Μια άριστη ευκαιρία για να παρουσιάσει τα κυβερνητικά επιτεύγματα στον συνεχιζόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και στην προσπάθειά της να βελτιώσει τους ακόμα υστερούντες, αλλά ανακάμπτοντες δείκτες ετοιμότητας σ’ αυτόν τον τομέα, έδωσε η ανοικτή εκδήλωση της ΝΔ με τίτλο «Το Ψηφιακό Άλμα της Ελλάδας – η χώρα σε κίνηση» στον υπουργό Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Ως keynote speaker, μπροστά σε ένα πυκνό κοινό, ουσιαστικά άνοιξε -αργά προχθές το βράδυ, στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου- μ’ αυτή την ομιλία τη δική του προεκλογική εκστρατεία, στην Α’ Αθηνών, θυμίζοντας και συγκρίνοντας τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης κυβέρνησης με τη σημερινή (παρότι είχε το πρόσθετο βάρος να πορευτεί σε καιρούς αλλεπάλληλων κρίσεων), με ιδιαίτερη έμφαση προφανώς στον δικό του τομέα, αλλά και σ’ εκείνους της Οικονομίας και της Ανάπτυξης.

Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της προετοιμασίας (η ομάδα του είχε ξεκινήσει να δουλεύει πολλούς μήνες πριν από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές), αποδίδοντας τα εύσημα στον πρωθυπουργό για την κατάργηση του πρώην «δικού του» υπουργείου Διοικ. Μεταρρύθμισης και την αντικατάστασή του με το ισχυρό υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με νέα δομή, αποκάλυψε ότι οι ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών ξεπέρασαν τελικά τα 1.2 δισεκατομμύρια, στη διάρκεια του ’22, γλυτώνοντας όλους μας από εκατομμύρια ώρες αναμονής σε ουρές, και πρόβαλε ιδιαίτερα τον κομβικό ρόλο της πύλης gov.gr, που ξεκίνησε πριν από σχεδόν τρία χρόνια προσφέροντας μόλις 500 υπηρεσίες και πλέον έχει ξεπεράσει τις 1500.

Αξιοπιστία και αλλαγές
Δηλώνοντας ότι «οι εκλογές αφορούν πάντα το μέλλον, το μετά», ο κ. Πιερρακάκης θύμισε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε κλείνοντας αρχικά τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, υπογράμμισε ότι «το τεκμήριο αξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης είναι αντικειμενικά μεγάλο», προανήγγειλε ότι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές και ανατροπές τα επόμενα χρόνια, ενώ επαίνεσε τη στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ των υπουργείων, που απέφερε καρπούς, μεταξύ των οποίων και τις  ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις μεγάλων τεχνολογικών εταιριών στη χώρα μας και το ελληνικό ταλέντο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφιακής Μεταρρύθμισης της ΝΔ, Μύρων Φλουρής, με την υπόσχεση ότι «τα καλύτερα έρχονται» για τον μετασχηματισμό (γενικότερα και όχι μόνο στο ψηφιακό επίπεδο) της χώρας, για να ακολουθήσει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του κ. Πιερρακάκη και τόνισε ότι η «η παρουσία του στο υπουργείο αποτελεί απόδειξη γιατί η ΝΔ είναι η μόνη μεγάλη παράταξη».