Μεγάλη βελτίωση παρουσιάζει το κλίμα στην ελληνική αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού. Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στον κλάδο σημείωσε μεγάλη ανάπτυξη τον Απρίλιο, διαμορφούμενος στις 107,3 μονάδες (από 102,5 μονάδες τον Μάρτιο), έντονα υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι (95,7 μονάδες), αναφέρει ο ΣΕΠΕ.

Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων διατηρήθηκαν αμετάβλητες (+22 μονάδες τον Απρίλιο από +21 μονάδες τον Μάρτιο). Αντίθετα, ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση και διαμορφώθηκαν στις +17 μονάδες (από +14 μονάδες τον Μάρτιο).

Σύμφωνα με την έκθεση Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τον μήνα Μάρτιο, οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης βελτιώθηκαν σημαντικά και διαμορφώθηκαν στις +50 μονάδες (από +36 μονάδες το σχετικό ισοζύγιο), όπως αντίστοιχα και οι θετικές προβλέψεις για την απασχόληση (+50 μονάδες από +36 μονάδες).

Παράλληλα, οι πληθωριστικές τάσεις για τις τιμές ενισχύθηκαν στις +28 μονάδες. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος συνολικά στην ελληνική οικονομία διατηρήθηκε τον Απρίλιο στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα στις 108,5 μονάδες, από 108,4 μονάδες τον Μάρτιο.

«Η επίδραση του Ταμείου Ανάκαμψης είναι σημαντική σε κρίσιμες πλευρές της οικονομίας και στη διευκόλυνση της χρηματοδότησης και σταδιακά η επίδραση του προγράμματος, όπως και άλλων ευρωπαϊκών πόρων, αναμένεται να είναι ισχυρότερη κατά την επόμενη διετία», σημειώνεται.