Οι τεχνολογικοί γίγαντες Microsoft, SAP και Adobe ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την από κοινού πρωτοβουλία τους για τα ανοικτά δεδομένα.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες να «ξεκλειδώσουν» την αξία από τους όγκους δεδομένων τους, όπως ανακοίνωσαν οι τρεις εταιρείες στο πλαίσιο της εσωτερικής διάσκεψης (Ιgnite) της Microsoft, που λαμβάνει χώρα το χρονικό διάστημα 24-28 Σεπτεμβρίου στο Ορλάντο της Φλόριντα. Σήμερα, τα δεδομένα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία μιας επιχείρησης, ανέφερε ο Alex Atzberger της SAP. Ωστόσο, μέχρι τώρα φυλάσσονταν σε σιλό διαφορετικών εφαρμογών και δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει με το Open Data Initiative, μια πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι τρεις εταιρείες και η οποία θα είναι ανοικτή και για τη συμμετοχή και άλλων εταιρειών στο μέλλον. Για την υλοποίησή της, ωστόσο, θα πρέπει να διασφαλιστεί η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των επιμέρους εφαρμογών και των πλατφορμών των τριών εταιρειών. Εταιρείες όπως οι Coca-Cola, Unilever και Walmart χαιρέτισαν την πρωτοβουλία, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να την υποστηρίξουν τεχνολογικά.