Η έγκαιρη τοποθέτησή της στη διαρκώς διευρυνόμενη σε θέματα αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων αγορά, με την προσφορά καινοτόμων και «έξυπνων» εφαρμογών σε ανταγωνιστική τιμή, είναι ο στόχος της εταιρίας Cloudrock, που παρουσίασε χθες, στη διάρκεια δικτυακής ενημερ[1]τικής συνάντησης με τα ΜΜΕ το νεότευκτο κέντρο δεδομένων της, στον Άγιο Στέφανο. Η Cloudrock, που ιδρύθηκε το 2019 από έμπειρα στελέχη της αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών με επικεφαλής τον νυν CEO της, Βασίλη Καραβασίλη, έχει ήδη επενδύσει ποσό 1 εκατ. € στη δημιουργία του νέου Κέντρου και είναι διατεθειμένη να φτάσει στα 2,5 – 3 εκατ. σε ορίζοντα πενταετίας. Σήμερα απασχολεί 12 άτομα, με στόχο να φτάσει στα 20 ως το τέλος του χρόνου.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες και λύσεις που αξιοποιούν τα δεδομένα των επιχειρήσεων και επιδιώκουμε να είμαστε ο “έξυπνος” συνεργάτης για τους πελάτες μας», επεσήμανε ο κ. Καραβασίλης, προσθέτοντας ότι «η ελληνική αγορά των data centers και του cloud παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις που προσφέρουν καινοτόμες και “έξυπνες” λύσεις και υπηρεσίες». Στα άμεσα σχέδια της εταιρίας, όπως δήλωσαν τόσο ο CEO της, όσο και ο εμπορικός διευθυντής Τάσος Χαραλάμπους, περιλαμβάνονται η ένταξη του virtualization cluster της Cloudrock σε παγκόσμια υποδομή cloud, για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, αλλά και η περαιτέρω επέκταση των υποδομών και υπηρεσιών της, με «πράσινο» μάλιστα χαρακτήρα.

Υψηλού επιπέδου χαρακτηριστικά

To ιδιόκτητο Data Center της Cloudrock έχει εμβαδόν 1000 τμ., με δυνατότητα επέκτασης, είναι επιπέδου Tier III και -σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη- έχει κατασκευαστεί με βάση αυστηρά διεθνή πρότυπα όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των υποδομών του που, μάλιστα, «τεσταρίστηκε» στην πράξη στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας. Οι μηχανισμοί ασφάλειας του εγγυώνται τη διασφάλιση των δεδομένων των πελατών και πλήρως ελεγχόμενη πρόσβαση, ενώ στις υπηρεσίες που προσφέρει περιλαμβάνονται colocation χώρου / rack space για φυσική φιλοξενία ΙΤ και δικτυακού εξοπλισμού, παροχή θέσεων εργασίας για σκοπούς επιχειρησιακής συνέχειας (business continuity), υπηρεσίες σχεδιασμού και υλοποίησης data center και μηχανισμού επανάκτησης δεδομένων (disaster recovery), αλλά και υπηρεσίες Infrastructure as a Service (IaaS), που αποτελούν το «έξυπνο» σκέλος του Κέντρου.