Τη θέση του Γενικού Διευθυντή Μεγάλων Πελάτων της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, μια περιφέρεια που αποτελείται από 34 χώρες, ανέλαβε ο Κώστας Λουκάς, στέλεχος της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος κατείχε – επί σειρά ετών – το ρόλο του Γενικού Διευθυντή Δημοσίου Τομέα της Microsoft στην ίδια περιφέρεια.

Το στέλεχος θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί για τα νέα του καθήκοντα από τη χώρα μας. Από τη νέα του θέση, ο κ. Λουκάς θα συμβάλλει στην προώθηση της στρατηγικής της Microsoft να υποστηρίξει τον μετασχηματισμό της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης σε ένα ψηφιακό «hotspot».

Ο Κώστας Λουκάς κατά το παρελθόν, κατείχε επιτελικές θέσεις σε πολυεθνικές όπως Procter & Gamble και Coca-Cola, ενώ έχει δοκιμαστεί σε πολλαπλούς ρόλους, που περιλαμβάνουν πωλήσεις, μάρκετινγκ, οικονομική διεύθυνση και γενική διεύθυνση. Είναι κάτοχος Executive MBA από το πανεπιστήμιο του INSEAD, MSc σε Finance από το London School of Economics and Political Science και έχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.