Η εμπορική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία της παγκόσμιας αγοράς servers, όπως καταγράφει η Trendforce σε σχετική μελέτη της.

Ακόμα και η κυκλοφορία των νέων πλατφορμών επεξεργαστών για servers μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, δεν ήταν αρκετή για να αντιστρέψει το κλίμα. Συν τις άλλοις εξακολουθεί να υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας στη κινεζική αγορά data centers, καθώς οι περιορισμοί στις εξαγωγές που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση οδήγησε σε μια υποχώρησή της κατά 4% περίπου.

Από την άλλη οι αναλυτές της Trendforce εκτιμούν ότι οι παραγγελίες των ΗΠΑ το δεύτερο εξάμηνο θα χαρακτηρίζονται από μια σημαντική ανάπτυξη, αντισταθμίζοντας έτσι την αρνητική εικόνα που υπάρχει σήμερα – ως εκ τούτου η Trendforce θεωρεί ότι στο τέλος του έτους, οι παγκόσμιες πωλήσεις servers θα αγγίξουν τα επίπεδα του περασμένου έτους.

Όσον αφορά τους κατασκευαστές, στην κορυφή συνεχίζει να φιγουράρει η Dell EMC με 16,3% μερίδιο, καταγράφοντας, ωστόσο, μια υποχώρηση της τάξης του 2,3% σε σχέση με το 2018. Στη 2η θέση πλασάρεται η HPE με 14,4% μερίδιο αγοράς και 3,8% πτώση σε σχέση με πέρσι. Την 3η θέση καταλαμβάνει η Inspur με 8,6%, σημειώνοντας, παρά το γενικό αρνητικό κλίμα, μια αισθητή αύξηση της τάξης του 10%.