Οι αγορές της Ασίας, της βόρειας Ευρώπης και της βόρειας Αμερικής βρίσκονται στο επίκεντρο του επιχειρηματικού σχεδιασμού της Metis Cyberspace Technology για τη χρονια που διανύουμε.

Η εταιρεία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λύσεων για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, που βασίζονται, κατά ένα μεγάλο μέρος τους, σε τεχνικές Μηχανικής Μάθησης και τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης. «Πρώτος στόχος είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ασία με κέντρο τη Σιγκαπούρη και μετά η διερεύνηση των δυνατότητων για δραστηριοποίηση στη βόρεια Ευρώπη με βάση κυρίως το Αμβούργο και στη βόρεια Αμερική με βάση το Βανκούβερ», λέει στο NetFAX ο Ανδρέας Συμεωνίδης, Marketing Manager της Metis.

Η Μetis ιδρύθηκε το 2016 από μια ομάδα 7 μηχανικών με εμπειρία στο χώρο της ναυτιλίας. Σήμερα, το ανθρώπινο δυναμικό της ξεπερνά τα 45 άτομα. «Η Metis προσφέρει προϊόντα που επιτρέπουν την ολοκληρωμένη διαχείριση των ναυτιλιακών πόρων καλύπτοντας τις ανάγκες πολλαπλών τμημάτων, ρόλων και επιπέδων διοίκησης», αναφέρει ο κ. Συμεωνίδης. Ειδικότερα, αξιοποιούν την τεχνολογία των ασύρματων δικτύων (Wireless Networks) και των έξυπνων συσκευών (Smart Devices), δίνοντας τη δυνατότητα στον πλοιοκτήτη να παρακολουθεί και να ενημερώνεται για τη λειτουργία του πλοίου σε πραγματικό χρόνο από την έδρα της ναυτιλιακής επιχείρησης, χωρίς να παρεμβαίνει το πλήρωμα.

Η επένδυση του Ομίλου Olympia
Τον Ιανουάριο του 2018 ο Όμιλος Olympia απέκτησε μερίδιο 80% στην εταιρεία και επένδυσε στο μετοχικό της κεφάλαιο, για την ανάπτυξη της, κατά την περίοδο 2018-2019. Πέρσι τον Οκτώβριο η Erma First ανακοίνωσε την απόκτηση του ποσοστού συμμετοχής το οποίο ανήκε προηγουμένως στον Όμιλο Olympia. Η συνολική επένδυση στην Metis ξεπερνά ήδη το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με κ. Συμεωνίδη, η METIS έχει πιστοποιηθεί από το διεθνή νηογνώμονα Lloyd’s Register για το εξειδικευμένο σύστημα συλλογής δεδομένων που έχει αναπτύξει ειδικά για τις ανάγκες της ναυτιλίας.