Τουλάχιστον 3 από τους 20 μεγαλύτερους επενδυτές της Microsoft επιθυμούν ως διάδοχο του Steve Ballmer έναν υποψήφιο που θα μπορέσει να επαναφέρει την εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τις φήμες, εξετάζουν ως υποψήφιους CEO τους Alan Mulally, CEO της Ford Motor και Mike Lawrie, CEO της Computer Sciences.

Η ειδική επιτροπή του Δ.Σ., που έχει αναλάβει την αναζήτηση νέου CEO, καθώς και οι σύμβουλοί της αναμένεται να ανακοινώσει τον νέο CEO μέχρι το τέλος του έτους. Σε συνάντησή της η επιτροπή λέγεται ότι ξεκίνησε με μία λίστα 40 υποψηφίων, μεταξύ των οποίων εσωτερικοί και εξωτερικοί υποψήφιοι. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν το Δ.Σ. της εταιρείας έχει καταλήξει σε πιθανούς υποψηφίους που προτάθηκαν από τους μετόχους ή αν έχει λάβει καν υπόψη τις προτάσεις τους.

Η Microsoft αρνείται προς το παρόν να κάνει οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, όπως επίσης και οι Lawrie and Mulally. Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα ο Mulally δήλωσε στο Reuters ότι ήταν «απόλυτα επικεντρωμένος στην Ford». O Bill Gates, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, είναι μέλος της ειδικής επιτροπής και επομένως η γνώμη του θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη στην επιλογή του νέου CEO, ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει οτιδήποτε σχετικά με το τι είδους υποψήφιο θα επιθυμούσε.