Έρευνα στις συνήθειες των καταναλωτών που διεξήχθη από την Kantar Millward Brown σε συνεργασία με την Honor έδειξε ότι η κυριαρχία των smartphone απέναντι στα παραδοσιακά κινητά τηλέφωνα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις συσκευές τους.

Φωτογραφίες, social media, σερφάρισμα στο διαδίκτυο και διάβασμα email: αυτές είναι οι πιο σημαντικές λειτουργίες των smartphone του σήμερα, με ένα από τα καλύτερα παραδείγματα να είναι το Honor 10 με την κάμερα τεχνητής νοημοσύνης. Οι νέοι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν τα smartphone τους για βασικά πράγματα όπως κλήσεις και μηνύματα (92% και 83% αντίστοιχα), αλλά σε πρώτη θέση έρχονται λειτουργίες όπως η δυνατότητα να βγάζουν φωτογραφίες (87%), τα social media (78%), τα e-mails (83%) και το σερφάρισμα στο διαδίκτυο (80%).

Λιγότερα σημαντικά θεωρούν την δορυφορική πλοήγηση, την ψυχαγωγία, την επικοινωνία μέσω mobile apps και τις πληρωμές μέσω κινητού. Τα μηνύματα MMS ή οι εφαρμογές υγείας και fitness έρχονται ακόμα πιο πίσω. Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες χρήστες χρησιμοποιούν το smartphone τους κυρίως  για τηλεφωνικές κλήσεις (91%), λήψη φωτογραφιών (81%) και emails (83%) και λιγότερο για εφαρμογές μηνυμάτων (7%), αποστολή και λήψη MMS (25%) και για εφαρμογές υγείας/fitness (32%). Σημειώνεται ότι η έρευνα έγινε μέσω της τεχνικής συνεντεύξεων μέσω υπολογιστή σε δείγμα 1.800 χρηστών smartphone, ηλικίας 15-38 ετών σε έξι χώρες (Πολωνία, Τσεχία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Φινλανδία και Σερβία).