Η Κίνα μετατρέπεται στη μεγαλύτερη αγορά για το Internet υπερυψηλών ταχυτήτων.

Έως το 2025 σχεδόν 460 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας θα αξιοποιούν το 5G, όπως αναφέρεται σε μελέτη της GSMA που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα. Ήδη η Κίνα παίζει από τώρα ηγετικό ρόλο στην κατασκευή των νέων δικτύων, υποστηρίζοντας, για παράδειγμα, τη διεξαγωγή απομακρυσμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέσω της αξιοποίησης του νέου τηλεπικοινωνιακού στάνταρ.

Ο Mats Granryd, Γενικός Διευθυντής της GSMA, σχολιάζει σχετικά: «Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της Κίνας επένδυσαν τα τελευταία δέκα χρόνια δισεκατομμύρια για να πάνε σε κάθε γωνία της χώρας. Πρόθεσή τους είναι να επενδύσουν άλλα 58 δις. δολάρια ώστε να κτίσουν τη βάση για το 5G και η Κίνα να γίνει μια από τις κορυφαίες χώρες παγκοσμίως στην τεχνολογία 5G».

Η αγορά κινητής τηλεφωνίας της Κίνας θα κάνει το 2023 τζίρο της τάξης των έξι τρισ. γουάν, σύμφωνα με τη μελέτη. «Ο κλάδος κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τον εκσυγχρονισμό της. Δημιούργησε μια νέα γενιά ψηφιακών καταναλωτών, ενώ άλλαξε τη βιομηχανία και την κοινωνία» καταλήγει ο Granryd.