Οι ρυθμιστικές αρχές του Μεξικού ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει διαδικασίες επιβολής κυρώσεων στην Google για πιθανή παραβίαση των νόμων της χώρας περί προστασίας των δεδομένων.

Τα Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Πρόσβαση στην Πληροφορία και την Προστασία των Δεδομένων (Federal Institute for Information Access and Data Protection – IFAI) ανακοίνωσε ότι κινείται μετά από αίτηση χρήστη, τον Σεπτέμβριο του 2014, που ζήτησε από την Google Mexico να διαγράψει προσωπικά του δεδομένα από την μηχανή αναζήτησης, την οποία η εταιρεία αγνόησε.

Το IFAI σημείωσε ότι τον Δεκέμβριο του 2014 προσπάθησε να πείσει την εταιρεία να προχωρήσει στην διαγραφή του περιεχομένου, ωστόσο δεν υπήρξε αποτέλεσμα, καθώς η Google Mexico δήλωσε ότι υπεύθυνη για θέματα της μηχανής αναζήτησης είναι η Google Inc. Το πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί στην Google μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1,53 εκατ. δολ.

Η περίπτωση αυτή ακολουθεί καταγγελίες από χρήστες του internet εναντίον της Google σχετικά με την προστασία των δεδομένων σε πολλές χώρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Υπουργοί της Ε.Ε. συμφώνησαν πέρυσι ότι οι εταιρείες με έδρα εκτός της Ε.Ε., όπως η Google, πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες και τους νόμους της Ευρώπης αναφορικά με την προστασία των δεδομένων.