Το Android συνεχίζει να δεσπόζει στην παγκόσμια smartphones, διευρύνοντας συνεχώς τα ποσοστά του.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Kantar, το λειτουργικό σύστημα της Google κυριαρχεί απόλυτα στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές -Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία -αποσπώντας μερίδιο αγοράς πάνω από το 80,1%. Σε σχέση με πέρσι, αυτό αντιστοιχεί σε μια αύξηση της τάξης του 0,6%. Όπως σημειώνουν οι συντάκτες της μελέτης, τα ποσοστά του Android αυξήθηκαν ιδιαίτερα στη Γαλλία, έχοντας αποσπάσει το 81,9% της αγοράς στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό του iOS υποχώρησε κατά 0,8% και πλέον ανέρχεται σε 17% περίπου. Πλατφόρμες που άλλοτε επηρέαζαν, έστω και λίγο την αγορά, όπως της η πλατφόρμα των Windows, πλέον έχουν σχεδόν «εξαφανιστεί» από τις αναλύσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό Android το κατέχει η Ισπανία με 88,9%, ενώ η Μ. Βρετανία είναι η χώρα που το iOS καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά του, με 34,1%.

Μεγάλη δυναμική έχει το λειτουργικό της Apple και στις ΗΠΑ, όπου κατέχει μερίδιο 36,3% ήτοι σχεδόν διπλάσιο από ότι στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές. Σε σχέση, ωστόσο, με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο η Apple είδε να υποχωρούν τα ποσοστά της και αυτήν την αγορά, καθώς πριν ένα χρόνο το μερίδιο του iOS στις ΗΠΑ ανέρχονταν στο 38,7%.