Σύμφωνα με το blog AllThingsD, η Microsoft πρόκειται αύριο να ανακοινώσει τη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση του management της εταιρείας τα τελευταία πέντε χρόνια, με στόχο να μπορέσει να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά στο περιβάλλον των mobile συσκευών και των web-based υπηρεσιών.

Οι αλλαγές θα μετατοπίσουν τα καθήκοντα και τις ευθύνες πολλών υψηλών στελεχών της εταιρείας, στοχεύοντας στην εξάλειψη των overlaps ανάμεσα στους 98.000 εργαζομένους της εταιρείας. Η τελευταία σημαντική αναδιοργάνωση στην εταιρεία έγινε τον Ιούλιο του 2008 όταν ο CEO, Steve Ballmer, χώρισε το τμήμα Platforms & Services σε τρία business units, Windows, Online Services και Tools.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Satya Nadella, που αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής server business, θα ηγηθεί ενός νέου business unit που θα ασχολείται με το cloud computing και τα επιχειρησιακά προϊόντα, ενώ η Julie Larson-Green, συν-επικεφαλής των επιχειρησιακών λειτουργικών συστημάτων των Windows, θα ηγηθεί των προσπαθειών ανάπτυξης του hardware της εταιρείας, όπως η κονσόλα Xbox και τα tablets Surface.