Έχοντας ως απώτερο σκοπό να εισάγουν τη mobile συνδεσιμότητα στους ωκεανούς, η Maersk Line και η Ericsson συνήψαν σχετική συμφωνία συνεργασίας.

Σκοπός; Η ανάπτυξη ολοκληρωμένων end-to-end υπηρεσιών κινητής και δορυφορικής επικοινωνίας στο σύνολο του στόλου της πρώτης εκ μέρους της Ericsson.

Συγκεκριμένα, η Maersk Line αποφάσισε να εντάξει την καινοτόμο φορητή επικοινωνία σε ολόκληρο τον στόλο της (400 πλοία συνολικά) κατά την προσεχή διετία, έτσι ώστε να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ του στόλου, να βοηθήσει στην προληπτική επίλυση τυχόν προβλημάτων, καθώς επίσης και να ενισχύσει την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών με τους πελάτες της.

Ο Αντιπρόεδρος της Maersk Line δήλωσε: “Νιώθουμε ευτυχείς που είμαστε ο πρώτος στόλος ο οποίος θα συνδεθεί με την τεχνολογία mobile επικοινωνίας. Πιστεύουμε, ότι με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η επικοινωνία με τους συναδέλφους μας στη θάλασσα, καθώς και οι υπηρεσίες μας προς τους πελάτες μας, οι οποίες είναι ποικίλες, ενώ ασφαλώς θα πρέπει να εξετάσουμε όλα αυτά στο εγγύς μέλλον”.