Με μια λαμπρή τελετή γιόρτασε η Cosmos Business Systems τα 30 χρόνια λειτουργίας της, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στο Ελαιών Loft στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν πελάτες της εταιρείας, στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και προερχόμενοι από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, τον τραπεζικό κλάδο, υψηλόβαθμα στελέχη των βασικών πολυεθνικών εταιρειών Πληροφορικής και φίλοι της εταιρείας. Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του Προέδρου της Cosmos όπου έγινε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της αγοράς και της επιχείρησης, από το 1988 έως και σήμερα, παρουσιάζοντας, παράλληλα, τα μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια του ομίλου.

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν ένα video το οποίο προβλήθηκε και περιελάμβανε δηλώσεις και ευχές για την Cosmos από τους Βύρων Νάκο (Πρόεδρο ΔΣ του Ελληνικού Κτηματολογίου), Αναστάσιο Τζήκα (Πρόεδρο ΣΕΠΕ), Xάρη Μπρουμίδη (CEO Vodafone Ελλάδος), Θεόδωρο Φέσσα (Πρόεδρο Ομίλου Quest & Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ), Δημήτριο Κόλια (Εκπρόσωπο Ομίλου Λιβανού & CEO Seaflight), Σπύρο Πουλίδα (Προέδρο και CEO IBM), Μαρία Οικονομίδου (Country Manager Dell EMC. Ελλάδος, Κύπρου, Μάλτας), Θάνο Λούτσο (Sales & Channel Director Microsoft, Ελλάδος, Κύπρου, Μάλτας), Μιχάλη Κασσιμιώτη (Διευθύνων Σύμβουλο HPE Ελλάδος) και Αλέξανδρο Αποστολίδη (Head IT&T Demand Center του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρείας, Δημήτρη Δάφνη «Η Cosmos Business Systems, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία 30 ετών, είναι έτοιμη να εισέλθει στην νέα τεχνολογική εποχή που διαμορφώνεται από τις διεθνείς τάσεις της ‘συνδρομητικής πληροφορικής’, του centralized computing, του IοT και των εξελιγμένων μορφών διαχείρισης λογισμικού Big Data και Artificial Intelligence, οι οποίες θα αποτελέσουν το νέο πεδίο ανταγωνισμού, αλλά και το νέο στοίχημα των επόμενων ετών. Για τον λόγο αυτό η εταιρεία θα επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές 5 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία..». Ο όμιλος Cosmos Business Systems αποτελεί έναν από τους βασικούς systems integrators της ελληνικής και κυπριακής Αγοράς, σε τομείς Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, και ασφάλειας, λογισμικού και εξειδικευμένων Υπηρεσιών.