Ο Νίκος Κυριαζίδης, IT Recruitment Manager, μας μυεί στο νέο τρόπο αναζήτησης επαγγελματικών ευκαιριών στον κλάδο της Πληροφορικής. Η ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση αλλάζει σταδιακά τους όρους του παιχνιδιού, επιτρέποντας στον ενδιαφερόμενο εργοδότη να εντοπίσει από μόνος του το στέλεχος που επιζητεί.

NetWeek: Τι ζητά η σύγχρονη επιχείρηση από ένα CIO; Τόσο το δυσχερές οικονομικό κλίμα, όσο και οι διαρκείς εξελίξεις της τεχνολογίας μεταβάλουν τους όρους της αγοράς εργασίας του κλάδου της Πληροφορικής. Πώς μπορεί να εντοπίσει ένα στέλεχος Πληροφορικής νέες επαγγελματικές ευκαιρίες;

Νίκος Κυριαζίδης: Μια γενική προσέγγιση του τι ψάχνει μια σύγχρονη επιχείρηση από έναν Διευθυντή Πληροφορικής αφορά το πόσο ενήμερος είναι σχετικά με τις εξελίξεις τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας, όσο και business. Οι επιχειρήσεις εκτιμούν ιδιαίτερα τη δυνατότητα πραγματοποίησης των σωστών επιλογών σε επίπεδο συστημάτων, προσωπικού και διοίκησης, καθώς και τη δυνατότητα άντλησης των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Το τελευταίο σαφώς και αποτελεί πλέον κανόνα στην ελληνική αγορά -και όχι μόνο.

Να τονίσουμε ακόμη ότι, ανεξάρτητα από το εάν μία θέση προϋποθέτει εξειδικευμένη τεχνική γνώση ή όχι, τα business skills αποτελούν πάντα κεντρικό ζητούμενο. Υπάρχουν περιπτώσεις Διευθυντών Πληροφορικής με πολύ δυνατό background, που αξιολογούνται αρνητικά επειδή δεν είναι προσανατολισμένοι προς το business και δεν παρακολουθούν τις σχετικές εξελίξεις. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί όλα όσα υποστηρίζει τεχνικά μια Διεύθυνση Πληροφορικής θα πρέπει να προσαρμόζονται στις επιχειρησιακές εξελίξεις.

Ο Διευθυντής Πληροφορικής θα πρέπει, λοιπόν, να διατηρείται συνεχώς ενήμερος. Να έχει συναίσθηση του ρόλου του, του τομέα στον οποίο αναφέρεται, του ποιος είναι ο «ανταγωνισμός» του, του τι συμβαίνει στην Ευρώπη κ.λπ. Μέρος της δουλειάς του CIO είναι το να γνωρίζει πραγματικά και ανά πάσα στιγμή το ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του.

NetWeek: Πώς μπορεί η ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση να βοηθήσει έναν Διευθυντή Πληροφορικής στην επαγγελματική του εξέλιξη;

Νίκος Κυριαζίδης: Θυμάμαι πώς μερικά χρόνια πριν, ενώ όλοι στο Λονδίνο μιλούσαν για το Facebook, στην Ελλάδα αγνοούσαμε την ύπαρξή του. Κάτι αντίστοιχο ισχύει πλέον για ιστοσελίδες επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης όπως το LinkedIn, το Xing, ή το e-academy. Είναι, μάλιστα, εντυπωσιακό ότι υπολειπόμαστε ακόμα και χωρών της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα εργαλεία αυτά προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες για επαγγελματική ανάδειξη.

Βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική τους χρήση είναι η δημιουργία ενός προφίλ χρήστη που δεν περιορίζεται σε έναν απλό τίτλο, αλλά περιλαμβάνει ουσιαστικές πληροφορίες για τη θέση και τις γνώσεις του. Τη στιγμή που δημιουργεί το προφίλ του, ο χρήστης θα πρέπει να συνειδητοποιεί ότι πρόσβαση σε αυτό  έχουν ανά πάσα στιγμή και εργοδότες σε αναζήτηση στελεχών.

