Τη στρατηγική τους συνεργασία με τη δημιουργία του SEECIX (SouthEast Europe Cloud & Interconnection Exchange) ανακοίνωσαν η Lamda Hellix και το DE-CIX.

Το SEECIX θα τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2020 εντός του neutral world-class data center campus της Lamda Hellix στην Αθήνα. Το νέο interconnection hub θα εξυπηρετεί τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, επεκτείνοντας το υπάρχον δίκτυο του DE-CIX στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα, σε Λισαβόνα, Μαδρίτη, Μασσαλία και Παλέρμο, ενώ θα λειτουργεί ως πύλη διασύνδεσης μεταξύ Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ασίας.

Πρόσβαση σε εκατοντάδες διαφορετικά δίκτυα Επιπρόσθετα, το SEECIX θα είναι συνδεδεμένο με το μεγαλύτερο ουδέτερο οικοσύστημα διασύνδεσης παγκοσμίως, του DE-CIX, παρέχοντας πρόσβαση σε εκατοντάδες διαφορετικά δίκτυα και πολυάριθμες τοποθεσίες όπου το DE-CIX έχει παρουσία.

Στο SEECIX θα είναι διαθέσιμες υπηρεσίες διασύνδεσης όπως GlobePEER, VirtualPNI και DirectCLOUD, δίνοντας πρόσβαση σε κορυφαία public clouds όπως Microsoft Azure, AWS, Google Cloud, IBM Bluemix. Το νέο interconnection hub θα λειτουργεί ως μέρος του προγράμματος DE-CIX Apollon-as-a-Service (AaaS) για λογαριασμό της Lamda Hellix.

Το πρόγραμμα DE-CIX AaaS περιλαμβάνει μια σειρά από υπηρεσίες όπως εγκατάσταση, συντήρηση, υποστήριξη μάρκετινγκ και πωλήσεων, σχεδιασμένες για data center operators ή επιχειρήσεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους πλατφόρμα cloud & interconnection exchange. Αντίστοιχο παράδειγμα του DE-CIX AaaS είναι η διεθνής επιτυχία του UAE-IX powered by DE-CIX στο Ντουμπάι/ΗΑΕ.

Η συνεργασία αυτή και το SEECIX δίνουν για πρώτη φορά την ευκαιρία στο DE-CIX να προσφέρει την τεχνική ρύθμιση που απαιτείται για ένα Internet Exchange ως μια πλήρως διαμορφωμένη και παραμετροποιημένη «DE-CIX in a box» λύση – με εξαιρετική ευκολία στη σύνδεση και λειτουργία.