Στη χρηματοδότηση της Mist.io προχωρά η Metavallon VC, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η Mist.io παρέχει λύσεις για τη διαχείριση hybrid clouds σε πελάτες με αυξημένες υπολογιστικές ανάγκες κι έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα “Mist” που επιτρέπει στους χρήστες της να διαχειρίζονται δημόσια και ιδιωτικά clouds, containers και bare metal servers. Ιδρύθηκε από τον Χρήστο Ψάλτη και τον Δημήτρη Μωραϊτη για να λύσει αυτό το πρόβλημα, παρέχοντας έναν ενιαίο και ευέλικτο τρόπο διαχείρισης.

Το προϊόν χρησιμοποιείται από μεγάλους εταιρικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναφέρουν αναφέρουν 40%-60% μείωση στο κόστος υποδομής και διαχείρισης, τέσσερις φορές πιο γρήγορο rollout σε εκδόσεις εφαρμογών, δύο φορές πιο άμεση ανταπόκριση σε προβλήματα και εξάλειψη συμβάντων ασφάλειας.

Ο Γιώργος Καραντώνης, partner στη Metavallon VC, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Mist.io στο portfolio μας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε μια αγορά αρκετών δισ. που αυξάνεται κατά 25% ετησίως. Τα επόμενα χρόνια αναμένουμε ότι η αύξηση των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και η καθιέρωση του edge computing θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην αγορά διαχείρισης υποδομών cloud. Η Mist.io είναι σε πλεονεκτική θέση σε αυτόν τον τομέα, καθώς διαθέτει ένα προϊόν που έχει δοκιμαστεί στην αγορά αλλά και μια έμπειρη ομάδα από πίσω του».