Το σχεδιασμό της για επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό υλοποιεί αυτό το διάστημα η METIS Cyberspace Technology, εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λύσεων για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, που βασίζονται σε τεχνικές Μηχανικής Μάθησης και τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης. Πιο συγκεκριμένα, όπως λέει στο NetFAX o Ανδρέας Συμεωνίδης, Marketing Manager της εταιρείας, η Metis ίδρυσε πρόσφατα μία 100% θυγατρική στο Βανκούβερ του Καναδά, για να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει στους τοπικούς της πελάτες και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής.

«Το γραφείο στον Καναδά άρχισε να λειτουργεί επισήμως τον περασμένο μήνα, ενώ εντός του Ιουνίου η εταιρεία θα ανοίξει γραφεία και στη Σιγκαπούρη με στόχο την αγορά της Ασίας», δηλώνει ο κ. Συμεωνίδης. Ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα του εξωτερικού στα οποία ανοίγει γραφεία η εταιρεία, η οποία πάντως βρίσκεται σε διερεύνηση των δυνατοτήτων της για δραστηριοποίηση στη Βόρεια Ευρώπη με βάση κυρίως το Αμβούργο.

Επικεφαλής της νέας θυγατρικής στον Καναδά – METIS Cyberspace Technology Canada– θα είναι ο Δημήτρης Μπούρας, ηλεκτρολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακό στις ασύρματες ψηφιακές επικοινωνίες και ειδίκευση στην εφαρμογή λύσεων cloud και IoT στη βιομηχανία της ναυτιλίας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στη Βόρεια Αμερική. Η ζήτηση για τις υπηρεσίες μας στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται και είναι σημαντικό για εμάς να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην περιοχή ώστε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στους τοπικούς πελάτες. Το Βανκούβερ είναι ένας σημαντικός θαλάσσιος κόμβος, με στρατηγική τοποθεσία, που συνδέει τη Βόρεια Αμερική με την περιοχή Ασίας -Ειρηνικού», δηλώνει ο Δημήτρης Μπούρας.

Ασύρματα δίκτυα και έξυπνες συσκευές

Οι λύσεις της METIS αξιοποιούν την τεχνολογία ασύρματων δικτύων (Wireless Networks) και έξυπνων συσκευών (Smart Devices), δίνοντας τη δυνατότητα στον πλοιοκτήτη να παρακολουθεί και να ενημερώνεται για τη λειτουργία του πλοίου σε πραγματικό χρόνο από την έδρα της ναυτιλιακής επιχείρησης, χωρίς να παρεμβαίνει το πλήρωμα. Σήμερα, πάνω από 250 πλοία χρησιμοποιούν την πλατφόρμα cloud της METIS, η οποία συνδυάζει την αυτοματοποιημένη συλλογή δεδομένων για διαχειριστές στόλου, τμήματα ναύλωσης και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών.