Η τεχνολογία της SAP γίνεται αρωγός στα Economist Debates που ακολουθούν το πρότυπο της Οξφόρδης (Oxford Style Debates). Tα Debates θα πραγματοποιούνται σε καθορισμένες ημερομηνίες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο.

Η έναρξη είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου καλύπτοντας μια θεματική με τίτλο: «Είναι το ελληνικό χρέος μόνο ελληνική υπόθεση;». Στο πλαίσιο της συζήτησης, το κοινό, έχοντας ακούσει τις τοποθετήσεις των εισηγητών, καλείται να σχολιάσει ή να ψηφίσει για την ανάδειξη της επικρατέστερης άποψης.

Oι δύο ομιλητές είναι οι εξής: Klaus-Peter Willsch, German politician, Member of the German Bundestag and Budget expert Angela Merkel’s CDU and Graeme Maxton, Economist, Writer, Sr Fellow, International Centre of the Club of Rome. Με τη χρήση των SAP BusinessObjects Dashboards η SAP Hellas συμβάλλει δυναμικά στην ψηφοφορία δημιουργώντας ειδικές απεικονίσεις, οι οποίες θα ενημερώνουν το κοινό για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σε πραγματικό χρόνο.