Στην 84η θέση της λίστα Global Telecoms Business Power 100 για το 2013 βρέθηκε ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ. Τη λίστα καταρτίζει και δημοσιεύει το βρετανικό περιοδικό Global Telecoms Business.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται ο Randall Stephenson, Πρόεδρος και CEO της AT&T, αποτελώντας έτσι το μοναδικό στέλεχος που καταλαμβάνει για δεύτερη φορά την πρώτη θέση της λίστας. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Neelie Kroes, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα για την Ευρώπη, η οποία «μάχεται» για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά με τον Μιχάλη Τσαμάζ, το Global Telecoms Business αναφέρει ότι εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, κατάφερε να εφαρμόσει με επιτυχία ένα πολυεπίπεδο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ, κατορθώνοντας να τον μετασχηματίσει σε έναν μοντέρνο, ανταγωνιστικό και βιώσιμο επιχειρηματικό ηγέτη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σχετικά με τη μείωση των χρεών, αναφέρεται ότι η στρατηγική του Μ. Τσαμάζ είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του καθαρού χρέους του ομίλου κατά 50% από το 2010, ενώ υπό την ηγεσία του ο ΟΤΕ αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη ελληνική εταιρεία που κατάφερε να «επιστρέψει» στις διεθνείς αγορές και να εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση του χρέους του μέσω έκδοσης ομολόγου αξίας 700 εκατ. ευρώ.