Μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά γιόρτασε με συνεργάτες και πελάτες της στην Ελλάδα η Kyocera (Document Solutions), της οποίας τις λύσεις και τα προϊόντα αντιπροσωπεύει από το 2017 επίσημα στη χώρα μας ο όμιλος της Active Computer Systems, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, όπως δείχνουν τα μερίδια της αγοράς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία παρουσιάσθηκαν στην εκδήλωση της εταιρίας, αργά προχθές, η Kyocera βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση στη χώρα μας, την τελευταία τετραετία, στην κατηγορία των πολυμηχανημάτων με λιανική τιμή άνω των 600 ευρώ, και μάλιστα με αισθητή διαφορά από τους υπολοίπους.

Κι αυτό δεν συμβαίνει μονάχα στη χώρα μας – όπως δήλωσαν τα παριστάμενα ανώτατα στελέχη της διεθνούς εταιρίας, Tariq Alhourani, General Manager KDIS, και Hideki Ito, Head of KDIs, μετά την πανδημία και ειδικά το τελευταίο εξάμηνο, η αύξηση της ζήτησης είναι ραγδαία, ξεπερνώντας το 130% και υποχρεώνοντας την Kyocera να λειτουργήσει δυο ακόμα εργοστάσια. Ο κ. Ito διαβεβαίωσε, επίσης, πως παράλληλα λύνονται τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, άρα θα περιοριστούν οι ελλείψεις στην αγορά, δίνοντας ως στόχους για τα επόμενα χρόνια, τη διεύρυνση του σημερινού μεριδίου τους (βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις για εκτυπωτές Α3-Α4) σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση της χρήσης χαρτιού και την ψηφιακή μετάβαση για τους πελάτες τους.

Θετικότατο πρόσημο και στην Ελλάδα
Τα (πολύ καλά) αποτελέσματα της Kyocera στη χώρα μας παρουσίασε ο Βαγγέλης Μητάκος, General Manager της KCR Printing, αναφέροντας πως το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας περιλαμβάνει πλέον άνω των 80 συσκευών, όλες με τεχνολογία laser (πρόσφατα παρουσιάστηκε και η πρώτη τεχνολογίας inkjet), με λύσεις για κάθε ανάγκη, από μικρές συσκευές γραφείου ως «θηριώδη» εκτυπωτικά μηχανήματα, για επαγγελματικές εκτυπώσεις περιορισμένου τιράζ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αγορά μιας τέτοιας μονάδας από μεγάλο ΑΕΙ. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 33.000 συσκευές της εταιρίας στην αγορά (7.800 πωλήθηκαν μέσα στο ’22), η διακίνηση γίνεται από 4 διανομείς και 35 partners, οι πελάτες της ξεπερνούν τους 1000 (ανάμεσά τους πολλά «μεγάλα» ονόματα) ενώ τη συνεχή υποστήριξή τους εξασφαλίζουν 24 εξουσιοδοτημένα service, σ’ όλη τη χώρα.

Παράλληλα, η Kyocera δίνει εξίσου μεγάλη σημασία στην ψηφιακή διαχείριση εγγράφων και γενικότερα περιεχομένου (Enterprise Content Management) σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, έχοντας ήδη ετοιμάσει μια σειρά λύσεων, όπως οι Smart Information Management, KCPS (για εκτύπωση από το cloud), Scanner Vision, MyQ, KCIM και Scanner Vision (που, μάλιστα, επιδοτείται για αγορά από τις ΜμΕ), ενώ τα χρησιμότατα Kyocera Fleet Services εξασφαλίζουν την εξ αποστάσεως προβλεπτική συντήρηση του εγκατεστημένου εξοπλισμού.