Πέρα από τη δυνατότητα αυτή για προβολή, η κοινωνική δικτύωση περιλαμβάνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα εγγραφής σε ομάδες με κοινά τεχνολογικά, ή επιχειρησιακά, ενδιαφέροντα. Επιπλέον, η δημιουργία νέων γνωριμιών γίνεται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες -παρά με τους παραδοσιακούς τρόπους.

NetWeek: Πώς μπορεί όμως κάποιος -ειδικά αν έχει περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή του- να πραγματοποιήσει ουσιαστικές επαφές και γνωριμίες;

Νίκος Κυριαζίδης: Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να καταλάβει ο καθένας από εμάς -και όχι μόνο οι άνθρωποι της Πληροφορικής- πως κάθε γνωριμία που κάνουμε, σίγουρα δεν είναι χάσιμο χρόνου. Πιθανότατα κάποια στιγμή να μας φανεί χρήσιμη. Το να αφιερώνουμε λίγο χρόνο από την ημέρα ή την εβδομάδα μας σε προσπάθειες δικτύωσης και ενημέρωσης σχετικά με το τι συμβαίνει γύρω μας, σίγουρα θα μας αποφέρει κάποιου είδους αξία.

Ως σημείο έναρξης, θα πρότεινα την εγγραφή του χρήστη σε groups που αφορούν τα ενδιαφέροντά του και την παρακολούθηση των συζητήσεων που εξελίσσονται σε αυτά. Πρόκειται για συζητήσεις που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες.


NetWeek: Σε τι βαθμό αποτελούν τα social networks πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στον κλάδο της Πληροφορικής στην Ευρώπη;

Νίκος Κυριαζίδης: Σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό. Και αν δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στην Αγγλία ή τη Γερμανία, σίγουρα δεν θα περιμέναμε να ισχύει το ίδιο σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Τσεχία ή η Σλοβακία. Ολες αυτές οι χώρες είναι πολύ πιο ανεπτυγμένες στο χώρο της ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεχομένως, έχουν καταλάβει τη σημασία -αλλά και την ευκολία- της.

NetWeek: Μπορεί ένα στέλεχος από την Ελλάδα να εντοπίσει μέσω της ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης μια καλή επαγγελματική ευκαιρία στο εξωτερικό;

Νίκος Κυριαζίδης: Σαφώς και μπορεί να εντοπίσει πληθώρα από επαγγελματικές ευκαιρίες. Εάν εγγραφεί, για παράδειγμα, σε μια ομάδα για Java Professionals, θα εντοπίσει πολλές σχετικές ανακοινώσεις για προσφορά εργασίας. Το ουσιαστικό εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει είναι αυτό της γεωγραφικής απόστασης που τον χωρίζει από τον δυνητικό εργοδότη.

Σε κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά για μια δουλειά στο εξωτερικό, θα πρότεινα να δηλώσει το ενδιαφέρον του για μία σειρά από θέσεις εργασίας και να προγραμματίσει ένα ταξίδι για να πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με πολλαπλούς ενδιαφερόμενους εργοδότες. Θα πρέπει, βέβαια, να έχουμε υπόψη ότι στην Ευρώπη εφαρμόζονται σε μεγάλο βαθμό συμβάσεις έργων με freelancers (fixed-term contract με daily rate). Αυτό επιταχύνει αρκετά τη διαδικασία των προσλήψεων και στην πράξη αρκεί ένα τηλεφωνικό interview με το δυνητικό εργοδότη για να γίνει η πρόσληψη.

NetWeek: Πώς συγκρίνονται τα social networks σε σχέση με τις υπόλοιπες οδούς αναζήτησης εργασίας;

Νίκος Κυριαζίδης: Ενα παραπάνω λόγω της οικονομικής κρίσης, η ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση αποτελεί το μέλλον για την Ελλάδα. Η επιθυμία για μείωση του κόστους αφορά και τη διαδικασία εντοπισμού των σωστών συνεργατών και εργαζόμενων για την κάλυψη των αναγκών κάθε Διεύθυνσης. Χρησιμοποιώντας εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης όπως το Linked In, ο καθένας μπορεί να δημοσιεύσει και να εντοπίσει επαγγελματικές προσφορές.

