Η Kyndryl και η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσαν συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας τους μέσω ενός νέου πενταετούς προγράμματος υπηρεσιών διαχείρισης πληροφορικής. Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει την Τράπεζα Κύπρου να επιτύχει τις δεσμεύσεις που έχει κάνει μέχρι το 2030 στο πλαίσιο της ESG στρατηγικής της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η Kyndryl θα βοηθήσει την Τράπεζα Κύπρου στην περαιτέρω διαμόρφωση της στρατηγικής πληροφορικής της, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη ψηφιακών πλατφορμών.

Παράλληλα, θα βοηθήσει την τράπεζα να προσφέρει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο, αυτοματοποιημένο και ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να απολαμβάνει υπηρεσίες διαχείρισης για βασικά στοιχεία των υποδομών και των λειτουργιών πληροφορικής της, χρησιμοποιώντας τους παγκοσμίως ενοποιημένους delivery μηχανισμούς της Kyndryl, καθώς και τις δυνατότητές της για καινοτομία και επίτευξη νέων επιπέδων IT service delivery.

Το επίκεντρο της συμφωνίας
Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η βελτιστοποίηση της υπάρχουσας τεχνολογικής υποδομής της τράπεζας με έμφαση στην τυποποίηση, την ασφάλεια και την αυτοματοποίηση, παράλληλα με τον εξορθολογισμό των συστημάτων πληροφορικής και των διαδικασιών service management.

Η Kyndryl θα αναπτύξει μαζί με τη διεύθυνση τεχνολογίας της τράπεζας τον οδικό χάρτη για τη μετάβαση στο public cloud, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση πολλαπλών παρόχων (multi cloud). Μια τέτοια προσέγγιση θα επιτρέψει στην Τράπεζα Κύπρου να ενισχύσει την υπάρχουσα ηγετική της θέση στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παρέχοντας πιο εξατομικευμένες και αποτελεσματικές υπηρεσίες για την προσέλκυση νέων και την διατήρηση υφισταμένων πελατών.

«Η διαχείριση των υπηρεσιών και της υποκείμενης υποδομής πληροφορικής με έναν ολοκληρωμένο και ενοποιημένο τρόπο, δημιουργούν τα θεμέλια για την πλήρη αξιοποίηση των analytics, του cloud και της τεχνητής νοημοσύνης. Χαιρόμαστε που μπορούμε να βοηθήσουμε την Τράπεζα Κύπρου στην ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο», δήλωσε ο Απόστολος Λεωνιδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Kyndryl Ελλάδας και Κύπρου.