Η Mastercard και η Microsoft προχώρησαν στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας για τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και διαχειρίζονται την ψηφιακή τους ταυτότητα.

Μέσω της συνεργασίας τους, η Mastercard και η Microsoft στοχεύουν να δώσουν στους ανθρώπους έναν ασφαλή, άμεσο τρόπο για να επαληθεύουν την ψηφιακή τους ταυτότητα ανά πάσα στιγμή. «Το σημερινό τοπίο στον κόσμο της ψηφιακής ταυτότητας είναι ανομοιογενές, γεμάτο ελλείψεις και αυτό που εφαρμόζεται σε μια χώρα συχνά δεν λειτουργεί σε μία άλλη. Έχουμε την ευκαιρία να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα που δίνει προτεραιότητα στους ανθρώπους, δίνοντάς τους τον έλεγχο των στοιχείων της ταυτότητάς τους και ενημερώνοντάς τους για το πού χρησιμοποιούνται» τονίζει ο Ajay Bhalla, πρόεδρος του τμήματος Cyber and Intelligence Solutions της Mastercard.

«Η δημιουργία μιας διαλειτουργικής υπηρεσίας ψηφιακής ταυτότητας μας βοηθά να βελτιώσουμε την εμπειρία προσφέρουμε ευελιξία και εξυπηρέτηση του καταναλωτή σε πολλές διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητάς του» δήλωσε η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. «Η ψηφιακή ταυτότητα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται και παίζουν καθημερινά» δήλωσε η Joy Chik, αντιπρόεδρος της Identity, Microsoft. «Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχουν τα δεδομένα και την ψηφιακή τους ταυτότητα και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε πρώτοι με τη Mastercard στο να φέρουμε στη ζωή εξατομικευμένες καινοτομίες γύρω από τη ψηφιακή ταυτότητα».

Η πρωτοβουλία των δύο εταιρειών θα χρησιμεύσει ως βάση για νέες υπηρεσίες Mastercard που υποστηρίζονται από τo Microsoft Azure και θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με ηγέτιδες δυνάμεις του τραπεζικού τομέα, ένα φορέα κινητής τηλεφωνίας και κυβερνητικούς φορείς.