Η Bayer Ελλάς στηρίζει από χρόνια το ελληνικό οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, συμμετέχοντας ενεργά σε πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις. Αναζητώντας νέους τρόπους που θα κάνουν πράξη τη δέσμευσή της για καινοτομία στους τομείς δραστηριοποίησής της και με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες του επιχειρηματικού τοπίου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πρόσφατα άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, το Level-up.

Πρόκειται για πρόγραμμα υποστήριξης και συμβουλευτικής νεοφυών επιχειρήσεων, διαφορετικής ωριμότητας, με κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις οι οποίες θα μεγαλώσουν είτε οργανικά είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης. Δέκα startup και spin-off απ’ όλη την Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας (οι έξι, με έμφαση στις χρόνιες παθήσεις) και τον αγροδιατροφικό τομέα (οι υπόλοιπες τέσσερις), εξασφάλισαν θέση στον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες. Στο kick off meeting, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους μέντορες και experts με τους οποίους θα μοιραστούν την εμπειρία του προγράμματος, θέτοντας κοινούς στόχους.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα με πολλές προοπτικές
Ο σχεδιασμός του προγράμματος Level-up στοχεύει να καλύψει όλο το εύρος των αναγκών μιας νεοσύστατης επιχείρησης στους τομείς που προαναφέρθηκαν, παρέχοντας στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε mentoring από εξειδικευμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της Υγείας και της Γεωργίας. Επίσης, συμβουλευτική από στελέχη της εταιρείας, ώστε η νεοφυής να αποκτήσει επιπλέον εφόδια, για να μπορέσει να συμμετάσχει σε κάποιο από τα (πολλά) διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα της Bayer (όπως το G4A) και να θέσει υποψηφιότητα για συνεργάτης της, τοπικά ή και σε περιφερειακό επίπεδο. Ενδιαφέρον, εκτός από Ελλάδα και Κύπρο, υπάρχει επίσης, από νεοφυείς της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και ανοικτές συζητήσεις πάνω σε κομβικά ζητήματα που απασχολούν ή προβληματίζουν τις startups, όπως χρηματοδότηση και συνεργασίες, κατάλληλα επιχειρηματικά μοντέλα και business plan, στρατηγικές marketing, νομικό και λογιστικό πλαίσιο για νεοφυείς εταιρείες, επιστήμη και επιχειρηματικότητα, κλπ.

Η Σόνια Μουσαβερέ, επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς και υπεύθυνη των Προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δήλωσε ότι «το Level-up έρχεται να προσφέρει σημαντικά εφόδια σε νεοφυείς επιχειρήσεις, δίνοντάς τους ώθηση να συνεχίσουν να εξελίσσονται. Θα είμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι νέων ιδεών, που μας φέρνουν πιο κοντά στο παγκόσμιο όραμά μας ‘Υγεία και Τροφή για όλους’. Είναι, άλλωστε, πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι η καινοτομία επιταχύνεται πάντοτε μέσω της ουσιαστικής συνεργασίας».