Η αξία της αγοράς συστημάτων αποθήκευσης σε εξωτερικό δίσκο, στην περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) για το α΄τρίμηνο του 2014, μειώθηκε κατά 1,4% ετησίως, αναφορικά με την αξία της χρήσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC.

Η αξία του δολαρίου ανά gigabyte μειώθηκε κατά 30% ετησίως, αυξάνοντας τη χωρητικότητα της αποθήκευσης που διατέθηκε περισσότερο του 40% σε αξία λίγο μικρότερη των 2,5 exabytes. Στη Δυτική Ευρώπη παρουσιάστηκε ετήσια μείωση του 1%, «διακόπτοντας» έτσι την θετική τάση που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία τρία τρίμηνα, κάτι που αποδίδεται στο μειωμένο ενδιαφέρον των πελατών εν όψει των ανανεώσεων των μοντέλων, καθώς και στις αδύναμες οικονομίες της περιοχής.

Παραδοσιακά χώρες όπως η Γαλλία και οι περισσότερες Σκανδιναβικές χώρες παρουσιάζουν μείωση, ενώ οι τάσεις στις «χτυπημένες» από την κρίση οικονομίες, όπως η Ιβηρική Χερσόνησος, η Ελλάδα και η Ιταλία, παρέμειναν πτωτικές – σημάδια ότι η ανάκαμψη ακόμη αργεί. Σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (CEMA) η αγορά μειώθηκε ελαφρώς κατά 2,4%, ενώ η χωρητικότητα των συστημάτων που διατέθηκαν αυξήθηκε κατά 30%. Σημειώνεται ότι η Μέση Ανατολή και η Αφρική παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μειώσεις στις παραγγελίες high-end συστημάτων αποθήκευσης, οι οποίες μειώθηκαν ετησίως περισσότερο του 50%.