Στην εκτίμηση ότι η αναπτυξιακή πορεία του ομίλου θα συνεχιστεί και το 2021, με διψήφιο ποσοστό αύξησης στα έσοδα, προχώρησε η διοίκηση της Space Hellas στο πλαίσιο ενημέρωσης επί των οικονομικών αποτελεσμάτων για την οικονομική χρήση του 2020. Η εταιρεία, όπως αναφέρθηκε, προσβλέπει στη διεκδίκηση έργων που θα δημοπρατηθούν και πρόκειται να συγχρηματοδοτηθούν με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός έργων του δημοσίου που έχουμε καταθέσει προσφορές και περιμένουμε τα αποτελέσματα, όπως είναι για παράδειγμα το μεγάλο έργο των ταυτοτήτων», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Space Hellas, Γιάννης Μερτζάνης. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, το ποσοστό του τζίρου από το δημόσιο τομέα έφτασε στο 20%, ενώ παραδοσιακά κινούνταν κάτω από το 10%. Με τα σημερινά δεδομένα και με τις προσδοκίες που καλλιεργούν τα εκατοντάδες projects που περιλαμβάνονται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, την επόμενη διετία το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί έτι περαιτέρω. Η λίστα των έργων που διαθέτει σήμερα η  Space Hellas περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, το αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης συνόρων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το σύστημα επικοινωνιών και καταγραφής φωνής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Στα 50 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο των έργων

Σύμφωνα με τη διοίκηση, αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι υπάρχει ένα ανεκτέλεστο έργο με υπογεγραμμένες συμβάσεις ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως δεν αφορά μόνο το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα και επεκτείνεται σε βάθος χρόνου.

Αναφορικά με τους στόχους για το 2021 ο κ. Μερτζάνης τόνισε πως στο επίκεντρο βρίσκεται η πλήρης αξιοποίηση των επενδύσεων που έχουν ήδη γίνει (SingularLogic,  AgroApps) και η περαιτέρω ενδυνάμωση του μοντέλου digital integration, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και σε επενδυτικές ευκαιρίες που θα προκύψουν».  Κατά το 2020 ο όμιλος, όπως δηλώνει ο κ. Μερτζάνης, κατάφερε να ενισχύσει την παρουσία του στη αγορά και να «χτίσει ένα πολύ σοβαρό pipeline από μεγάλους οργανισμούς όπως τράπεζες, τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια». Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος εργασιών της Space Hellas παρουσίασε αύξηση κατά 11,7% για το 2020 και ανήλθε στα 80,7 εκατ. ευρώ, έναντι 72,3 εκατ. ευρώ το 2019.