Ολοκληρώθηκε το εργαστήριο CEF building Blocks, το οποίο διεξήχθη την Πέμπτη 21 Μαρτίου στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών, ΕΕΛΛΑΚ σε συνεργασία με τον Chief Digital Officer του δήμου Αθηναίων Κωνσταντίνο Χαμπίδη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα CEF building Blocks προσφέρουν βασικές δυνατότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση την παροχή δημόσιων ψηφιακών υπηρεσιών. Στόχος των building Blocks είναι να εξασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων Πληροφορικής έτσι ώστε οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι διοικήσεις να μπορούν να επωφεληθούν από τις απρόσκοπτες ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες όπου και αν βρίσκονται στην Ευρώπη. Το εργαστήριο ξεκίνησε με τον Chief Digital Officer του δήμου Αθηναίων Κωνσταντίνου Χαμπίδη, ο οποίος παρουσίασε την ψηφιακή στρατηγική και τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων όσον αφορά την διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους δημότες.

Στη συνέχεια ο Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ), Καθηγητής Νεκτάριος Κοζύρης, έκανε μια εισαγωγή για τα CEF building Blocks και τη σημασία που έχουν ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα μέσω της επανάχρησής τους για τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση των ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών. Στο τέλος του εργαστηρίου διεξήχθη μια αναλυτική συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού, όπου οι ομιλητές απάντησαν σε απορίες σχετικά με το eIDAs και τα CEF Building Blocks.