Μαζική επίθεση εξαπέλυσαν hackers στη Γερμανία, οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, δημοσίευσαν στο Internet προσωπικά δεδομένα και έγγραφα από εκατοντάδες Γερμανούς πολιτικούς (μεταξύ των οποίων και της Άγκελα Μέρκελ).

Ποιος κρύβεται πίσω από το συμβάν και ποιες είναι οι προθέσεις δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. Πάντως, από την επίθεση επηρέαστηκαν, με εξαίρεση το ακροδεξίο AfD, όλα τα κόμματα της γερμανικής βουλής (CDU, CSU, SPD, Πράσινοι, Αριστεροί και FDP). Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, διέρρευσαν κυρίως στοιχεία επικοινωνίας – όπως κινητά τηλέφωνα και διευθύνσεις – πολιτικών της γερμανικής βουλής και εν μέρει εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και άλλων προσωπικοτήτων όπως και δημοσιογράφων.

Επιπλέον, διέρρευσαν και ευαίσθητα δεδομένα, όπως εσωτερικά και εμπιστευτικά έγγραφα των κομμάτων, αλλά και πολύ προσωπικά δεδομένα πολιτικών (όπως chats με μέλη της οικογένειας τους είτε στοιχεία πιστωτικών καρτών του στενού οικογενειακού τους κύκλου) , χωρίς, ωστόσο, να φαίνεται ότι υπήρχε μια καθορισμένη επιλογή στα έγγραφα που διέρρευσαν στο Intertnet – απλώς οι hackers δημοσίευσαν οτιδήποτε υπήρχε στην κατοχή τους. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να διέρρευσαν με μια πρώτη ματιά κρίσιμα έγγραφα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολιτική αναταραχή στη χώρα.

Ωστόσο, η ζημιά που έγινε είναι μεγάλη λαμβάνοντας υπόψη την πληθώρα προσωπικών στοιχείων που υποκλάπησαν.  Το links με τα leaks διαδόθηκε μέσω ενός λογαριασμού του Twitter, ωστόσο μόλις το βράδυ της Πέμπτης έγινε αυτό ευρέως γνωστό – αν και είχε δημοσιευτεί μέρες πριν. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI) διερευνά ήδη την υπόθεση – που αποτελεί το μεγαλύτερο hacking στην ιστορία της χώρας – σε συνεργασία με άλλες ομοσπονδιακές αρχές, ενώ το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Υπηρεσίας για τον κυβερνοχώρο συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση το πρωί της Παρασκευής.