργίας του PMO. Η παρουσίαση του Jack Duggal στο Project Management Congress, στις 26 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με τίτλο «Next Generation PMO – from theory to field success», φέρνει πρακτικές και εμπειρίες, επιτυχίες και αποτυχίες, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται ένα πλαίσιο δόμησης του Project Management Office νέας γενιάς. Το νέο PMO χαρακτηρίζεται από σκέψη «outside the box», δημιουργικότητα και δρομολόγηση καινοτομιών.

Το νέο PMO οδηγεί σε αποτελέσματα και return on investment, γιατί συνδέει αρμονικά μεταξύ τους εργαζόμενους, λειτουργίες, διαδικασίες, εργαλεία και μετρήσεις. Οι Project Managers που θα παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Duggal, θα μάθουν, μεταξύ άλλων να αναγνωρίζουν τα ουσιώδη στοιχεία για τη σύσταση ενός PMO και να επιλέγουν τη στρατηγική που ταιριάζει στο περιβάλλον τους, αλλά και να αξιολογούν την ωριμότητα της οργάνωσής τους. Επίσης πώς να διακρίνουν μεταξύ παραδοσιακών τεχνικών και τεχνικών νέας γενιάς και πώς να εφαρμόσουν το πλαίσιο PMO νέας γενιάς. Τέλος, ο J. Duggal θα μοιραστεί με το ελληνικό κοινό τα 7 κλειδιά για το κτίσιμο ενός αποτελεσματικού PMO.

Who is Jack Duggal
Ο Jack Duggal διαθέτει πλατιά εμπειρία σε εφαρμογές PMO, την οποία απέκτησε συνεργαζόμενος με μεγάλους οργανισμούς σε περισσότερες από 25 χώρες, ως Σύμβουλος και ως Εκπαιδευτής. Στους πελάτες του συγκαταλέγονται οι HP, IBM Global Services, Cisco και PepsiCo στις ΗΠΑ, ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός UBS, η γερμανική SAP, η βρετανική British American Tobacco, η Shell, η Dubai Holding και η ισχυρή πετρελαϊκή Petronas στη Μαλαισία.  Ανθρωπος με δυνατό μυαλό, είναι κάτοχος MBA και επισκέπτης Καθηγητής στο University of Hartford, στην πολιτεία του Connecticut στις ΗΠΑ. Εκεί διδάσκει Project and Program Management, Portfolio Management και άλλα σχετικά θέματα, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και στελέχη επιχειρήσεων (στο πλαίσιο executive business programs).

Ο Jack Duggal είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Projectize Group (www.projectize.com), εταιρείας που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Organizational Program Management και Business Process Management.

Είναι ενεργό μέλος του PMI και certified Project Management Professional (PMP®). Επιπλέον, διδάσκει στα σεμινάρια ‘Seminars World’ του PMI, και αρθρογραφεί στο ‘Community Post’ του PMI. Εχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες και άρθρα σε γνωστές εκδόσεις του χώρου του Project Management, και συχνά είναι ομιλητής σε διεθνή συνέδρια. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν το Μάιο φέτος, στο πανευρωπαϊκό PMI Congress στο Αμστερνταμ.