Δύο νέους φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι την διαφοροποιούν από την ήδη υπάρχουσα γκάμα των προϊόντων της στην κατηγορία, παρουσίασε στην Ελλάδα η Lenovo, μία εβδομάδα μετά την επίσημη παρουσίασή τους και σε διεθνές επίπεδο. Ο λόγος για το Think Pad X1 Fold, με αναδιπλούμενη επιφάνεια και 13,3’ oled οθόνη, όντας το πρώτο αναδιπλούμενο pc, καθώς και το Χ1 nano, που αποτελεί μέχρι στιγμής τον μικρότερο σε μέγεθος φορητό υπολογιστή της Lenovo. Kαι τα δύο προϊόντα θα είναι στη διάθεση των Ελλήνων καταναλωτών εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Το x1 nano με βάρος 907 γραμμάρια Σε ό,τι αφορά το Think Pad x1 nano, διαθέτει Core i7 επεξεργαστή, ενώ είναι μικρότερο σε μέγεθος και πιο ελαφρύ από τον προϋπάρχοντα Χ1 Carbon. Το βάρος του ανέρχεται στα 907 γραμμάρια, έχει πλατφόρμα Ιntel Evo και ισχυρή μπαταρία. Διαθέτει πρόγραμμα δακτυλικών αποτυπωμάτων match on chip, ανίχνευση φωνής και ανθρώπινης παρουσίας και αυτόματο κλείδωμα σε περίπτωση που απομακρυνθεί ο χρήστης από αυτό.  Η οθόνη του είναι 2Κ Dolby Vision με αναλογία διαστάσεων 16:10. Το X1 Nano μπορεί να προ-φορτωθεί με Windows 10 Proή Ubuntu Linux OS και διαθέτει προαιρετικό 5G για μελλοντική δυνατότητα σύνδεσης.

Think PadX1 Fold: Το αναδιπλούμενο φορητό pc Σε ό,τι αφορά το Think PadX1 Fold, διαθέτει επεξεργαστή τεχνολογίας Intel Hybrid, ο οποίος επί του παρόντος είναι διαθέσιμος μόνο σε Core i5. Σύμφωνα με τα στελέχη της Lenovo, είναι ο πρώτος πλήρως λειτουργικός υπολογιστής με αναδιπλούμενη οθόνη, η οποία είναι επίπεδη με διάσταση 13,3 ιντσών. Ζυγίζει 998 γραμμάρια – γεγονός που του προσδίδει αυξημένη φορητότητα καθώς και τη δυνατότητα σύνδεσης σε 5G δίκτυο. Η έκδοση που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα θα διαθέτει πληκτρολόγιο και πενάκι με χωρητικότητα αποθήκευσης έως 1 TB και η λιανική τιμή του θα ανέρχεται στα 3.199 ευρώ προ ΦΠΑ.