Δώδεκα οµάδες αναδείχτηκαν στον τελικό της Ολυµπιάδας Εκπαιδευτικής Ροµποτικής WRO στην Αθήνα και θα αποτελέσουν την ελληνική αποστολή που θα διαγωνιστεί στην 14η World Robot Olympiad WRO 2018 µε θέµα «Food Matters», τον Νοέµβριο στην Ταϊλάνδη.

Τον διαγωνισµό, όπου για άλλη µία χρονιά σηµειώθηκε ρεκόρ συµµετοχής µε περισσότερους από 600 µαθητές, διοργάνωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισµός Εκπαιδευτικής Ροµποτικής Επιστήµης και Τεχνολογίας WRO Hellas, µε στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Μαθητές από όλη τη χώρα δηµιούργησαν και προγραµµάτισαν ροµποτικές κατασκευές, εστιάζοντας στους τρόπους µε τους οποίους καλλιεργούνται, διανέµονται και καταναλώνονται τα τρόφιµα.

Οι µαθητές προσπάθησαν να δώσουν λύσεις σε κρίσιµα για τον πλανήτη µας ζητήµατα, όπως η βιώσιµη παραγωγή τροφίµων, η βελτίωση της ποιότητας διατροφής και η επισιτιστική ασφάλεια, ο τερµατισµός της πείνας, προκειµένου να επιτευχθεί ο Νο2 στόχος των Ηνωµένων Εθνών για τη Βιώσιµη Ανάπτυξη, «Zero Hunger». Η World Robot Olympiad WRO 2018 θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Νοεµβρίου 2018, στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τµήµα της Ταϊλάνδης και αποτελεί µείζον παγκόσµιο γεγονός για την επιστήµη, την τεχνολογία, την καινοτοµία και την εκπαίδευση.

Παιδιά και νέοι από εξήντα χώρες του κόσµου, έχουν δώσει ραντεβού για να συναγωνιστούν, αναπτύσσοντας τη δηµιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση ζητηµάτων που σχετίζονται µε την καλλιέργεια τροφίµων, τη διατροφή και τη σίτιση. Η χώρα µας, στα τελευταία 10 χρόνια που συµµετέχει στη World Robot Olympiad WRO, έχει κατακτήσει δύο ολυµπιακά µετάλλια και πολλές ολυµπιακές διακρίσεις.