Το θέμα είναι το πότε θα συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να αφιερώσουμε σε αυτήν το χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζεται. Στην Ελλάδα, η μοναδική ουσιαστική προσπάθεια που γίνεται προς το παρόν περιορίζεται σε δύο-τρία groups του Linked In. Μία από αυτές είναι της ομάδας του Greek IT Network, η οποία απευθύνεται σε ΙΤ professionals κάθε ειδικότητας και αναπτύσσεται, ευτυχώς, με ταχύτατους ρυθμούς.

Πολλοί εργοδότες τοποθετούν αγγελίες για θέσεις εργασίας αποκλειστικά και μόνο μέσω ομάδων όπως αυτή. Αλλωστε, η επαφή μέσω των ηλεκτρονικών μέσων δικτύωσης δεν είναι μόνο πιο οικονομική, αλλά επίσης πιο άμεση και πιο γρήγορη.

NetWeek: Οι εργοδότες που αναζητούν υψηλόβαθμα στελέχη Πληροφορικής, καλύπτονται από το επίπεδο και το εύρος των υποψήφιων που βρίσκουν μέσω της ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης;

Νίκος Κυριαζίδης: Θεωρώ ότι το επίπεδο των υποψηφίων που εντοπίζει κανείς στα κοινωνικά δίκτυα είναι αρκετά υψηλό, για τον απλό λόγο ότι είναι οι «ψαγμένοι» πληροφορικάριοι που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για την κοινωνική τους δικτύωση. Δεν βρίσκει, άλλωστε, κανείς πολλούς juniors να χρησιμοποιούν τα εργαλεία αυτά, αλλά seniors και executives.

Τα δίκτυα αποτελούν ακόμα ένα μέσο πρόσβασης στους «ειδικούς» του κάθε επιμέρους τομέα γνώσης. Αντίθετα, η αναζήτηση στελεχών μέσω των πιο παραδοσιακών οδών, μας φέρνει συχνά αντιμέτωπους με έναν μεγάλο όγκο από βιογραφικά που δεν ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες ανάγκες της θέσης.

Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα δίνουν την ευκαιρία σε στελέχη αναζήτησης προσωπικού να εντοπίσουν αυτόματα τον ιδανικό υποψήφιο για μια θέση. Πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να δημοσιεύσουν μια αγγελία και να συγκεντρώσουν βιογραφικά σημειώματα.

NetWeek: Υπάρχει ουσιαστική προσφορά εργασίας για έλληνες «πληροφορικάριους» στα κοινωνικά δίκτυα σήμερα; Τι πρέπει να αλλάξει -ή να εξελιχθεί- προκειμένου να αποτελέσουν κεντρικό μέσο αναζήτησης επαγγελματικών ευκαιριών;

Νίκος Κυριαζίδης: Προς το παρόν υπάρχει περιορισμένη προσφορά.  Πρόκειται κυρίως για τις θέσεις εργασίας που γνωστοποιούνται σε ομάδες όπως αυτή του “Greek IT Νetwork”. Το παράδοξο στην Ελλάδα είναι ότι οι εταιρείες λειτουργούν με έναν αμιγώς παραδοσιακό τρόπο όσον αφορά την εύρεση προσωπικού. Δημοσιεύουν μία αγγελία στο Internet και κινούν την όλη διαδικασία εσωτερικά.

Αυτός ο τρόπος, o οποίος είναι αρκετά χρονοβόρος, έχει όμως ξεπεραστεί εδώ και χρόνια στην Ευρώπη -και όχι μόνο- όπου το 98% των θέσεων εργασίας ανατίθενται εξωτερικά σε εξειδικευμένες εταιρείες. Η ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση επιτρέπει σε όλο το σύστημα -στην προκειμένη περίπτωση, την ελληνική αγορά του ΙΤ- να λειτουργεί με πιο γρήγορο ρυθμό. Είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που προσδίδει ενέργεια.